Top lucruri interesante de știut despre fose septice

0

În acest material vom descoperi împreună câteva lucruri interesante despre practicele fose septice.

În lumea modernă, sistemul de canalizare nu mai poate fi considerat un lux sau ceva de natură revoluționara având în vedere că acesta se regăsește practic în orice așezare urbană. Situația însă se schimbă radical dacă ne îndreptăm atenția înspre zonele rurale, acolo unde existența sistemelor de canalizare este limitată sau chiar inexistentă. În astfel de situații, unica soluție viabilă pe care proprietarii o au este reprezentată de instalarea de fose septice. În linii mari, fosele septice sunt sisteme de eliminare a deșeurilor solide și lichide din locuințe sau clădiri comerciale, care nu au acces la canalizare publică. Acestea funcționează prin colectarea și descompunerea deșeurilor într-un rezervor subteran, care este proiectat să conțină și să trateze aceste deșeuri. Fosele septice sunt un element important al sistemului de canalizare a unei locuințe, ajutând la menținerea unui mediu curat și sănătos în jurul acesteia.

Fosele septice deși pot părea o soluție de compromis pentru locuințele care nu sunt legate la sistemul public de canalizare, în realitatea acestea încorporează o varietate de avantaje. În acest material însă, vom descoperi împreună câteva lucruri interesante despre practicele fose septice.

Un sistem de fose septice funcționează pe baza de bacterii

Fosele septice funcționează prin încurajarea creșterii bacteriilor care descompun reziduurile solide și lichide. Acest lucru ajută la reducerea mirosurilor neplăcute și la îmbunătățirea calității apei înainte de a fi eliberată în mediul înconjurător. Desigur, este important de avut în vedere faptul că un astfel de sistem dispune și de diferite filtre, menite să purifice apa uzată înainte de a o elibera în mediul înconjurător.

Sistemele de fose septice pot fi mai eficiente decât sistemele tradiționale de canalizare

Fosele septice pot fi mai eficiente decât canalizarea publică în anumite zone izolate sau în locuri unde nu există acces la canalizare publică. Acestea pot fi mai ușor de instalat și întreținut, și pot avea un impact mai mic asupra mediului înconjurător decât canalizarea publică. Fosele septice vor trata în mod eficient apa uzată înainte de a o elibera în mediul înconjurător, astfel că se poate spune chiar ca au o contribuție semnificativă la protejarea vegetației.

Fosele septice sunt mai ușor de instalat decât sistemele de canalizare publice.

Un alt aspect interesant reiese prin faptul că fosele septice deși par sisteme mai complexe de epurare a deșeurilor, în realitate sunt mult mai ușor de instalat decât sistemele clasice. O fosă septică poate fi instalată și utilizată în aceeași zi, in timp ce sistemul de canalizare tradițional necesita în general mai multe zile pentru că totul să fie pregătit.

Fosele septice sunt mult mai accesibile decât un sistem de canalizare clasic

Nu în ultimul rând, un alt aspect interesant despre fosele septice este legat de costurile de instalare și utilizare a acestora. Mai exact, un sistem de fose septice în tot ansamblul sau (achiziție, instalare, utilizare) este mult mai accesibil decât cheltuielile pe care le presupune sistemul clasic de canalizare. În anumite condiții, racordarea la sistemul public de canalizare este o opțiune complet neinspirată din punct de vedere financiar, astfel că fosele septice devin alternativă ideală.

 

 

Citește și