Sport

Un lugojean a participat la Campionatul European de Tir cu Arcul

Un lugojean a participat la Campionatul European de Tir cu Arcul

Cetateanul Lugoj

Campionatul European de Tir cu Arcul s-a desfăşurat în perioada 3-6 noiembrie la Valencia în Spania. Actuala ediţie a fost organizată de Federaţia Internaţională de Arc Tradiţional şi Field. La nivelul ţării există Federaţia Română de Arc Tradiţional şi Field, care e afiliată Federaţiei Internaţionale şi care duce sportivi la competiţiile internaţionale.

România a avut la acestă competiţie continentală 11 trăgători, printre care şi Cosmin Gruiescu de la Archery Lugoj, care a participat la categoria adulţi masculin compound, unde s-au prezentat 22 de sportivi, dintr-un total de aproximativ 300 câţi au luat startul la actuala ediţie a Europenelor.

După prima zi de concurs, Cosmin Gruiescu a ocupat locul al patrulea, iar la finalul competiţiei a venit pe locul al şaptelea. Ca şi punctaj însă, lugojeanul a fost cel mai bun din delegaţia României şi al patrulea din concurs la categoria lui. Competiţia a fost foarte echilibrată. După trei zile de concurs şi 900 de puncte puse în joc, primele două locuri s-au decis la ultima săgeată.

“S-a evoluat la nivel profisionist. Au concurat antrenorii şcolilor de tir cu arcul şi chiar putem să ne mândrim că am făcut faţă concurenţei. Au fost patru zile de concurs, trei de competiţie propriu-zisă şi una de antrenament oficial. Au fost 900 de puncte puse în joc, în fiecare zi câte 300. Am avut cel mai bun punctaj din delegaţia României cu 897 de puncte. Diferenţa a fost atât de mică, încât primii zece concurenţi puteau fi în orice ordine”, a declarat Cosmin Gruiescu de la Archery Lugoj.

Lugojeanul a adăugat că obiectivul lui este participarea la Campionatul Mondial, iar această competiţie a fost un bun antrenament pentru întrecerea mondială de la Braşov.

“Pentru mine a fost prima participare internaţională. Obiectivul pe care mi l-am propus a fost să particip în luna martie a anului 2017 la Campionatul Mondial care va avea loc în complexul sportiv de la Braşov. Am fost oarecum forţat de situaţie să particip şi la acest concurs, pentru că a fost un test bun pentru Mondiale şi acum aştept un rezultat mai bun la competiţia din martie. Sper să fiu în prima jumătate, acesta este targetul”, a completat Cosmin Gruiescu.

Din lotul feminin al României, o concurentă a ocupat locul I la categoria ei, unde au fost doar trei participante. Numele ei este Codruţa Angelescu şi este competitoarea Danielei Cristescu de la Lugoj în Campionatul Naţional.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Foto! Şcoala Gimnazială Ştiuca va reprezenta zona Lugoj la faza judeţeană a Olimpiadei Sportului Şcolar, la fotbal

Alina Damian9 decembrie 2016

Boxerii lugojeni vor participa la “Cupa Revoluţiei”, o gală cu participare internaţională

Alina Damian8 decembrie 2016

Sportivii de la Moto Extrem Lugoj, premiaţi în cadrul unei gale la Arad pentru rezultatele obţinute în acest an

Alina Damian7 decembrie 2016

Gimnastica lugojeană a obţinut douăzeci şi trei de medalii în Serbia

Alina Damian6 decembrie 2016

Locul şase la finalul turului pentru voleibalistele de la CSM Lugoj după o victorie în Moldova

Alina Damian4 decembrie 2016

Foto! Peste cincizeci de biciclişti au participat la ultima tură “Lugojul Pedalează” din acest an

Alina Damian4 decembrie 2016

Foto! Voleibalistele junioare de la CSŞ Lugoj au început cu dreptul returul Campionatului Naţional

Alina Damian4 decembrie 2016

Victorie la scor pentru echipa de fotbal CSM Lugoj II, care o plasează pe podium la finalul turului în Liga a IV-a Timiş

Alina Damian3 decembrie 2016

“Lugojul Pedalează” pentru ultima dată în acest an

Alina Damian3 decembrie 2016

Foto! Trei puncte pe teren propriu contra Medicinei Târgu Mureş pentru voleibalistele de la CSM Lugoj

Alina Damian1 decembrie 2016

Boxerii lugojeni au pierdut la puncte în Gala Internaţională de la Timişoara

Alina Damian29 noiembrie 2016

CSM Lugoj II nu a ajuns la Periam, pentru meciul din ultima etapă a Ligii a IV-a Timiş, din cauză că s-a defectat microbuzul

Alina Damian28 noiembrie 2016