Top modelul israelian Bar Refaeli a fost condamnat în cazul evaziunii fiscale

0

Supermodelul israelian Bar Refaeli a fost condamnată duminică la nouă luni de muncă în folosul comunității, iar mama ei a fost condamnată la închisoare pentru 16 luni pentru evaziune fiscală a câștigurilor din cariera sa internațională.

Fostul model de acoperire a costumelor de baie Sports Illustrated, acum o personalitate TV populară în Israel, a pledat vinovată pentru infracțiuni fiscale în baza unui târg de pledoarie care îi includea și pe mama și agentul ei, Tzipi Refaeli.

Autoritățile fiscale din Israel i-au acuzat pe cei doi că s-au sustras de la plata impozitelor pe venit de aproximativ 7,2 milioane de dolari.

Securitatea pentru înfățișarea lor în instanță duminică a fost strânsă, cu baricade în hol marcând o cale către un lift care a dus perechea la sala de judecată.

„Te iubim Bar”, a strigat o femeie în timp ce modelul și mama ei, ambele purtând măști de coronavirus, au trecut pe lângă camere și reporteri, fără să facă niciun comentariu.

Avocații apărării susțineau că Bar Refaeli,o preferată a papparazzilor în timpul unei relații romantice cu actorul de la Hollywood, Leonardo DiCaprio, nu avea să declare autorităților fiscale israeliene veniturile din întreaga lume între 2009 și 2012.

Refaeli, acum în vârstă de 35 de ani și mamă a trei copii și căsătorită cu un om de afaceri israelian, susținuse că trăia la acea vreme în străinătate și era scutită de orice facturi fiscale israeliene.

Dar procurorii au spus că locuia în case de lux din Israel închiriate de mama ei și alte rude pentru a-și ascunde statutul de rezidențiat.

Într-o declarație a administrației instanțelor judecătorești, se spunea că Barul a fost repartizat provizoriu să presteze servicii comunitare, cinci zile pe săptămână, într-un centru de lângă Tel Aviv pentru persoanele cu dizabilități fizice.

Mama ei, în vârstă de 65 de ani, urma să înceapă închisoarea pe 21 septembrie. Au fost amendate cu 2,5 milioane de sicli (722.460 dolari) fiecare, în plus față de impozitele datorate.

Ziarul Haaretz a spus că probabil vor ajunge să plătească autorităților aproximativ 25 de milioane de sicli (7,2 milioane de dolari), inclusiv cheltuielile cu dobânzile.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și