Cetateanul Lugoj

Politică

Un deputat din zonă, pe “lista rușinii” celor care au respins dublarea alocațiilor pentru copii

Un deputat din zonă, pe “lista rușinii” celor care au respins dublarea alocațiilor pentru copii

Cetateanul Lugoj

Deputatul făgețean Dorel Covaci se află pe o “Listă a rușinii” a aleșilor care, în Comisia pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, s-au opus majorării alocației copiilor de la 42 de lei la 84 de lei. Lista a fost publicată de către organizația “Salvați copiii”.

După respingerea proiectului în comisie, deputații PSD au motivat că nu sunt bani pentru majorarea alocației. Ciudat este că în urmă cu câteva săptămâni, parlamentarii PSD au promovat un proiect pentru alocarea unor pensii speciale politicienilor care au făcut parte din Parlamentul României. La aceea vreme, nu s-a pus problema lipsei fondurilor. Deputatul făgețean Dorel Covaci, ca de altfel și lugojeanul Sorin Stragea se aflau chiar printre inițiatorii proiectului.

Dorel Covaci nu a răspuns la apelurile publicației Cetățeanul pentru a ne explica modul în care a votat.

Organizația Salvați Copiii România consideră că alocația de stat, acordată copiilor care au împlinit 2 ani, reprezintă o sumă de bani nesemnificativă pentru familie, neputând constitui un sprijin pentru părinți în asigurarea drepturilor fundamentale ale copilului lor.

UPDATE În urmă cu puțin timp, deputaţii au aprobat majorarea alocaţiei de la 42 la 84 de lei. Decizia a fost luată cu 332 de voturi „pentru”. Surpriza din plen a constat în faptul că niciun deputat nu a votat împotriva măsurii, deşi premierul Victor Ponta a sugerat că se opune amendamentului PNL. Anterior, deputaţii PSD din Comisia de Muncă au dat aviz negativ proiectului liberalilor, susţinând că nu sunt fonduri suficiente pentru majorare. Proiectul fusese respins, luni, şi de plenul Senatului.

 

 

Vezi comentarii (2)

2 Comments

 1. realistul

  20 mai 2015 at 15:38

  Acu na daca nu sunt bani nu ai de unde sa dai

 2. Dorel Covaci

  4 iunie 2015 at 13:18

  Este o informatie falsa. Eu am publicat un comunicat, in care am explicat ceea ce s-a intamplat cu adevarat. Cu permisiunea dumneavoastra, iata continutul sau: „De curand, Camera Deputatilor a adoptat un amendament la Ordonanta de urgenta 65/2015, care prevede dublarea alocatiilor pentru copii.
  Dublarea alocatiilor pentru copii a fost deja aprobata prin votul tuturor parlamentarilor, dar este necesar sa se faca unele precizari pe marginea acestui subiect, deoarece opinia publica a fost informata incorect asupra pozitiei parlamentarilor PSD, in cadrul votului din Comisia de Munca.
  Conform legii, un parlamentar (la putere sau in opozitie) nu poate propune o initiativa legislativa sau amendament cu impact bugetar, fara a identifica sursele de finantare, care sa sustina respectivele modificari. Cu alte cuvinte, trebuie sa obtina un aviz de la Guvern, care sa indice ca exista bani in buget pentru respectiva cheltuiala. Asa prevede legea si asa e normal, altfel ne-am confrunta cu o avalansa de propuneri fanteziste, care nu ar putea fi sustinute financiar, si ar fi, asadar, inutile.
  Din acest motiv, parlamentarii PSD au votat in Comisia de Munca amanarea aplicarii masurii de dublare a alocatiilor, initiativa neprevazand si resursa bugetara, pana la sosirea avizului de la Guvern. Votul se relua odata cu primirea avizului, pozitiv sau negativ, din partea Ministerului de Finante si a Primului-Ministru, care sa certifice daca exista sau nu fonduri in bugetul pe acest an pentru a sustine masura.
  In momentul in care Primul-Ministru a declarat in plen ca s-au identificat resurse bugetare pentru a sustine masura dublarii alocatiilor, toti parlamentarii PSD au votat amendamentul.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Politică

buciu

Claudiu Buciu le cere tinerilor să intre în partide să le reformeze: „În primele rânduri sunt oameni pe care îi leagă prietenii vechi, dar nu țin cont de interesele lugojenilor”

Daniel Groza25 octombrie 2016
mihai tanjala

Mihai Tânjală, fostul securist care a revendicat averea lui Muschong a fost extrădat. Merge la închisoare

Daniel Groza20 octombrie 2016
buciu

Claudiu Buciu este noul președinte al PNL Lugoj

Daniel Groza20 octombrie 2016
Ioan Ambrus

Ioan Ambruş a renunţat la funcţia de preşedinte PNL. Liberalii îi caută înlocuitor

Daniel Groza18 octombrie 2016
psd3

Un profesor de sport din Lugoj, primul pe lista PSD Timiș pentru Camera Deputaților

Daniel Dancea18 octombrie 2016
lansare candidati pnl lugoj alegeri 2016 foto cetateanul (4)

Zona Lugoj-Făget lăsată din nou pe dinafară de către liberalii “timișieni” la desemnarea candidaților pentru parlamentare

Daniel Groza14 octombrie 2016
marian-costea-pmp-lugoj

Cel mai tânăr lugojean care vrea un fotoliu de parlamentar a atras milioane de euro din fonduri europene! Acum vrea sa atragă voturi

Gabriel Iosa4 octombrie 2016
cucsa-istrat-1024x576

ALDE încearcă să obțină voturi din Lugoj oferind locuri neeligibile și un candidat timișorean, prezentat ca lugojean

Daniel Groza4 octombrie 2016
iovescu

Senatorul Ioan Iovescu s-a înscris în PSD. “Prietenii mi-au spus să mă duc la ei că poate se desființează”

Daniel Groza30 septembrie 2016
basescu-la-lugoj-11

PMP Lugoj a rămas fără președinte după o ceartă internă! Corneanu și Mașniță nu s-au înțeles care să lipească afișe

Gabriel Iosa23 septembrie 2016
anghel

Consilierul local Mihai Anghel a refuzat ALDE, care i-a oferit poziția a treia pe lista de candidați la Camera Deputaților

Daniel Groza23 septembrie 2016
marian-cucsa

ALDE vrea pe locul doi la Lugoj, la alegerile parlamentare

Daniel Groza19 septembrie 2016