Autoliv Lugoj

Politică

Un deputat din zonă, pe “lista rușinii” celor care au respins dublarea alocațiilor pentru copii

Un deputat din zonă, pe “lista rușinii” celor care au respins dublarea alocațiilor pentru copii

Business Strategist

Deputatul făgețean Dorel Covaci se află pe o “Listă a rușinii” a aleșilor care, în Comisia pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, s-au opus majorării alocației copiilor de la 42 de lei la 84 de lei. Lista a fost publicată de către organizația “Salvați copiii”.

După respingerea proiectului în comisie, deputații PSD au motivat că nu sunt bani pentru majorarea alocației. Ciudat este că în urmă cu câteva săptămâni, parlamentarii PSD au promovat un proiect pentru alocarea unor pensii speciale politicienilor care au făcut parte din Parlamentul României. La aceea vreme, nu s-a pus problema lipsei fondurilor. Deputatul făgețean Dorel Covaci, ca de altfel și lugojeanul Sorin Stragea se aflau chiar printre inițiatorii proiectului.

Dorel Covaci nu a răspuns la apelurile publicației Cetățeanul pentru a ne explica modul în care a votat.

Organizația Salvați Copiii România consideră că alocația de stat, acordată copiilor care au împlinit 2 ani, reprezintă o sumă de bani nesemnificativă pentru familie, neputând constitui un sprijin pentru părinți în asigurarea drepturilor fundamentale ale copilului lor.

UPDATE În urmă cu puțin timp, deputaţii au aprobat majorarea alocaţiei de la 42 la 84 de lei. Decizia a fost luată cu 332 de voturi „pentru”. Surpriza din plen a constat în faptul că niciun deputat nu a votat împotriva măsurii, deşi premierul Victor Ponta a sugerat că se opune amendamentului PNL. Anterior, deputaţii PSD din Comisia de Muncă au dat aviz negativ proiectului liberalilor, susţinând că nu sunt fonduri suficiente pentru majorare. Proiectul fusese respins, luni, şi de plenul Senatului.

 

 

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. realistul

  20 mai 2015 at 15:38

  Acu na daca nu sunt bani nu ai de unde sa dai

 2. Dorel Covaci

  4 iunie 2015 at 13:18

  Este o informatie falsa. Eu am publicat un comunicat, in care am explicat ceea ce s-a intamplat cu adevarat. Cu permisiunea dumneavoastra, iata continutul sau: „De curand, Camera Deputatilor a adoptat un amendament la Ordonanta de urgenta 65/2015, care prevede dublarea alocatiilor pentru copii.
  Dublarea alocatiilor pentru copii a fost deja aprobata prin votul tuturor parlamentarilor, dar este necesar sa se faca unele precizari pe marginea acestui subiect, deoarece opinia publica a fost informata incorect asupra pozitiei parlamentarilor PSD, in cadrul votului din Comisia de Munca.
  Conform legii, un parlamentar (la putere sau in opozitie) nu poate propune o initiativa legislativa sau amendament cu impact bugetar, fara a identifica sursele de finantare, care sa sustina respectivele modificari. Cu alte cuvinte, trebuie sa obtina un aviz de la Guvern, care sa indice ca exista bani in buget pentru respectiva cheltuiala. Asa prevede legea si asa e normal, altfel ne-am confrunta cu o avalansa de propuneri fanteziste, care nu ar putea fi sustinute financiar, si ar fi, asadar, inutile.
  Din acest motiv, parlamentarii PSD au votat in Comisia de Munca amanarea aplicarii masurii de dublare a alocatiilor, initiativa neprevazand si resursa bugetara, pana la sosirea avizului de la Guvern. Votul se relua odata cu primirea avizului, pozitiv sau negativ, din partea Ministerului de Finante si a Primului-Ministru, care sa certifice daca exista sau nu fonduri in bugetul pe acest an pentru a sustine masura.
  In momentul in care Primul-Ministru a declarat in plen ca s-au identificat resurse bugetare pentru a sustine masura dublarii alocatiilor, toti parlamentarii PSD au votat amendamentul.”

Lasă un răspuns

Mai multe în Politică

Plângere împotriva Primăriei Lugoj! Este reclamată finanţarea balurilor PSD cu bani de la bugetul local

Daniel Groza3 martie 2017

Casa de Cultură a Municipiului Lugoj finanţează balurile PSD-ului

Daniel Groza21 februarie 2017

Consilier lugojean, la un pas să-şi piardă mandatul. Partidul îi retrage sprijinul politic

Daniel Groza8 februarie 2017

Consilierul local „amenințat cu moartea” de colegii de partid și-a retras plângerea

Daniel Groza7 februarie 2017

Bătaie mare pentru cele două mandate de consilier ale PMP. Partidul îi susţine în continuare pe Maşniţa şi Cornean

Daniel Groza1 februarie 2017

Cornel Lera nu vrea consilier judeţean: “Lăsăm tinerii să se implice”

Daniel Groza10 ianuarie 2017

Lugojul rămâne fără parlamentar. Călin Dobra își dă demisia și se întoarce în Consiliul Județean Timiș

Daniel Groza3 ianuarie 2017

Liberalii îi dau peste nas lui Ambruş! Replică din partea unuia dintre cei mai vechi membri

Daniel Groza22 decembrie 2016

Ambruș vrea să pună din nou mâna pe PNL. Vezi scenariul țesut de fostul președinte

Daniel Groza21 decembrie 2016

PNL Lugoj, număr de voturi record la alegerile generale. Ce spune Robu despre demisia lui Buciu

Daniel Groza14 decembrie 2016

Călin Dobra promite că nu va dezamăgi! Claudiu Buciu și-a anunțat demisia din fruntea PNL Lugoj

Daniel Groza12 decembrie 2016

Claudiu Buciu, candidatul PNL Lugoj la Senat este susţinut de un primar ALDE

Cetateanul9 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: