Administrație

Top 10 cele mai mari eşecuri ale administraţiei Boldea. Se vor rezolva în anul electoral 2016?

Top 10 cele mai mari eşecuri ale administraţiei Boldea. Se vor rezolva în anul electoral 2016?

Autoliv

La Lugoj, Primăria anunţa la început de 2015 mai multe proiecte importante care urmau să fie finalizate pe parcursul anului, însă majoritatea au rămas blocate sau au fost prost realizate, din diferite motive. Cetăţeanul a realizat o listă cu cele mai importante 10 nerealizări ale administraţiei Boldea, în anul 2015.

Bazinul acoperit

„În septembrie se deschide bazinul. Dacă nu se întârziau lucrările cu problemele din consiliu, îl deschideam în august”, declara la 25 august primarul Francisc Boldea. În realitate, bazinul acoperit este un proiect oprit de mai bine de un an, mai ales după ce la Primăria Lugoj au ajuns procurorii DNA, care au ridicat saci întregi cu documente, printre care şi cele referitoare la proiectele mari. Bazinul a costat iniţial Lugojul peste un milion de euro, contractul pentru acesta fiind semnat la 9 aprilie 2013 şi având un termen de finalizare de 17 luni.

Ştrandul

La câţiva paşi de bazinul acoperit stă o altă nerealizare a administraţiei locale pentru 2015, mai exact ştrandul. Baza sportivă, în trecut o adevărată bijuterie a oraşului, este la momentul de faţă plină de bălării, departe de a fi finalizată, deşi edilul şef a explicat de nenumărate ori că locul urma să fie inaugurat. Vina pentru întârzieri este pusă tot pe documentele ridicate de DNA de la primărie, deşi Cetăţeanul a solicitat Direcţiei Naţionale Anticorupţie un punct de vedere în acest sens, procurorii spunând că documentele sunt la dispoziţia primăriei, dacă aceasta le solicită. Contractul pentru ştrand a fost semnat pe 17 septembrie 2012 şi a avut un termen iniţial de finalizare de 17 luni.

Liftul pentru persoane cu handicap de la podul pietonal

Dat în utilizare în luna mai a anului 2014, podul pietonal dintre cartierul Ştrand şi Piaţa Agroalimentară „Timişul” a fost de la început dotat cu un lift pentru persoane cu handicap.

Chiar dacă a dat de mai multe ori asigurări că liftul va funcţiona, primarul Lugojului nu a reuşit să se ţină de cuvânt, dând chiar vina pe angajaţi pentru nefuncţionarea liftului, dar fără să ia vreo măsură administrativă împotriva acestora.

„Trebuie să vină cartele, direcţia de asistenţă primeşte cele 50 de cartele şi le împarte la cei 45 de oameni din Lugoj care au dizabilităţi locomotorii. La momentul de faţă nu se poate utiliza liftul pentru că oricine se poate juca pe el şi se strică imediat. E oprit până vin cartelele, dar sunt comandate”, declara Boldea la 13 noiembrie 2014.

Atragerea de fonduri europene

Poate cel mai mare eşec al administraţiei Boldea în 2015, ca de altfel în ultimii ani este atragerea de fonduri europene. În afară de realizarea studiului de fezabilitate pentru utilizarea energiei solare la furnizarea apei calde la mai multe grădiniţie, Primăria Lugoj nu a atras niciun alt proiect major pe bani europeni sau pe cont propriu, aceasta fiind implicată în câteva proiecte transfrontaliere, dintre care din unul s-a ales cu o scenă pentru spectacole.  În lucru se află totuşi un infocentru turistic, însă acesta a fost aspru criticat de lugojeni, pentru modul în care s-au cheltuit bani. În 2014, Primăria a angajat şi o firmă de consultaţă, care să aducă fonduri europene la Lugoj. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

„Firma (care va fi angajată de primărie, n.r.) va întocmi toată documentația pentru proiectele ce se vor desfășura în perioada 2014 – 2020 pe fonduri nerambursabile, aceasta urmând să fie plătită din aceleași fonduri europene”, declara Boldea în 2014, deşi la primărie există un birou special destinat atragerii de fonduri europene, birou al cărui angajaţi se ocupă cu imaginea primarului, prin publicarea de articole prietenoase în ziarul primăriei.

Baza sportivă şi parcul de la autogară

Un alt proiect major pe care Boldea îl anunţa la început de an, dar nu pentru prima oară, a fost realizarea unei baze sportive şi a unui parc, în vecinătatea autogării din oraş. Baza urma să conţină mai multe terenuri de fotbal şi tenis, însă deocamdată a rămas la stadiul de idee, Primăria Lugoj uitând complet şi de pista de atletism de la Stadionul Municipal, care trebuia acoperită cu tartan pana la final de an, după o investiţie de 200.000 de euro.

Mutarea festivalurilor din centru

Străzi blocate, trotuare de netraversat din cauza tarabelor care mai de care mai surprinzătoare ale comercianţilor, muzica dată la maxim până la ore înaintate, toate transformă Lugojul, de câteva ori pe an, într-un adevărat bâlci sătesc. „De şapte ani se tot vorbeşte despre asta, pentru cei nemulţumiţi trebuie să ştie că lucrăm la mutarea festivalurilor. Vom face loc de festivaluri lângă autogară, vor putea sta oamenii şi la plopi, se lucrează dar mai durează până să fie gata”, a declarat Boldea la 9 iulie, fără să precizeze exact motivul pentru care nu s-a luat deja o măsură în acest caz.

“Toate străzile asfaltate până la final de 2015 !”

Una dintre cele mai surprinzătoare declaraţii ale primarului Boldea din ultimii ani este cea referitoare la asfaltarea tuturor străzilor din municipiu până la final de 2015.

„Vrem ca toate străzile din Lugoj să fie asfaltate până la final de 2015. Ne propunem să facem asta lucrând pe loturi, până la asfaltarea întregului oraş”, declara Boldea, la 31 ianuarie 2014. Din nefericire, zeci de străzi sunt şi la această oră pline de gropi sau fără niciun fel de asfalt, iar străzi reabilitate recent, unele dintre ele chiar centrale, sunt aspru criticate de lugojeni pe reţelele de socializare, din cauză că au fost reparate în bătaie de joc.

Sensul giratoriu de pe Buziaşului  

Imediat după inaugurare, şoferii au fost implicaţi în accidente rutiere, care mai de care mai grave, din cauza proastei semnalizări a sensului de pe Buziaşului. Pericolul a fost semnalat şi de poliţişti, care au vorbit cu municipalitatea şi au recomandat ridicarea nivelului scuarului. „Sensul giratoriu, cu globul acela, cu iluminat şi cu strada până la Gameţ, de 200 de metri, costă 256 de mii de lei. Pe acea structură de metal vine un glob frumos, care va fi iluminat. Nu vom mai ridica nimic acolo, nu se mai poate ridica”, a declarat Boldea în urmă cu câteva luni.

Dale noi schimbate cu alte dale noi

O decizie recentă şi care a revoltat comunitatea locală a fost schimbarea dalelor de pe strada Unirii cu unele mai noi, doar că şi vechile dale au fost foarte bune pentru a mai rezista câţiva ani. „Se schimbă dalele toate acolo, sunt foarte vechi, rupte şi trebuie schimbate. Au fost puse acum 10, 15 ani, astea sunt groase şi sunt valabile pe viaţă”, a fost declaraţia primarului. Fotografiile realizate de reporterii Cetăţeanul, cu dalele scoase intacte din trotuare de către muncitori, au arătat că dalele erau într-o stare foarte bună şi nu necesitau să fie schimbate. Mai tarziu, primarul a declarat că a schimbat dalele pentru că erau de altă culoare faţă de cele puse anul acesta în oraş.

Proiectul Micro 4

Parcări, zone verzi, alei, spaţii pentru magazine în locul unei centrale termice dezafectate, era proiectul pentru centrul cartierului Micro 4 în această vară. Deşi lucrările trebuia să înceapă imediat, cu demolarea clădirilor vechi programate să fie finalizate până la final de an, primăria nu a reuşit să rezolve litigiile privitoare la unele spaţii pe care mai mulţi lugojeni le deţin în perimetrul în care se doreşte modernizarea zonei, astfel că proiectul rămâne „deschis” şi în 2016.

 

 

 

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. Tzepesh

  3 ianuarie 2016 at 19:14

  Boldea face, Boldea drege, poporul alege, dar care popor? Cel de la balul pensionarilor sau cel de la balul nervilor mancati in „cilivizatia” periurbana a urbanilor lugojeni. Pedalisti, plonjatori pe cele 15 treceri de pietoni dintr Carrefour si semaforul de la Unic, soferi somnambuli si haotici…

 2. korkodel

  3 ianuarie 2016 at 20:57

  Minciuni marca boldea, noroc ca a reusit cu iluminatul stradal unde un bec costa 4oo de euro.
  Asteptam DNA-ul sa vina ca motivarea instantei a adus-o Mos Craciun sa vedem cum dracu costa 20 de becuri la iluminatul stradal cat un Logan full option???

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

SFIDARE. Consilierii social-democraţi au părăsit şedinţa la punctul la care trebuia să se discute despre banii cheltuiţi pentru chefurile PSD

Cetateanul25 mai 2017

E oficial! Începe construcţia celor două blocuri ANL, de la Lugoj

Cetateanul25 mai 2017

Peste 200 de funcţionari din Timişoara, Lugoj şi 13 comune timişene sunt în grevă japoneză

Cetateanul25 mai 2017

Rachetele antigrindină se vor lansa de la Lugoj. Două baterii vor fi instalate lângă fostul hipodrom

Cetateanul24 mai 2017

Funcţionarii din administraţia locală au trecut la fapte: joi – grevă japoneză, săptămâna viitoare – protest la Bucureşti

Cetateanul23 mai 2017

Funcţionarii din primăriile Timişoarei şi Lugojului ameninţă că vor bloca activitatea în administraţia locală

Cetateanul22 mai 2017

Consilierii lugojeni se întâlnesc pentru aprobarea unor proiecte şi a unei deplasări oficiale în străinătate

Cetateanul22 mai 2017

Omul care a aprobat plata contractelor pentru sindrofiile PSD a fost reangajat la Casa de Cultură, deşi s-a pensionat

Cetateanul12 mai 2017

“Va fi cel mai frumos cartier din Lugoj. O să se bată toţi pe un loc de casă”

Cetateanul12 mai 2017

FOTO – Bazarul din Lugoj va fi reabilitat. Administraţia locală are pregătită o sumă mare pentru lucrări

Cetateanul11 mai 2017

GALERIE FOTO – Expertiză de 140.000 de lei pentru a afla care sunt problemele Podului de Fier din Lugoj

Cetateanul10 mai 2017

Începe verificarea terenurilor din Lugoj. Impozitele vor fi mai mari cu 500% pentru cele neîngrijite

Cetateanul8 mai 2017
%d blogeri au apreciat: