Politică

Un deputat din zonă, pe “lista rușinii” celor care au respins dublarea alocațiilor pentru copii

Un deputat din zonă, pe “lista rușinii” celor care au respins dublarea alocațiilor pentru copii

Autoliv

Deputatul făgețean Dorel Covaci se află pe o “Listă a rușinii” a aleșilor care, în Comisia pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, s-au opus majorării alocației copiilor de la 42 de lei la 84 de lei. Lista a fost publicată de către organizația “Salvați copiii”.

După respingerea proiectului în comisie, deputații PSD au motivat că nu sunt bani pentru majorarea alocației. Ciudat este că în urmă cu câteva săptămâni, parlamentarii PSD au promovat un proiect pentru alocarea unor pensii speciale politicienilor care au făcut parte din Parlamentul României. La aceea vreme, nu s-a pus problema lipsei fondurilor. Deputatul făgețean Dorel Covaci, ca de altfel și lugojeanul Sorin Stragea se aflau chiar printre inițiatorii proiectului.

Dorel Covaci nu a răspuns la apelurile publicației Cetățeanul pentru a ne explica modul în care a votat.

Organizația Salvați Copiii România consideră că alocația de stat, acordată copiilor care au împlinit 2 ani, reprezintă o sumă de bani nesemnificativă pentru familie, neputând constitui un sprijin pentru părinți în asigurarea drepturilor fundamentale ale copilului lor.

UPDATE În urmă cu puțin timp, deputaţii au aprobat majorarea alocaţiei de la 42 la 84 de lei. Decizia a fost luată cu 332 de voturi „pentru”. Surpriza din plen a constat în faptul că niciun deputat nu a votat împotriva măsurii, deşi premierul Victor Ponta a sugerat că se opune amendamentului PNL. Anterior, deputaţii PSD din Comisia de Muncă au dat aviz negativ proiectului liberalilor, susţinând că nu sunt fonduri suficiente pentru majorare. Proiectul fusese respins, luni, şi de plenul Senatului.

 

 

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. realistul

  20 mai 2015 at 15:38

  Acu na daca nu sunt bani nu ai de unde sa dai

 2. Dorel Covaci

  4 iunie 2015 at 13:18

  Este o informatie falsa. Eu am publicat un comunicat, in care am explicat ceea ce s-a intamplat cu adevarat. Cu permisiunea dumneavoastra, iata continutul sau: „De curand, Camera Deputatilor a adoptat un amendament la Ordonanta de urgenta 65/2015, care prevede dublarea alocatiilor pentru copii.
  Dublarea alocatiilor pentru copii a fost deja aprobata prin votul tuturor parlamentarilor, dar este necesar sa se faca unele precizari pe marginea acestui subiect, deoarece opinia publica a fost informata incorect asupra pozitiei parlamentarilor PSD, in cadrul votului din Comisia de Munca.
  Conform legii, un parlamentar (la putere sau in opozitie) nu poate propune o initiativa legislativa sau amendament cu impact bugetar, fara a identifica sursele de finantare, care sa sustina respectivele modificari. Cu alte cuvinte, trebuie sa obtina un aviz de la Guvern, care sa indice ca exista bani in buget pentru respectiva cheltuiala. Asa prevede legea si asa e normal, altfel ne-am confrunta cu o avalansa de propuneri fanteziste, care nu ar putea fi sustinute financiar, si ar fi, asadar, inutile.
  Din acest motiv, parlamentarii PSD au votat in Comisia de Munca amanarea aplicarii masurii de dublare a alocatiilor, initiativa neprevazand si resursa bugetara, pana la sosirea avizului de la Guvern. Votul se relua odata cu primirea avizului, pozitiv sau negativ, din partea Ministerului de Finante si a Primului-Ministru, care sa certifice daca exista sau nu fonduri in bugetul pe acest an pentru a sustine masura.
  In momentul in care Primul-Ministru a declarat in plen ca s-au identificat resurse bugetare pentru a sustine masura dublarii alocatiilor, toti parlamentarii PSD au votat amendamentul.”

Lasă un răspuns

Mai multe în Politică

Scrisoarea lui Buciu, prin care cere să se recupereze banii cheltuiţi pentru chefurile PSD, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Lugoj

Cetateanul25 mai 2017

Lugojeanul Dorin Briciu, candidat la alegerile locale din Italia

Cetateanul24 mai 2017

Călin Dobra este secundul lui Marian Oprişan, în fruntea Uniunii Consiliilor Judeţene din România

Cetateanul24 mai 2017

Claudiu Buciu, preşedintele PNL, cere Consiliului Local Lugoj să recupereze 125 de mii de lei, cheltuiţi illegal pentru balurile şi sindrofiile PSD

Cetateanul11 mai 2017

Primarii scapă de răspundere pentru actele semnate, conform unui proiect aprobat de senatorii din Comisia Juridică

Cetateanul4 mai 2017

Doi parlamentari vor să-şi deschidă cabinet la Lugoj. Unul e de la PSD, celălalt e de la PNL

Cetateanul26 aprilie 2017

Un consilier local îşi pierde mandatul. Partidul i-a retras sprijinul politic, iar prefectul l-a demis

Cetateanul26 aprilie 2017

Acuzaţii grave la adresa primarului Boldea: “poartă făcută de Microroyal, casă la Surduc şi apartament lângă primărie”

Daniel Groza21 aprilie 2017

Lugojul, bun doar pentru cules voturi. De patru luni, niciun parlamentar nu a mai călcat în municipiul de pe Timiş

Daniel Groza20 aprilie 2017

Ce spune Francisc Boldea despre o nouă candidatură pentru funcţia de primar al Lugojului

Daniel Groza10 aprilie 2017

Claudiu Buciu este noul preşedinte ales al PNL. Prima decizie: ”Îi retrag sprijinul politic domnului Ambruş”

Daniel Groza8 aprilie 2017

Ambruş a vrut să se înscrie în cursa pentru funcţia de preşedinte al PNL după trecerea termenului de depunere a candidaturilor

Daniel Groza6 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: