Trump oferă bani pentru firmele americane care se mută din China

0

Președintele SUA, Donald Trump, vrea să ofere credite fiscale pentru a atrage firmele americane să mute fabricile din China.

De asemenea, el a amenințat să scoată contractele guvernamentale de la firme care continuă să externalizeze munca în China.

Într-un discurs de luni, domnul Trump a promis să creeze 10 milioane de locuri de muncă în 10 luni, spunând că „vom pune capăt dependenței de China”.

Acesta marchează ultimul său atac asupra Chinei, după mișcări care au implicat companiile tehnologice TikTok, WeChat și Huawei.

Anunțul a apărut în condițiile în care tensiunile dintre Washington și Beijing au crescut rapid în ultimele luni.

Administrația Trump își aruncă acum plasa dincolo de companiile chineze de tehnologie pe care a acuzat-o că a amenințat securitatea națională a SUA.

„Vom crea credite fiscale pentru companiile care aduc locuri de muncă din China în America”, a spus Trump.

„Am construit cea mai mare economie din istoria lumii și acum trebuie să o fac din nou.” Gigantul chinez al comunicațiilor Huawei a fost atacat în mod repetat de guvernul SUA, iar luni au fost introduse restricții suplimentare pentru a limita componentele electrice pe care le poate cumpăra.

Administrația Trump a amenințat, de asemenea, să includă mai multe firme de tehnologie chineze pe lista sa neagră de companii care se confruntă cu interdicții în SUA, alături de TikTok și WeChat.

În discursul de luni, domnul Trump a adăugat că „vom face medicament și consumabile critice chiar aici în Statele Unite”.

Iconuri americane

Multe produse cunoscute din SUA sunt făcute în străinătate pentru consumatorii americani, o strategie de afaceri cunoscută sub numele de externalizare.

Cea mai valoroasă companie publică din America, Apple, folosește o firmă taiwaneză numită Foxconn pentru a face majoritatea celor mai vândute iPhone-uri.

Foxconn are fabrici atât în ​​China, cât și în Taiwan.

Alte mărci emblematice americane, inclusiv Nike, au, de asemenea, fabrici mari în China, precum și în alte părți din Asia.

Brandurile globale și-au revizuit operațiunile chineze pe fondul pandemiei coronavirusului după ce închiderile temporare ale fabricilor au provocat perturbări majore ale lanțului de aprovizionare.

China este adesea denumită „fabrica mondială”, dar ponderea sa din exporturile globale a fost afectată de disputa comercială cu SUA și pandemia coronavirusului.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și