ALDE

Cetateanul

Sport

Trei puncte importante pentru fotbaliştii de la CSM Lugoj, obţinute într-o deplasare dificilă

Trei puncte importante pentru fotbaliştii de la CSM Lugoj, obţinute într-o deplasare dificilă

Cetateanul Lugoj

PMP

Echipa de fotbal CSM Lugoj a obţinut o victorie muncită şi meritată în deplasare la Lunca Teuz Cermei, cu scorul de 2-1, meciul contând pentru etapa a şaptea din cadrul Campionatului Ligii a III-a.

Reuşita jucătorilor pregătiţi de Cosmin Petruescu a fost realizată în faţa unei echipe omogene, care joacă de doi ani împreună şi care a avut în componenţă patru jucători care au evoluat în Prima Ligă. Adeversara Lugojului din această rundă a produs singura înfângere a liderului campionatului de până acum, Industria Galda de Jos, şi a învins cu 4-0 pe ACS Poli II Timişoara.

CSM Lugoj a întâlnit un adversar redutabil şi foarte bine motivat, o echipă în jurul căreia s-a creat o emulaţie deosebită după promovarea în Liga a III-a. Cernei are o bază sportivă micuţă şi cochetă, beneficiind chiar de un mini hotel pentru sportivi.

Victoria Lugojului a fost obţinută în condiţii speciale din cauză că gruparea lugojeană a avut o serie de jucători accidentaţi sau suspendaţi. Silaghi, Mărmăneanu au fost indisponibili din cauza problemelor medicale, Horcea a fost suspendat, iar Precupanu a fost învoit din cauza unor probleme personale.

În minutul 8 Livan de la CSM a centrat de pe partea stângă, iar fundaşul advers a făcut henţ în careu în încercarea de a opri balonul. Centraul partidei a acorat penalty pentru echipa lugojeană, executat de Bozian, care a reuşit să introducă mingea în poartă, după ce în prealabil aceasta a lovit bara. 1-0 pentru CSM Lugoj a fost şi scorul cu care cele două echipe au intrat la pauză la vestiare.

În a doua parte a jocului, în minutul 62, Drăghici a lansat o diagonală de 40 de metri, Rus a preluat în viteză pe lângă adversar, a centrat în faţa porţii, de unde acelaşi Bozian a driblat scurt un adversar şi a înscris cu piciorul stâng.

La câteva minute după marcarea celui de-al doilea gol, jocul a fost întrerupt din cauză că unui spectator i s-a făcut rău şi a intrat ambulanţa pe teren. Această pauză i-a scos oarecum din ritm pe jucătorii lugojeni. Aceştia s-au relaxat prematur, ceea ce a prilejuit echipei adverse şansa de a reduce din handicap după reluarea jocului.

“ O victorie meritată, muncită, obţinută în compania unui adversar foarte bine organizat din toate punctele de vedere. Aş vrea să-i felicit pe băieţi pentru atitudinea pe care au avut-o pe tot parcursul jocului şi nu în ultimul rând pentru parcursul foarte bun pe care l-am înregistrat până în prezent. Nu întâmplător după şapte etape ocupăm poziţia a treia, cu perspective de a mai urca, dar pentru asta trebuie să rămânem la fel de uniţi şi concentraţi în continuare”, a afirmat Cosmin Petruescu.

Primul loc într-un clasament al jocurilor disputate în deplasare

Jocul a fost unul aprig disputant, bărbătesc, chiar agresiv pe alocuri, care s-a lăsat cu multe cartonaşe galbene din partea centralului întâlnirii.

În urma acestei reuşite, CSM Lugoj şi-a consolidat poziţia a treia în clasament, având 14 puncte acumulate, cu un punct mai puţin decât Naţional Sebiş, ocupanta poziţiei secunde şi cu patru faţă de liderul actual, Industria Galda. Într-un clasament al jocurilor disputate în deplasare în acest tur de campionat, CSM Lugoj s-ar situa pe primul loc, cu 10 puncte din 12 posibile.

Etapa viitoare CSM Lugoj va juca pe teren propriu, în compania formaţiei Unirea Alba Iulia, o echipă de tradiţie în fotbalul românesc,cu multe prezenţe în Liga I şi Liga a II-a, dar care în prezent şi-a schimbat politica, orientându-se spre creşterea jucătorilor tineri şi foarte tineri. Meciul va avea loc vineri, 21 octombrie, cu începere de la ora 15 pe Stadionul Tineretului.

“O echipă incomodă şi imprevizibilă, care a pierdut destule puncte în meciurile de pe teren propriu. În schimb au avut rezultate bune în deplasare, în ultima reuşind să câştige chiar la Naţional Sebiş, echipa de pe locul doi, care la momentul respectiv se afla pe prima poziţie în clasament”, a precizat Cosmin Petruescu.

CSM Lugoj: Păduraru, Ciobanu, Drăghici, Miculescu, Roşie, Lazea, Livan, Bozian, Ciubotariu, Drăgoescu, Rus. Au mai intrat: Stoica, Marta şi Loga. Antrenor principal: Cosmin Petruescu, antrenor secund: Claudiu Jivulescu, antrenor cu portarii: Sorin Micşa.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. UN VULTUR BATRAN

    18 octombrie 2016 at 9:56

    LA MULTI ANI! profesorului COSMIN PETRUESCU din partea unuia care apreciaza profesionalismul de care acesta da dovada in ceea ce face la CSM LUGOJ!Fara tenacitatea sa, fotbalul lugojean ar fi disparut din peisajul ligii a 3-a!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Sportivii de la Moto Extrem Lugoj, premiaţi în cadrul unei gale la Arad pentru rezultatele obţinute în acest an

Alina Damian7 decembrie 2016

Gimnastica lugojeană a obţinut douăzeci şi trei de medalii în Serbia

Alina Damian6 decembrie 2016

Locul şase la finalul turului pentru voleibalistele de la CSM Lugoj după o victorie în Moldova

Alina Damian4 decembrie 2016

Foto! Peste cincizeci de biciclişti au participat la ultima tură “Lugojul Pedalează” din acest an

Alina Damian4 decembrie 2016

Foto! Voleibalistele junioare de la CSŞ Lugoj au început cu dreptul returul Campionatului Naţional

Alina Damian4 decembrie 2016

Victorie la scor pentru echipa de fotbal CSM Lugoj II, care o plasează pe podium la finalul turului în Liga a IV-a Timiş

Alina Damian3 decembrie 2016

“Lugojul Pedalează” pentru ultima dată în acest an

Alina Damian3 decembrie 2016

Foto! Trei puncte pe teren propriu contra Medicinei Târgu Mureş pentru voleibalistele de la CSM Lugoj

Alina Damian1 decembrie 2016

Boxerii lugojeni au pierdut la puncte în Gala Internaţională de la Timişoara

Alina Damian29 noiembrie 2016

CSM Lugoj II nu a ajuns la Periam, pentru meciul din ultima etapă a Ligii a IV-a Timiş, din cauză că s-a defectat microbuzul

Alina Damian28 noiembrie 2016

Învinsă la Bacău în trei seturi, echipa de volei CSM Lugoj vrea să recupereze punctele pierdute pe teren propriu, în partida contra celor de la Medicina Târgu Mureş

Alina Damian28 noiembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Horaţiu David a câştigat meciul principal din cadrul galei de kickbox de la Lugoj

Alina Damian25 noiembrie 2016