Actualitate

Un copil și tatăl său au rămas fără casă în urma unui incendiu

Un copil și tatăl său au rămas fără casă în urma unui incendiu

Autoliv

Un băiat și tatăl său din satul Breazova, comuna Margina, au rămas, practic, pe drumuri. Un incendiu le-a mistuit, pe data de 19 martie, casa, mobilierul și lucrurile de primă necesitate. Familia o ducea greu și până atunci. Tatăl este pensionar, iar mama a plecat nu la mult timp după nașterea copilului, așa că după această tragedie, cei doi au ajuns la capătul disperării.

„În data de 19 martie, noaptea, a luat foc casa. Seara, tatăl l-a spălat pe copil, un coș neizolat a aprins acoperișul și la 1 noaptea a căzut pe ei. A apucat să salveze copilul și câteva lucruri, însă atât”, a declarat I. M., unul dintre cei care s-au implicat deja în ajutorarea acestei familii lovite de soartă.

La mila vecinilor

Băiatul locuiește acum la un vecin, iar tatăl a rămas într-o cămăruță improvizată chiar la el în grădină. Viața celor doi nu a fost ușoară nici până acum. Tatăl, Leon Pop, are grijă împreună cu concubina sa de copil, mama părăsindu-i la puțin timp după nașterea copilului.

Omul este gospodar, în prezent având 16 porci, aceștia fiind singura lor sursă de venit. Practic, din asta trăiesc. Singurii lui bani, 5.000 de lei, nu sunt însă suficienți pentru a ridica o casă.

În urma nefericitului eve­ni­ment, un arhitect s-a im­pli­cat și s-a ocupat de pro­iec­tul noii case, iar vecinii, consătenii, lugojenii și nu numai, nu au rămas indiferenți față de această tragedie. Mulți s-au mobilizat pentru a o­feri o mână de ajutor celor trei suflete. S-au im­plicat în povestea fa­mi­liei, fiecare aducându-și contribuția du­pă posibilități, de la mun­ca depusă, până la bani sau materiale.

„Ce m-a făcut pe mine, de fapt, să-i ajut și să fac toată această campanie de ajutor este că omul, în ciuda faptului că are 65 de ani, este foarte harnic. Este un om care muncește, care se îngrijește ca fiul său să nu ducă lipsă de nimic”, a spus Adriana Bojin, cea care a lansat chiar și o campanie de ajutor pe o rețea de socializare.

„M-am bucurat foarte tare că au venit din sat foarte mulți tineri să ne ajute. Sunt două familii, patru persoane din fiecare, care vin zilnic să ne ajute. Rapid am turnat fundația și acum suntem la faza în care, în următoarele zile, să turnăm placa jos. De asemenea, foarte mulți lugojeni, majoritatea oameni de afaceri, ne-au asigurat că vom beneficia de ajutorul lor. Un prieten de al meu a donat 1.000 de lei, un altul i-a adus multe haine copilului și mai avem promisiunea unui coleg al doamnei Bojin că îi va aduce copilului un birou, un calculator și o bicicletă. Foarte mulți oameni s-au implicat în această campanie, însă oricine dorește să ajute, cu orice, este binevenit”, a mai spus I.M.

Andrei Leon este elev în clasa a IV-a la școala din Margina. Este pasionat de istorie, relatează cu ușurință nume și fapte istorice, dar și răspunde cu ușurință la întrebări legate de conducătorii Europei.

„Copilul este foarte inteligent, aș spune chiar un geniu. Este foarte interesat de studiu, învață bine și are note foarte bune. Deși este doar în clasa a IV-a, acesta are o minte sclipitoare”, a conchis Adriana Bojin.

Orice ajutor financiar este binevenit și poate fi direcționat în contul RO54BRDE360SV04934993600, cod swift BRDEROBU. Contul este deschis pe numele Leon Pop, la Banca BRD din Făget.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: