Administrație

Un lugojean a învins primăria într-un proces pornit de la un teren

Un lugojean a învins primăria într-un proces pornit de la un teren

Autoliv

În urma unei decizii care obligă Primăria Lugoj să recupereze TVA-ul aferent unor tranzacții cu terenuri pentru locuințe, municipalitatea a deschis mai multe procese pentru a-i oblige pe beneficiari la plata TVA-ului. Un lugojean dat în judecată de primărie a reușit să câștige procesul și trebuie să mai primească și cheltuieli de judecată. Într-un dosar similar, fosta gimnastă Lavinia Miloșovici a pierdut procesul și a fost obligată să achite 770 de lei.

În urma unui control efectuat de Direcția Generală a Finanțelor Publice la Primăria Lugoj, Fiscul a obligat primăria să recupereze peste aproape 120.000 de lei reprezentând TVA și dobânzi de întârziere pentrune încasarea acestor sume odată cu vânzarea unor terenuri. În urma deciziilor de impunere, primăria a deschis mai multe procese pentru recuperarea banilor, iar unul dintre lugojenii acționați îninstanță a fost P.D.I. Acesta a cumpărat un teren de 392 de metri pătrați.

Pentrucă nu s-a încasat TVA-ul la vânzarea terenului, ca urmare a deciziei Fiscului, Primăria Lugoj l-a dat înjudecatăpelugojean, cerândinstanțeisăîl oblige pebărbat la platasumei de 1.158 de lei reprezentând TVA. Timp de doiani, judecătorii au judecat….cine trebuiesăjudecedosarul. Într-un final, Curtea de ApelTimișoara a stability că soluționarea dosarului în primă instanță îi revine în competența Judecătoriei Lugoj.

Astfel, în toamna anului trecut a început procesul pe care primăria l-a pierdut, judecătorii scăpându-l pe lugojean de plata TVA-ului în valoare de aproape 300 de euro. „Potrivit art. 102 alin 1 din Legea nr. 71/2011 de punere înaplicarea a Noului cod civil contractual este supus dispoziţiilor legii în vigoare la data când a fost încheiat în tot ceea ce priveşte încheierea, interpretarea, efectele, executarea şi încetarea sa. Or, în cauza de faţă contractul a fost încheiat la 12.03.2009, aşadar anterior intrării învigoare a Noului Cod civil, şi înconsecinţă sunt aplicabile prevederile vechiului cod civil şi a legislaţiei în vigoare la acel moment”, se arată în motivarea hotărârii prin care PrimăriaLugoj a pierdut procesul pentru recuperarea TVA-ului. Mai mult decât atât, primăria a fost obligată să îi plătească lugojeanului pe care l-a dat în judecată și suma de 600 de lei cheltuieli de judecată.

Sentința Judecătoriei Lugoj a fost atacată cu recurs la Tribunalul Timiș, dar magistrații de aici au menținut sentința, scăpându-l practice pe lugojean de plata TVA-ului către primărie. Într-un caz similar, fosta campionă Lavinia Miloșovici a pierdut procesul cu primăria, fiind obligată să plătească TVA-ul în valoare de 770 de lei.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Taxele şi impozitele Lugojului au rămas la fel, deşi puteau să fie mai mici. Primarul şi majoritatea PSD -ALDE nu au fost de acord

Daniel Groza28 aprilie 2017

Primarul a retras proiectul prin care intenţiona cedarea gratuită a centralei din Micro IV fundaţiei condusă de fraţii Olariu

Cetateanul27 aprilie 2017

Judecătorii vor decide cine va ocupa un loc din Cosiliul Local Lugoj. Conflictul din PMP continuă

Daniel Groza27 aprilie 2017

PNL cere amânarea proiectului pentru cedarea gratuită a fostei centrale din Micro IV fundaţiei condusă de fraţii Olariu

Cetateanul27 aprilie 2017

Şcoala de Arte din Lugoj, aflată într-o stare deplorabilă, va purta numele fostului director, Remus Taşcău

Cetateanul26 aprilie 2017

Consilierii locali lugojeni se întâlnesc într-o nouă şedinţă. Ce proiecte au pe ordinea de zi

Daniel Groza21 aprilie 2017

Primăria sau Meridian nu pot rezolva situaţia blocurilor cu beciurile inundate, spune primarul Lugojului

Daniel Groza21 aprilie 2017

De 15 ani, un bloc din Lugoj e inundat la fiecare ploaie. Nimeni nu ia nicio măsură!

Daniel Groza19 aprilie 2017

Primăria Lugoj va avea regulament nou pentru asistenţii care îngrijesc persoanele cu dizabilităţi la domiciliu

Cetateanul19 aprilie 2017

Cresc sau scad impozitele lugojenilor din 2018? Propunerea primarului va fi discutată în ședința Consiliului Local

Daniel Groza18 aprilie 2017

Vârstnicii din Lugoj vor primi tichete sociale după reguli noi

Daniel Groza13 aprilie 2017

Ce salarii vor avea primarul Lugojului şi cei ai comunelor din zonă, după noua lege a salarizării

Cetateanul12 aprilie 2017
%d blogeri au apreciat: