Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

Ultimele noutăţi de pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva. Când vom putea circula pe autostradă de la Lugoj la Sibiu

Ultimele noutăţi de pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva. Când vom putea circula pe autostradă de la Lugoj la Sibiu

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Lucrările de pe şantierul autostrăzii Lugoj – Deva, acolo unde au apărut o serie de blocaje din cauza omiterii unor lucrări sunt pe punctul de a fi deblocate. Consilierul premierului pe problem de infrastructură, Cătălin Drulă, a explicat, pe pagina sa de Facebook, cum au apărut aceste blocaje şi ce s-a făcut pentru rezolvarea situaţiei.

Potrivit lui Cătălin Drulă, sectorul Lugoj – Deva este „autostrada cu cele mai complexe măsuri de protecție a mediului din România”. Potrivit oficialului Lugo – Deva este autostrada cu primele tunele de autostradă forate din România, care vor lăsa intactă zona de la suprafață și vor asigura conectivitatea habitatelor din Apuseni cu cele din Meridionali pentru mamiferele mari.

Blocajul a apărut în momentul în care toate aceste măsuri de protecţie a mediului nu au fost incluse în totalitate în licitaţia pentru lucrări, fiind nevoie de o nouă licitaţie. „În plus, modificările aduse proiectului de la faza de studiu de fezabilitate (același faimos studiu de fezabilitate din anii 2007-2010 care a creat toate problemele de pe coridorul IV) au necesitat noi evaluări ale impactului asupra mediului și întîrzieri ale lucrărilor pe anumite secțiuni”, a mai explicat Cătălin Drulă.

Potrivit consilierului guvernamental s-au făcut paşi importanţi pentru deblocarea situaţiei. Pe de o parte a fost depus și publicat „Raportul privind impactul asupra mediului” la Agenția Națională pentru Protecția Mediului. „Pe românește asta înseamnă că intrăm pe ultima sută de metri pentru emiterea acordului de mediu revizuit care ar fi ultimul blocaj în calea lucrărilor de pe aceste loturi (pe porțiunile menționate). Sunt niște termene legale (prevăzute și în directivele europene) care nu pot fi scurtate și rezultatul este că în săptămîna 7-11 noiembrie ar trebui să avem acest acord”, a explicat Cătălin Drulă.

La toate acestea se adaugă aprobarea într-un for CNADR a unei descărcări temporae în apropierea localităţii Holdea. Acest „exit” ar trebui să suplinească lipsa celor 10 kilometri întrerupţi din cauza lucrărilor la tunelele pentru animalele sălbatice.

„A treia veste bună este că proiectul tehnic pentru tunelele care spuneam că trebuie licitate e aproape gata. În prezent se mai fac investigații geotehnice pentru portalele acestora („gurile” tunelelor) și conform discuțiilor cu CNADNR în noiembrie s-ar putea scoate la licitație”, a mai arătat Cătălin Drulă, care a concluzionat. „Încet-încet se închide coridorul european între Sibiu și graniță. La sfîrșitul anului viitor vor mai lipsi doar cei 9km cu tunelele de care vorbeam și, posibil, cîțiva km din lotul 4 unde sunt niște structuri mai complicate”, a mai explicat Drulă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

lidl_logistic_center

E oficial! În ce zi se deschide centrul logistic Lidl în valoare de 20.000.000 de euro

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
3

Prezervativ folosit găsit în baia Şcolii Creştine „Harul” din Lugoj de o mămică! Femeia a pus poza pe Facebook

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
Cristian Blidar, victima tentativei de omor de la Traian Vuia

Instanţa i-a luat toporul! Ciomăgarul din Traian Vuia merge după gratii şi are de plătit zeci de mii de euro despăgubiri

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016