UE declară că nu vor avea loc discuții pentru a cumpăra vaccinul rusesc COVID-19

0

Comisia Europeană a declarat joi că nu există discuții în curs cu privire la cumpărarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului Sputnik V.

„În prezent, nu există discuții în desfășurare pentru integrarea vaccinului Sputnik în portofoliu”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei într-o conferință de presă.
Joi mai devreme, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a declarat că a început o revizuire continuă a vaccinului Sputnik V, care ar putea duce la aprobarea sa pentru utilizare în toate cele 27 de țări ale Uniunii Europene.

„Doar pentru că un vaccin este aprobat la nivel european, în urma unei evaluări pozitive de către Agenția Europeană pentru Medicamente, nu înseamnă că există vreo obligație pentru Comisie să îl includă în portofoliul nostru”, a spus un al doilea purtător de cuvânt al Comisiei.

Vaccinul a fost deja aprobat sau este evaluat pentru o posibilă aprobare în Ungaria, Slovacia și Republica Cehă, care sunt toate membre Uniunii Europene.

Aprobările naționale de urgență sunt permise în conformitate cu normele UE, dar expun țările la riscuri de răspundere dacă ceva nu merge bine cu un vaccin, în timp ce o autorizație a Agenției Europene pentru Medicamente oferă o protecție legală mai mare.

Sursa: Financiarul.ro

Citește și