Un caz de infectare cu noul coronavirus din China a aparut si in Emiratele Arabe Unite

0

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au detectat cel puţin o persoană infectată cu noul coronavirus din China, în cadrul unei familii provenite din Wuhan – acesta fiind, probabil, primul caz identificat în Orientul Mijlociu, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.

„Ministerul Sănătăţii şi Prevenţiei a anunţat un caz de infectare cu noul coronavirus la o familie provenind din oraşul Wuhan din China”, a raportat agenţia oficială WAM.

„Starea de sănătate a celor afectaţi este stabilă”, a adăugat aceasta, fără a preciza numărul de persoane infectate cu coronavirusul.

Aeroporturile din Golful Persic, inclusiv cel din Dubai, care găzduieşte unul dintre cele mai importante „hub-uri” aeriene ale lumii, au decis ca pasagerii provenind din China să treacă prin camere termice.

Douăzeci şi şase de decese suplimentare provocate de noul coronavirus au fost înregistrate în China, ridicând la 132 de morţi bilanţul total al maladiei. Numărul persoanelor infectate a ajuns miercuri la 5.974 în toată ţara, potrivit celor mai recente date oferite de autorităţile sanitare chineze.

Guvernul din Dubai a declarat joi că aproximativ 989.000 de turişti chinezi au vizitat Emiratul anul trecut, un număr aşteptat să depăşească un milion în acest an.

În 2019, circa 3,6 milioane de chinezi au tranzitat aeroportul din Dubai

Sursa: News24.ro.

Citește și