Actualitate

Ultimele noutăţi de pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva. Când vom putea circula pe autostradă de la Lugoj la Sibiu

Ultimele noutăţi de pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva. Când vom putea circula pe autostradă de la Lugoj la Sibiu

Cetateanul Lugoj

Lucrările de pe şantierul autostrăzii Lugoj – Deva, acolo unde au apărut o serie de blocaje din cauza omiterii unor lucrări sunt pe punctul de a fi deblocate. Consilierul premierului pe problem de infrastructură, Cătălin Drulă, a explicat, pe pagina sa de Facebook, cum au apărut aceste blocaje şi ce s-a făcut pentru rezolvarea situaţiei.

Potrivit lui Cătălin Drulă, sectorul Lugoj – Deva este „autostrada cu cele mai complexe măsuri de protecție a mediului din România”. Potrivit oficialului Lugo – Deva este autostrada cu primele tunele de autostradă forate din România, care vor lăsa intactă zona de la suprafață și vor asigura conectivitatea habitatelor din Apuseni cu cele din Meridionali pentru mamiferele mari.

Blocajul a apărut în momentul în care toate aceste măsuri de protecţie a mediului nu au fost incluse în totalitate în licitaţia pentru lucrări, fiind nevoie de o nouă licitaţie. „În plus, modificările aduse proiectului de la faza de studiu de fezabilitate (același faimos studiu de fezabilitate din anii 2007-2010 care a creat toate problemele de pe coridorul IV) au necesitat noi evaluări ale impactului asupra mediului și întîrzieri ale lucrărilor pe anumite secțiuni”, a mai explicat Cătălin Drulă.

Potrivit consilierului guvernamental s-au făcut paşi importanţi pentru deblocarea situaţiei. Pe de o parte a fost depus și publicat „Raportul privind impactul asupra mediului” la Agenția Națională pentru Protecția Mediului. „Pe românește asta înseamnă că intrăm pe ultima sută de metri pentru emiterea acordului de mediu revizuit care ar fi ultimul blocaj în calea lucrărilor de pe aceste loturi (pe porțiunile menționate). Sunt niște termene legale (prevăzute și în directivele europene) care nu pot fi scurtate și rezultatul este că în săptămîna 7-11 noiembrie ar trebui să avem acest acord”, a explicat Cătălin Drulă.

La toate acestea se adaugă aprobarea într-un for CNADR a unei descărcări temporae în apropierea localităţii Holdea. Acest „exit” ar trebui să suplinească lipsa celor 10 kilometri întrerupţi din cauza lucrărilor la tunelele pentru animalele sălbatice.

„A treia veste bună este că proiectul tehnic pentru tunelele care spuneam că trebuie licitate e aproape gata. În prezent se mai fac investigații geotehnice pentru portalele acestora („gurile” tunelelor) și conform discuțiilor cu CNADNR în noiembrie s-ar putea scoate la licitație”, a mai arătat Cătălin Drulă, care a concluzionat. „Încet-încet se închide coridorul european între Sibiu și graniță. La sfîrșitul anului viitor vor mai lipsi doar cei 9km cu tunelele de care vorbeam și, posibil, cîțiva km din lotul 4 unde sunt niște structuri mai complicate”, a mai explicat Drulă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: