Autoliv Lugoj

Actualitate

Un criminal care a tranșat un om se plimbă de cinci ani liber pe străzile Lugojului. Polițiștii nu reușesc să-l prindă!

Un criminal care a tranșat un om se plimbă de cinci ani liber pe străzile Lugojului. Polițiștii nu reușesc să-l prindă!

Cetateanul Lugoj

Anchetatori timișeni nu au reușit nici în prezent să descopere cine este autorul celei mai groaznice crime care s-a petrecut la Lugoj, în urmă cu cinci ani. În 6 ianuarie 2011, paznicul gropii de gunoi din Lugoj a observat că o haită de câini trăgeau de un sac, în care părea că ar fi carcasa unui animal sacrificat. Când s-a apropiat, şi-a dat seama că nu e vorba despe un animal şi că, de fapt, era cadavrul tranşat al unui om.

După mai bine de o lună de la groaznica descoperire, în 24 februarie 2011, procurorul şef al Tribunalului Timiş a dezvăluit că s-a descoperit identitatea victimei şi că există un cerc de suspecţi. Era vorba de Titu Velici, un bărbat care își părăsise familia și trăia mai mult pe stradă. În urma testelor efectuate de legişti, a reieşit că ucigaşul a folosit un fierăstrău şi un cuţit.

„S-a reuşit identificarea victimei şi se fac percheziţii şi audieri. Nu avem nicio certitudine că suspecţii sunt autorii infracţiunii”, declara Ion Braşoveanu. Poliţiştii au ridicat de acasă doi parteneri de pahar ai victimei, M.A.,un fost subofiţer MApN şi I.V., un fost miliţian din Lugoj. Amândoi au fost anchetaţi, dar oamenii legii nu au reuşit să adune suficiente dovezi pentru a-i incrimina pe cei vizaţi de anchetă, deşi câteva amănunte din timpul cercetărilor i-ar fi putut indica ca posibili făptuitori.

De exemplu, în casa fostului subofiţer MApN, pe pereţi, au fost descoperite pete de sânge, o cutie în care s-ar fi ţinut bucăţi de carne şi un geamantan plin de pete de sânge. În plus, ambii suspecţi locuiau în acelaşi cartier din care a fost ridicat gunoiul unde a fost plasat cadavrul tranşat. Pentru bucăţile de trup care nu se găseau, oamenii legii lansau ipoteză că unul dintre suspecţi avea acasă un câine de luptă, care ar fi putut fi hrănit cu o parte din cadavru.

Însă, în cele din urmă, s-a dovedit că petele de sânge proveneau de la proprietarului locuinţei, care, cu câteva zile înainte, se întorsese beat acasă şi a căzut pe scări unde şi-a spart capul. Un alt indiciu în care poliţiştii şi-au pus mari speranţe pentru a-i acuza pe cei doi, nu le-a fost de niciun ajutor anchetatorilor.  Proba ADN prelevată de pe sfoara cu care a fost legat sacul nu s-a potrivit cu a niciunuia dintre cei doi suspecţi. Aşa că fostul militar şi fostul miliţian au scăpat de anchetă.

În luna martie a anului 2011, pe râul Timiş, la barajul de la Hitiaş, nişte localnici au găsit o altă bucată din cadavrul tranşat la Lugoj. Era vorba despre coastele şi sternul victimei. După testul ADN, poliţiştii au confirmat că făceau parte din acelaşi trup descoperit la gropa de gunoi de la Lugoj. Acestea au fost ultimele informaţii oficiale despre crima oribilă de la Lugoj. Oamenii legii nu au reuşit nici în prezent să găsească membrele şi capul victimei.

Anul trecut, în luna septembrie, anchetatorii au decis că pot înmormânta rămăşiţele lui Titu Velici. A fost anunţat fiul acestuia, Alex Velici, iar Primăria din Lugoj a suportat toate cheltuielile de înmormântare.

După aproape cinci ani, de când s-a produs crima, anchetatorii nu au reuşit încă să închidă dosarul Velici. „M-au chemat de mai multe ori să dau declaraţii. Atunci, în primul an, m-au chemat foarte des şi mă tot întrebau despre el, despre cum îşi petrecea timpul, ce făcea. Însă eu nu ştiam, deoarce s-a despărţit de noi de pe vremea când eu aveam doar nouă ani. În ultimii ani, nu m-au mai chemat, doar atunci când l-au înmormântat. Mi-au arătat dosarul, unul gros de tot, în care spuneau că au o grămadă de suspecţi, dar până acum nu au dovezi pentru niciunul. Mai multe nu mi-au spus, pentru că erau detalii din anchetă şi astea nu se spun”, povesteşte Alex Velici.

După cinci ani de cercetări, anchetatorii nu au prea multe de spus despre acest caz. Poliţiştii nu fac declaraţii, iar procurorii spun că nu au noutăţi, doar câteva piste prin care mai încearcă să afle noi detalii. „S-au făcut încă două solicitări de analizare a unor teste ADN, altceva nu mai e nimic în plus”, a declarat, Mihaela Pop, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

VIDEO Dezinteres maxim pentru fonduri europene în rândul oamenilor de afaceri din Lugoj

Daniel Dancea27 februarie 2017

Arbalete confiscate de mascaţi la Coşteiu! Două persoane, audiate pentru arme artizanale

Gabriel Iosa27 februarie 2017

[VIDEO] Romul din Lugoj care s-a crezut de la SPP, sancţionat de poliţişti! Ce s-a întâmplat cu „dotările” BMW-ului

Gabriel Iosa27 februarie 2017

Filmele 3D revin la Lugoj! Vezi programul la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa27 februarie 2017

VIDEO Cozi infernale la Kaufland-ul deschis recent: „Mai bine dau 50 de lei pe motorină și mă duc la Timișoara decât să stau aici două ore la coadă”

Daniel Dancea25 februarie 2017

[FOTO] Accident grav la intrare în Lugoj! Un bărbat, în stare gravă la spital după ce s-a răsturnat cu maşina

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Bilanț negru, în Timiș. În 2016 s-a înregistrat cel mai mare număr de morți în accidente de muncă din ultimii cinci ani

Daniel Dancea24 februarie 2017

Culmea hoţiei la Lugoj! Un tânăr a jefuit un boschetar

Gabriel Iosa24 februarie 2017

„Când ţi se înfige cuţitul în spate, ce să mai faci?” Managerul spitalului din Lugoj îşi pierde postul de la 1 martie

Gabriel Iosa24 februarie 2017

Hipermarketul Kaufland duce lugojenii gratuit la cumpărături! Vezi programul microbuzului care face turul oraşului

Gabriel Iosa23 februarie 2017

[VIDEO] Cum sunt implicaţi poliţiştii în scandalul de la centrul de plasament din Lugoj

Gabriel Iosa22 februarie 2017

Nicu Bădina, nemulțumit de cafeaua primită la Consiliul Județean: „Vă rog să oferiți și lapte”

Daniel Dancea22 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: