Autoliv Lugoj

Actualitate

Un hocheist din Cehia a pornit din Lugoj, pe bicicletă, să descopere România castelelor, cimitirelor vesele şi munţilor din poveşti

Un hocheist din Cehia a pornit din Lugoj, pe bicicletă, să descopere România castelelor, cimitirelor vesele şi munţilor din poveşti

Business Strategist

Are 30 de ani, e antrenor de hochei şi, de când se ştie, bicicleta şi mersul pe vehiculul cu două roţi i-a plăcut cel mai tare. Radomir, deşi are o soţie acasă, care îi înţelege pasiunea, a colindat deja pe două roţi o bună parte din bătrânul continent, iar acum a plecat într-un tur al României, pornind din Lugoj astăzi şi urmând să colinde Sibiul, Munţii Făgăraş, Braşov, mănăstirea Voroneţ, cimitirul vesel de la Săpânţa şi multe alte zone deosebite ale ţării.

„Am ajuns aici din Sumperk, am folosit un Bla Bla Car până la Timişoara, un serviciu de car sharing şi am pornit spre Petroşani, prima mea oprire. Mi-am porpus să fac 1.400 de kilometri în 13 zile, să văd cât mai mult din ţara asta. Am fost în trecut în alte ţări, cea mai lungă excursie cu bicicleta a fost de la Atena la Budapesta, iar acum fiind vacanţă în hochei, am decis să văd România de pe bicicletă, după părerea mea cel mai bun mod de a călători”, a povestit Radomir Cizek.

O zi obişnuită din viaţa de călător pe două roţi a lui Radomir începe cu un mic dejun sănătos, continuă cu o tură cu bicicleta, un prânz bogat în zahăr şi o a doua pedalare după-masa.

„Mă trezesc la şapte dimineaţa de obicei, iau un mic dejun mare, format din fulgi de ovăz, peste care adaug fructe, stafide, nuci, alune, tot ce pot, fac un bol mare şi îl mănânc. Apoi plec în tură până la prânz, când mănânc fructe, banane, pepeni, tot ce pot pentru a-mi da energie să continui pedalarea. Seara fie merg la un localnic, pentru că folosesc Couchsurfing (serviciu online prin care călătorii îşi pot găsi gazde care să îi cazeze peste noapte în mod gratuit, n.r.) fie montez cortul şi dorm în el”, a mai adăugat Radomir.

În periplul său prin Balcani, în care a vizitat cinci ţări, ciclistul s-a întâlnit cu multe obstacole, dar a văzut şi unele dintre cele mai uimitoare panorame din viaţa sa.

„Nu ai cum să nu dai de întâmplări frumoase sau palpitante în asemenea tururi. În Albania cred că mi-a plăcut cel mai mult până acum, oamenii sunt fascinanţi. Am avut o problemă la bicicletă, instant tot satul a venit să vadă ce am păţit, să mă ajute să revin pe şosea. În Grecia am văzut peisaje de neuitat, care de pe bicicletă poţi să le simţi, să le înţelegi, nu ca dintr-o maşină, cu care doar treci pe lângă ele. Da, sunt şi probleme, de exemplu câinii vagabonzi din Albania, însă mă feresc şi îmi continui drumul”, a mărturisit ciclistul.

Ciclismul, spune cehul, este cea mai simplă şi ieftină metodă de a vedea lumea.

„Nu mă costă aproape nimic călătoria asta. Mâncarea, pe care trebuie să o cumpăr, apa şi cam atât. Tot ce îmi trebuie am aici, în bagaj, haine, patru tricouri, patru jachete cu mânecă lungă, pantaloni, periuţă de dinţi, cortul şi cam atât. E cel mai bun mod de a vedea o ţară, din punctul meu de vedere”, a încheiat Radomir.

Chiar dacă nu are planuri să plece într-un tur prin lume, Radomir nu exclude ideea ca în viitor să colinde un întreg continent de pe şaua bicicletei.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

EXCLUSIV Notele deputatului „mitralieră” de la Facultatea de Medicină

Daniel Dancea28 martie 2017

Un elev din Lugoj, premiu naţional la concursul de Public Speaking

Gabriel Iosa28 martie 2017

Filme pe toate gustuile la Cinema Bela Lugosi, în weekend şi joia viitoare

Gabriel Iosa27 martie 2017

Un polițist din Lugoj care a lovit în mafia contrabandiștilor de țigări, în toptul celor mai buni polițiști din România

Gabriel Iosa27 martie 2017

INEDIT! La Lugoj poţi mânca Choco Kebab, un desert cu de toate după care îţi lasă gura apă

Gabriel Iosa27 martie 2017

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017
%d blogeri au apreciat: