Autoliv Lugoj

Sport

UEFA a selecţionat un arbitru din Lugoj pentru un curs de specializare

UEFA a selecţionat un arbitru din Lugoj pentru un curs de specializare

Business Strategist

Raul Ghiciulescu, arbitrul lugojean asistent de Liga a II-a, a participat în perioada 22-29 septembrie la un curs de consolidare, organizat de UEFA. Acţiunea a avut loc în oraşul Nyon din Elveţia.

Evenimentul s-a desfăşurat sub conducerea lui David Elleray, preşedintele Comisiei de Arbitri din Anglia, ajutat de lectori şi mentori, iar programul de pregatire s-a intitulat “Center of refereeing exclence” (CORE).

Programul a fost implementat în 2010, iar în acest an, la instruire au luat parte brigăzi de arbitri din şapte ţări ale Europei: Rusia, Albania, Cehia, România, Spania, Cipru şi Norvegia. Din România a participat o brigadă, formată dintr-un arbitru şi doi asistenţi. Pe lângă lugojeanul Raul Ghiciulescu, din delegaţia ţării noastre au mai făcut parte hunedoreanul Denis Haidiner şi piteşteanul George Neacşu.

Partea introductivă a cursului s-a desfăşurat în perioda 27 martie- 7 aprilie. După şase luni, cei trei arbitri români au susţinut partea de consolidare. În această perioadă au fost monitorizaţi de UEFA, urmărindu-se atent progresul lor în ceea ce priveşte cunoştinţele de limba engleză, procentajul de grăsime din corp, atitudinea şi organizarea, pregătirea fizică şi meciurile arbitrate.

Brigada română s-a comportat foarte bine, arbitri au acumulat experienţă, s-au dezvoltat, fiind instruiţi pe toate planurile. Cei trei cavaleri ai fluierului au şi arbitrat un meci de Liga a IV-a din Elveţia, fiind supervizaţi de doi observatori internaţionali.

Născut în anul 1985, Raul Ghiciulescu este arbitru de Liga a II-a, monitorizat pentru Liga I, unde a arbitrat şi un meci în campionatul trecut, cel dintre Petrolul Ploieşti şi CFR Cluj.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Sport

Mai multe în Sport

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017

Voleibalistele lugojene au obţinut un punct în Moldova. Penicilina Iaşi- CSM Lugoj 3-2

Alina Damian27 februarie 2017

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017

După ce au învins Şcolar Reşiţa, fotbaliştii de la CSM Lugoj vor să dea o replică pe măsură lui ASU Politehnica pe teren propriu

Alina Damian17 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: