Administrație

Un lugojean a învins primăria într-un proces pornit de la un teren

Un lugojean a învins primăria într-un proces pornit de la un teren

Cetateanul Lugoj

În urma unei decizii care obligă Primăria Lugoj să recupereze TVA-ul aferent unor tranzacții cu terenuri pentru locuințe, municipalitatea a deschis mai multe procese pentru a-i oblige pe beneficiari la plata TVA-ului. Un lugojean dat în judecată de primărie a reușit să câștige procesul și trebuie să mai primească și cheltuieli de judecată. Într-un dosar similar, fosta gimnastă Lavinia Miloșovici a pierdut procesul și a fost obligată să achite 770 de lei.

În urma unui control efectuat de Direcția Generală a Finanțelor Publice la Primăria Lugoj, Fiscul a obligat primăria să recupereze peste aproape 120.000 de lei reprezentând TVA și dobânzi de întârziere pentrune încasarea acestor sume odată cu vânzarea unor terenuri. În urma deciziilor de impunere, primăria a deschis mai multe procese pentru recuperarea banilor, iar unul dintre lugojenii acționați îninstanță a fost P.D.I. Acesta a cumpărat un teren de 392 de metri pătrați.

Pentrucă nu s-a încasat TVA-ul la vânzarea terenului, ca urmare a deciziei Fiscului, Primăria Lugoj l-a dat înjudecatăpelugojean, cerândinstanțeisăîl oblige pebărbat la platasumei de 1.158 de lei reprezentând TVA. Timp de doiani, judecătorii au judecat….cine trebuiesăjudecedosarul. Într-un final, Curtea de ApelTimișoara a stability că soluționarea dosarului în primă instanță îi revine în competența Judecătoriei Lugoj.

Astfel, în toamna anului trecut a început procesul pe care primăria l-a pierdut, judecătorii scăpându-l pe lugojean de plata TVA-ului în valoare de aproape 300 de euro. „Potrivit art. 102 alin 1 din Legea nr. 71/2011 de punere înaplicarea a Noului cod civil contractual este supus dispoziţiilor legii în vigoare la data când a fost încheiat în tot ceea ce priveşte încheierea, interpretarea, efectele, executarea şi încetarea sa. Or, în cauza de faţă contractul a fost încheiat la 12.03.2009, aşadar anterior intrării învigoare a Noului Cod civil, şi înconsecinţă sunt aplicabile prevederile vechiului cod civil şi a legislaţiei în vigoare la acel moment”, se arată în motivarea hotărârii prin care PrimăriaLugoj a pierdut procesul pentru recuperarea TVA-ului. Mai mult decât atât, primăria a fost obligată să îi plătească lugojeanului pe care l-a dat în judecată și suma de 600 de lei cheltuieli de judecată.

Sentința Judecătoriei Lugoj a fost atacată cu recurs la Tribunalul Timiș, dar magistrații de aici au menținut sentința, scăpându-l practice pe lugojean de plata TVA-ului către primărie. Într-un caz similar, fosta campionă Lavinia Miloșovici a pierdut procesul cu primăria, fiind obligată să plătească TVA-ul în valoare de 770 de lei.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

Lugojul a pierdut proiectul mamut de reabilitare a blocurilor pe bani europeni! Primăria nu a respectat legea

Gabriel Iosa25 noiembrie 2016

Boldea se făleşte cu stadion pe bani europeni în presa de casă, însă proiectul este departe de a fi aprobat

Gabriel Iosa25 noiembrie 2016

Asfaltare de campanie pe cea mai distrusă stradă din Lugoj! „Atât, câţiva metri, că nu mai are bani primăria”

Gabriel Iosa25 noiembrie 2016

Primarul Timișoarei consideră că Lugojul are o problemă de dezvoltare

Daniel Dancea21 noiembrie 2016

Scandal în Consiliul Local Lugoj. Consilierii independenți și cei ai PNL au părăsit ședința în semn de protest

Daniel Groza17 noiembrie 2016

Bologa scoate”Cartea neagră a administrației Boldea”: „E cel mai slab primar din câți a avut Lugojul. E depășit, e bătrân…”

Gabriel Iosa10 noiembrie 2016

Un lugojean îl acuză pe președintele asociației de proprietari că a transformat sediul într-un club de cărțași

Daniel Groza9 noiembrie 2016

Nicio firmă nu vrea să aducă patinoar la Lugoj! Licitaţia s-a reluat din oficiu

Gabriel Iosa4 noiembrie 2016

Marius Maier este noul director al CSM Lugoj

Daniel Groza2 noiembrie 2016

Francisc Boldea: “O să desemnăm o persoană care să asigure interimatul la CSM Lugoj”

Daniel Groza1 noiembrie 2016

Percheziţii la o asociaţie de proprietari din Lugoj! Preşedintele şi contabilul, anchetaţi pentru un prejudiciu de peste 260.000 de lei

Gabriel Iosa1 noiembrie 2016

“Lugojenii plătesc de două ori serviciul de salubritate”. Martinescu susține că e vina administrației locale

Daniel Groza28 octombrie 2016