Actualitate

Ultimele noutăţi de pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva. Când vom putea circula pe autostradă de la Lugoj la Sibiu

Ultimele noutăţi de pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva. Când vom putea circula pe autostradă de la Lugoj la Sibiu

Autoliv

Lucrările de pe şantierul autostrăzii Lugoj – Deva, acolo unde au apărut o serie de blocaje din cauza omiterii unor lucrări sunt pe punctul de a fi deblocate. Consilierul premierului pe problem de infrastructură, Cătălin Drulă, a explicat, pe pagina sa de Facebook, cum au apărut aceste blocaje şi ce s-a făcut pentru rezolvarea situaţiei.

Potrivit lui Cătălin Drulă, sectorul Lugoj – Deva este „autostrada cu cele mai complexe măsuri de protecție a mediului din România”. Potrivit oficialului Lugo – Deva este autostrada cu primele tunele de autostradă forate din România, care vor lăsa intactă zona de la suprafață și vor asigura conectivitatea habitatelor din Apuseni cu cele din Meridionali pentru mamiferele mari.

Blocajul a apărut în momentul în care toate aceste măsuri de protecţie a mediului nu au fost incluse în totalitate în licitaţia pentru lucrări, fiind nevoie de o nouă licitaţie. „În plus, modificările aduse proiectului de la faza de studiu de fezabilitate (același faimos studiu de fezabilitate din anii 2007-2010 care a creat toate problemele de pe coridorul IV) au necesitat noi evaluări ale impactului asupra mediului și întîrzieri ale lucrărilor pe anumite secțiuni”, a mai explicat Cătălin Drulă.

Potrivit consilierului guvernamental s-au făcut paşi importanţi pentru deblocarea situaţiei. Pe de o parte a fost depus și publicat „Raportul privind impactul asupra mediului” la Agenția Națională pentru Protecția Mediului. „Pe românește asta înseamnă că intrăm pe ultima sută de metri pentru emiterea acordului de mediu revizuit care ar fi ultimul blocaj în calea lucrărilor de pe aceste loturi (pe porțiunile menționate). Sunt niște termene legale (prevăzute și în directivele europene) care nu pot fi scurtate și rezultatul este că în săptămîna 7-11 noiembrie ar trebui să avem acest acord”, a explicat Cătălin Drulă.

La toate acestea se adaugă aprobarea într-un for CNADR a unei descărcări temporae în apropierea localităţii Holdea. Acest „exit” ar trebui să suplinească lipsa celor 10 kilometri întrerupţi din cauza lucrărilor la tunelele pentru animalele sălbatice.

„A treia veste bună este că proiectul tehnic pentru tunelele care spuneam că trebuie licitate e aproape gata. În prezent se mai fac investigații geotehnice pentru portalele acestora („gurile” tunelelor) și conform discuțiilor cu CNADNR în noiembrie s-ar putea scoate la licitație”, a mai arătat Cătălin Drulă, care a concluzionat. „Încet-încet se închide coridorul european între Sibiu și graniță. La sfîrșitul anului viitor vor mai lipsi doar cei 9km cu tunelele de care vorbeam și, posibil, cîțiva km din lotul 4 unde sunt niște structuri mai complicate”, a mai explicat Drulă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017

Polițist din Belinț, trimis în judecată pentru 1.000 de lei. „Ingineria” de care este acuzat agentul

Daniel Dancea16 mai 2017

Un cetăţean german va primi “Cheia Oraşului” Lugoj

Cetateanul16 mai 2017

Funcţionari RAR Timiş, parteneri cu o reţea de hoţi de maşini

Cetateanul15 mai 2017
%d blogeri au apreciat: