Social

Tone de gunoaie adunate la Curăţenia de Primăvară, aruncate de administraţia Lugojului în curtea fostului liceul agricol de pe Buziaşului

Tone de gunoaie adunate la Curăţenia de Primăvară, aruncate de administraţia Lugojului în curtea fostului liceul agricol de pe Buziaşului

Autoliv

Bine ascunse de ochii lugojenilor, zeci de mormane uriaşe de resturi vegetale, strânse de pe raza oraşului au fost depozitate de către muncitorii Salprest în spatele fostului liceu agricol de pe strada Buziaşului. Resturile, care au început să se usuce, ar putea cauza în orice moment un adevărat dezastru, dacă un trecător ar arunca un chiştoc aprins de ţigară în grămada de lemne.

Oamenii care stau în zonă spun că angajaţii firmei de salubritate a oraşului depozitează de luni bune gunoaiele vegetale în acel loc, greu de găsit şi complet izolat de strada principală care trece prin cartierul Iosif Constantin Drăgan. La o primă estimare, depozitul clandestin se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 1000 de metri pătraţi, înălţimea grămezii fiind de aproape 2 metri.

„Vin de obicei sâmbăta, aduc şi câte trei, patru tractoare odată, i-am văzut de mai multe ori, sigur sunt de la Salprest. Ferească Dumnezeu să arunce cineva o ţigară aprinsă, că se usucă şi iau foc şi arde tot, casă, depozite ce sunt în spate acolo, tot”, a declarat Oana C., o femeie care locuieşte la câţiva metri de grămada de resturi vegetale.

Pe lângă mărimea impresionantă a gropii de gunoi improvizată, oamenii spun că Salprestul a intervenit şi cu alte utilaje, pentru a îndesa cât mai multe resturi.

„Au venit cu excavatorul, le-au presat, acolo în spate cel puţin au fost că nu mai aveau unde să le pună”, a mai precizat femeia care stă lângă resturile lemnoase.

La fel de afectat se declară şi consilierul local Ştefan Bildariu, care are un hotel şi alte câteva hale în vecinătatea gropii de gunoi amenajate de către serviciul din subordinea administraţiei locale.

„Eu am hotelul în apropiere, există depozite unde Gamet are cartoane, dacă se aprinde acolo vom lua foc şi vom arde ca şobolanii. Eu am făcut o solicitare la domnul Ghera, care mi-a spus că se va rezolva, că va primi o maşină de tocat lemnul, dar promisiunile astea se întâmplă de un an, de atunci sunt acolo. Dacă nu se întâmplă nimic, o să fac şi la ISU o sesizare, să vină să facă un control, nu e normal aşa ceva”, a declarat consilierul PNL.

Reprezentanţii societăţii Salprest spun că măsura de a depozita gunoialele vegetale în spatele fostului liceu este una temporară, resturile urmând să fie tocate şi folosite pentru bunul oraşului.

„E adevărat, le-am depozitat acolo pentru că nu aveam alt loc în care să le punem şi să se şi usuce. Era păcat să le ducem la Ghizela, de ce să nu le mărunţim noi, să le folosească de exemplu cei de la Sere, dacă le duceam la deponeu, le făceau ăia. Am vorbit şi cu domnul Blidariu, dânsul a cerut să nu se apropie la mai mult de 50 de metri lângă imobilele lui, unele crengi nu au îndeplinit acest criteriu, dar sâmbăta viitoare, când vom merge din nou în zonă, le vom lua şi le vom îndepărta de clădirile acelea, să nu existe discuţii”, a declarat Francisc Boldea primarul oraşului Lugoj.

Primăria a achiziţionat un tocător mobil, care este în curs de livrare, acesta urmând să ajungă la Lugoj în decursul acestei luni. Cu ajutorul aparatului, cei de la Salprest vor toca materialul lemnos, care cel mai probabil va fi compostat şi uscat, după care va ajunge la Serviciul Sere şi Spaţii Verzi, pentru a fi folosit în parcurile sau livezile din municipiu.

Vezi comentarii (4)

4 Comments

 1. foarte bine

  7 aprilie 2016 at 15:54

  VOTATI BOLDEA CA AJUNGEM ORASUL GUNOAIELOR—-PESTE TOT ESTE PLIN DE GUNOAIE DE CIND E ACEST PRIMAR —O MIZERIE IN CARTIERE SI PE STRAZI___SE FACE CURAT DOAR PE CENTRU

 2. Fabian

  8 aprilie 2016 at 7:18

  Cum poti vb asemenea prosti? Atat timp cat Salprestu o ajuns sa curete si malurile Timisului, si toatevstrazile din oras sunt maturate zilinc tu vi si spui ca Lugojul ai un oras murdar. La cat esti de putoare ti greu sa ati faci curat in casa. Nu cumva ai vrea sa vina Salprestu sati aspire in casa? Sau sati deie cu mopu pin gura?

 3. foarte bine pt Fabian

  9 aprilie 2016 at 11:05

  Tu la cit de chior esti ai vedea cum arata cartierele ,cel putin micro 2 si micro 3 unde de citeva saptamini nu matura nimeni. Daca se matura pe centru in rest nu mai e nevoie in opinia ta. Tu circuli prin zona unic ,statia taxi,astalas sa vezi ce e pe jos,sau vorbeste gura fara tine ,ori esti un lingau si trebuie sa dai bine la stapin.Iti recomand sa vizitezi orase care nu sunt municipi si nici orase culturale si sa vezi ce curatenie este ,dar acolo sunt in conducere oameni gospodari cu adevarat la care le place ordinea si curatenia -pentru lugojeni e bine oricum—mentionez ca nu am obtiune politica ,ma intereseaza omul

 4. ERNEST

  15 aprilie 2016 at 12:01

  PACAT CE AU AJUNS UNELE INSTITUTII DE INVATAMINT;DEPOZITE DE RESTURI VEGETALE

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

O făgeţeancă este noul director executiv al DSP Timiş

Cetateanul24 mai 2017

Se strâng bani în bisericile din Timiş pentru premierea elevilor olimpici

Cetateanul23 mai 2017

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017

Toate informaţiile necesare pentru absolvenţii de liceu din Timiş, care vor indemnizaţie de şomaj sau îşi caută un loc de muncă

Cetateanul15 mai 2017

Un istoric lugojean, angajat al Muzeului, cere demisia arhitectului-şef al Lugojului

Cetateanul11 mai 2017

Trei tineri, prinşi de poliţiştii lugojeni după ce au spart un garaj. Ce au putut să fure!

Cetateanul11 mai 2017
%d blogeri au apreciat: