Un bărbat îmbrăcat în burka a furat bijuterii de aproape 1 milion de dolari

0

Un bărbat îmbrăcat în burka a plecat duminică cu bijuterii în valoare de aproape 1 milion de dolari dintr-un magazin exclusivist din New York, potrivit ziarului New York Post citat de EFE.

Furtul, anchetat în prezent de poliţie, a avut loc în miezul zilei într-un magazin al firmei Piaget, aflat în cunoscutul centru comercial Hudson Yards, din Manhattan.

Potrivit New York Post, care citează surse ale poliţiei, hoţul a intrat în magazin îmbrăcat într-o burka care îi acoperea toată faţa şi a cerut unui angajat să-i arate un colier în valoare de 21.000 de dolari.

Când a scos bijuteria, vânzătorul şi-a dat seama că bărbatul avea în mână un ceas aflat la vânzare în magazin.

Întrebat despre ceas, bărbatul a scos un spray cu lichid pe care l-a pulverizat în faţa angajatului, înainte de a fugi cu un colier şi două ceasuri, unul în valoare de 715.000 de dolari, iar celălalt de 64.000 de dolari.

În total, magazinul a calculat că valoare obiectelor sustrase este de peste 800.000 de dolari, au informat surse ale poliţiei, deşi responsabilii localului au preferat să nu dea declaraţii mass-media.

Potrivit poliţei, care nu a efectuat nicio arestare, bărbatul nu a putut fi deocamdată identificat având în vedere că avea faţa acoperită cu burka.

Compania care gestionează centrul comercial a trimis un e-mail tuturor magazinelor să fie în alertă în cazul în care hoţul ar acţiona din nou.

Hudson Yards, care a fost inaugurat anul trecut, găzduieşte magazine ale multor firme de lux precum Cartier, Tiffany’s sau Rolex.

Sursa: News24.ro.

Citește și