Autoliv Lugoj

Actualitate

Un copil și tatăl său au rămas fără casă în urma unui incendiu

Un copil și tatăl său au rămas fără casă în urma unui incendiu

Business Strategist

Un băiat și tatăl său din satul Breazova, comuna Margina, au rămas, practic, pe drumuri. Un incendiu le-a mistuit, pe data de 19 martie, casa, mobilierul și lucrurile de primă necesitate. Familia o ducea greu și până atunci. Tatăl este pensionar, iar mama a plecat nu la mult timp după nașterea copilului, așa că după această tragedie, cei doi au ajuns la capătul disperării.

„În data de 19 martie, noaptea, a luat foc casa. Seara, tatăl l-a spălat pe copil, un coș neizolat a aprins acoperișul și la 1 noaptea a căzut pe ei. A apucat să salveze copilul și câteva lucruri, însă atât”, a declarat I. M., unul dintre cei care s-au implicat deja în ajutorarea acestei familii lovite de soartă.

La mila vecinilor

Băiatul locuiește acum la un vecin, iar tatăl a rămas într-o cămăruță improvizată chiar la el în grădină. Viața celor doi nu a fost ușoară nici până acum. Tatăl, Leon Pop, are grijă împreună cu concubina sa de copil, mama părăsindu-i la puțin timp după nașterea copilului.

Omul este gospodar, în prezent având 16 porci, aceștia fiind singura lor sursă de venit. Practic, din asta trăiesc. Singurii lui bani, 5.000 de lei, nu sunt însă suficienți pentru a ridica o casă.

În urma nefericitului eve­ni­ment, un arhitect s-a im­pli­cat și s-a ocupat de pro­iec­tul noii case, iar vecinii, consătenii, lugojenii și nu numai, nu au rămas indiferenți față de această tragedie. Mulți s-au mobilizat pentru a o­feri o mână de ajutor celor trei suflete. S-au im­plicat în povestea fa­mi­liei, fiecare aducându-și contribuția du­pă posibilități, de la mun­ca depusă, până la bani sau materiale.

„Ce m-a făcut pe mine, de fapt, să-i ajut și să fac toată această campanie de ajutor este că omul, în ciuda faptului că are 65 de ani, este foarte harnic. Este un om care muncește, care se îngrijește ca fiul său să nu ducă lipsă de nimic”, a spus Adriana Bojin, cea care a lansat chiar și o campanie de ajutor pe o rețea de socializare.

„M-am bucurat foarte tare că au venit din sat foarte mulți tineri să ne ajute. Sunt două familii, patru persoane din fiecare, care vin zilnic să ne ajute. Rapid am turnat fundația și acum suntem la faza în care, în următoarele zile, să turnăm placa jos. De asemenea, foarte mulți lugojeni, majoritatea oameni de afaceri, ne-au asigurat că vom beneficia de ajutorul lor. Un prieten de al meu a donat 1.000 de lei, un altul i-a adus multe haine copilului și mai avem promisiunea unui coleg al doamnei Bojin că îi va aduce copilului un birou, un calculator și o bicicletă. Foarte mulți oameni s-au implicat în această campanie, însă oricine dorește să ajute, cu orice, este binevenit”, a mai spus I.M.

Andrei Leon este elev în clasa a IV-a la școala din Margina. Este pasionat de istorie, relatează cu ușurință nume și fapte istorice, dar și răspunde cu ușurință la întrebări legate de conducătorii Europei.

„Copilul este foarte inteligent, aș spune chiar un geniu. Este foarte interesat de studiu, învață bine și are note foarte bune. Deși este doar în clasa a IV-a, acesta are o minte sclipitoare”, a conchis Adriana Bojin.

Orice ajutor financiar este binevenit și poate fi direcționat în contul RO54BRDE360SV04934993600, cod swift BRDEROBU. Contul este deschis pe numele Leon Pop, la Banca BRD din Făget.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: