Autoliv Lugoj

Administrație

Un lugojean a învins primăria într-un proces pornit de la un teren

Un lugojean a învins primăria într-un proces pornit de la un teren

Cetateanul Lugoj

În urma unei decizii care obligă Primăria Lugoj să recupereze TVA-ul aferent unor tranzacții cu terenuri pentru locuințe, municipalitatea a deschis mai multe procese pentru a-i oblige pe beneficiari la plata TVA-ului. Un lugojean dat în judecată de primărie a reușit să câștige procesul și trebuie să mai primească și cheltuieli de judecată. Într-un dosar similar, fosta gimnastă Lavinia Miloșovici a pierdut procesul și a fost obligată să achite 770 de lei.

În urma unui control efectuat de Direcția Generală a Finanțelor Publice la Primăria Lugoj, Fiscul a obligat primăria să recupereze peste aproape 120.000 de lei reprezentând TVA și dobânzi de întârziere pentrune încasarea acestor sume odată cu vânzarea unor terenuri. În urma deciziilor de impunere, primăria a deschis mai multe procese pentru recuperarea banilor, iar unul dintre lugojenii acționați îninstanță a fost P.D.I. Acesta a cumpărat un teren de 392 de metri pătrați.

Pentrucă nu s-a încasat TVA-ul la vânzarea terenului, ca urmare a deciziei Fiscului, Primăria Lugoj l-a dat înjudecatăpelugojean, cerândinstanțeisăîl oblige pebărbat la platasumei de 1.158 de lei reprezentând TVA. Timp de doiani, judecătorii au judecat….cine trebuiesăjudecedosarul. Într-un final, Curtea de ApelTimișoara a stability că soluționarea dosarului în primă instanță îi revine în competența Judecătoriei Lugoj.

Astfel, în toamna anului trecut a început procesul pe care primăria l-a pierdut, judecătorii scăpându-l pe lugojean de plata TVA-ului în valoare de aproape 300 de euro. „Potrivit art. 102 alin 1 din Legea nr. 71/2011 de punere înaplicarea a Noului cod civil contractual este supus dispoziţiilor legii în vigoare la data când a fost încheiat în tot ceea ce priveşte încheierea, interpretarea, efectele, executarea şi încetarea sa. Or, în cauza de faţă contractul a fost încheiat la 12.03.2009, aşadar anterior intrării învigoare a Noului Cod civil, şi înconsecinţă sunt aplicabile prevederile vechiului cod civil şi a legislaţiei în vigoare la acel moment”, se arată în motivarea hotărârii prin care PrimăriaLugoj a pierdut procesul pentru recuperarea TVA-ului. Mai mult decât atât, primăria a fost obligată să îi plătească lugojeanului pe care l-a dat în judecată și suma de 600 de lei cheltuieli de judecată.

Sentința Judecătoriei Lugoj a fost atacată cu recurs la Tribunalul Timiș, dar magistrații de aici au menținut sentința, scăpându-l practice pe lugojean de plata TVA-ului către primărie. Într-un caz similar, fosta campionă Lavinia Miloșovici a pierdut procesul cu primăria, fiind obligată să plătească TVA-ul în valoare de 770 de lei.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Garda de Mediu: Activitatea de la staţia de epurare din Lugoj nu este autorizată. Ce amendă a primit Primăria

Daniel Groza24 februarie 2017

Consilierii locali se întâlnesc în şedinţa lunii februarie. Vezi ce despre ce discută

Daniel Groza24 februarie 2017

Francisc Boldea despre scandalul investiţiei de 5 milioane de euro: “Am reţinut toţi banii pentru a remedia deficienţele”

Daniel Groza22 februarie 2017

Consilier local : “Apa de ploaie curge din buzunarele lugojenilor şi umple buzunarele băieţilor deştepţi din Meridian 22”

Daniel Groza18 februarie 2017

Raport devastator despre cum şi-a bătut joc administraţia Boldea de o investiţie 5 milioane de euro

Daniel Groza17 februarie 2017

O investiţie de 5 milioane de euro este cel mai mare eşec al administraţiei Boldea şi afectează zeci de mii de locuitori

Daniel Groza15 februarie 2017

Doar consilierii independenţi muncesc la Lugoj? Restul aleşilor locali nu sunt în stare nici să-şi facă raportul de activitate

Daniel Groza14 februarie 2017

Lugojul nu va avea buget până în luna martie. Primarul dă vina pe Guvern şi Consiliul Judeţean Timiş

Daniel Groza10 februarie 2017

Consilierii independenţi îi cer primarului Francisc Boldea dezbatere publică pentru construcţia de apartamente

Daniel Groza10 februarie 2017

Primarul Lugojului susţine că a obţinut finanţare pentru un corp nou de clădire la spital şi forajul pentru apă termală de la ştrand

Daniel Groza9 februarie 2017

[FOTO] Focar de infecţie în zona gării din Lugoj! Gunoaie, primul lucru pe care turiştii îl văd când ajung în oraş cu trenul

Gabriel Iosa9 februarie 2017

[FOTO] Casă din Lugoj, inundată în urma unei intervenţii a celor de la Meridian

Gabriel Iosa8 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: