Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

Un copil și tatăl său au rămas fără casă în urma unui incendiu

Un copil și tatăl său au rămas fără casă în urma unui incendiu

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Un băiat și tatăl său din satul Breazova, comuna Margina, au rămas, practic, pe drumuri. Un incendiu le-a mistuit, pe data de 19 martie, casa, mobilierul și lucrurile de primă necesitate. Familia o ducea greu și până atunci. Tatăl este pensionar, iar mama a plecat nu la mult timp după nașterea copilului, așa că după această tragedie, cei doi au ajuns la capătul disperării.

„În data de 19 martie, noaptea, a luat foc casa. Seara, tatăl l-a spălat pe copil, un coș neizolat a aprins acoperișul și la 1 noaptea a căzut pe ei. A apucat să salveze copilul și câteva lucruri, însă atât”, a declarat I. M., unul dintre cei care s-au implicat deja în ajutorarea acestei familii lovite de soartă.

La mila vecinilor

Băiatul locuiește acum la un vecin, iar tatăl a rămas într-o cămăruță improvizată chiar la el în grădină. Viața celor doi nu a fost ușoară nici până acum. Tatăl, Leon Pop, are grijă împreună cu concubina sa de copil, mama părăsindu-i la puțin timp după nașterea copilului.

Omul este gospodar, în prezent având 16 porci, aceștia fiind singura lor sursă de venit. Practic, din asta trăiesc. Singurii lui bani, 5.000 de lei, nu sunt însă suficienți pentru a ridica o casă.

În urma nefericitului eve­ni­ment, un arhitect s-a im­pli­cat și s-a ocupat de pro­iec­tul noii case, iar vecinii, consătenii, lugojenii și nu numai, nu au rămas indiferenți față de această tragedie. Mulți s-au mobilizat pentru a o­feri o mână de ajutor celor trei suflete. S-au im­plicat în povestea fa­mi­liei, fiecare aducându-și contribuția du­pă posibilități, de la mun­ca depusă, până la bani sau materiale.

„Ce m-a făcut pe mine, de fapt, să-i ajut și să fac toată această campanie de ajutor este că omul, în ciuda faptului că are 65 de ani, este foarte harnic. Este un om care muncește, care se îngrijește ca fiul său să nu ducă lipsă de nimic”, a spus Adriana Bojin, cea care a lansat chiar și o campanie de ajutor pe o rețea de socializare.

„M-am bucurat foarte tare că au venit din sat foarte mulți tineri să ne ajute. Sunt două familii, patru persoane din fiecare, care vin zilnic să ne ajute. Rapid am turnat fundația și acum suntem la faza în care, în următoarele zile, să turnăm placa jos. De asemenea, foarte mulți lugojeni, majoritatea oameni de afaceri, ne-au asigurat că vom beneficia de ajutorul lor. Un prieten de al meu a donat 1.000 de lei, un altul i-a adus multe haine copilului și mai avem promisiunea unui coleg al doamnei Bojin că îi va aduce copilului un birou, un calculator și o bicicletă. Foarte mulți oameni s-au implicat în această campanie, însă oricine dorește să ajute, cu orice, este binevenit”, a mai spus I.M.

Andrei Leon este elev în clasa a IV-a la școala din Margina. Este pasionat de istorie, relatează cu ușurință nume și fapte istorice, dar și răspunde cu ușurință la întrebări legate de conducătorii Europei.

„Copilul este foarte inteligent, aș spune chiar un geniu. Este foarte interesat de studiu, învață bine și are note foarte bune. Deși este doar în clasa a IV-a, acesta are o minte sclipitoare”, a conchis Adriana Bojin.

Orice ajutor financiar este binevenit și poate fi direcționat în contul RO54BRDE360SV04934993600, cod swift BRDEROBU. Contul este deschis pe numele Leon Pop, la Banca BRD din Făget.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

lidl_logistic_center

E oficial! În ce zi se deschide centrul logistic Lidl în valoare de 20.000.000 de euro

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
3

Prezervativ folosit găsit în baia Şcolii Creştine „Harul” din Lugoj de o mămică! Femeia a pus poza pe Facebook

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
Cristian Blidar, victima tentativei de omor de la Traian Vuia

Instanţa i-a luat toporul! Ciomăgarul din Traian Vuia merge după gratii şi are de plătit zeci de mii de euro despăgubiri

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016