Sport

Un lugojean a participat la Campionatul European de Tir cu Arcul

Un lugojean a participat la Campionatul European de Tir cu Arcul

Autoliv

Campionatul European de Tir cu Arcul s-a desfăşurat în perioada 3-6 noiembrie la Valencia în Spania. Actuala ediţie a fost organizată de Federaţia Internaţională de Arc Tradiţional şi Field. La nivelul ţării există Federaţia Română de Arc Tradiţional şi Field, care e afiliată Federaţiei Internaţionale şi care duce sportivi la competiţiile internaţionale.

România a avut la acestă competiţie continentală 11 trăgători, printre care şi Cosmin Gruiescu de la Archery Lugoj, care a participat la categoria adulţi masculin compound, unde s-au prezentat 22 de sportivi, dintr-un total de aproximativ 300 câţi au luat startul la actuala ediţie a Europenelor.

După prima zi de concurs, Cosmin Gruiescu a ocupat locul al patrulea, iar la finalul competiţiei a venit pe locul al şaptelea. Ca şi punctaj însă, lugojeanul a fost cel mai bun din delegaţia României şi al patrulea din concurs la categoria lui. Competiţia a fost foarte echilibrată. După trei zile de concurs şi 900 de puncte puse în joc, primele două locuri s-au decis la ultima săgeată.

“S-a evoluat la nivel profisionist. Au concurat antrenorii şcolilor de tir cu arcul şi chiar putem să ne mândrim că am făcut faţă concurenţei. Au fost patru zile de concurs, trei de competiţie propriu-zisă şi una de antrenament oficial. Au fost 900 de puncte puse în joc, în fiecare zi câte 300. Am avut cel mai bun punctaj din delegaţia României cu 897 de puncte. Diferenţa a fost atât de mică, încât primii zece concurenţi puteau fi în orice ordine”, a declarat Cosmin Gruiescu de la Archery Lugoj.

Lugojeanul a adăugat că obiectivul lui este participarea la Campionatul Mondial, iar această competiţie a fost un bun antrenament pentru întrecerea mondială de la Braşov.

“Pentru mine a fost prima participare internaţională. Obiectivul pe care mi l-am propus a fost să particip în luna martie a anului 2017 la Campionatul Mondial care va avea loc în complexul sportiv de la Braşov. Am fost oarecum forţat de situaţie să particip şi la acest concurs, pentru că a fost un test bun pentru Mondiale şi acum aştept un rezultat mai bun la competiţia din martie. Sper să fiu în prima jumătate, acesta este targetul”, a completat Cosmin Gruiescu.

Din lotul feminin al României, o concurentă a ocupat locul I la categoria ei, unde au fost doar trei participante. Numele ei este Codruţa Angelescu şi este competitoarea Danielei Cristescu de la Lugoj în Campionatul Naţional.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Ultima întâlnire a suporterilor lugojeni cu echipa de volei, în acest campionat

Cetateanul25 aprilie 2017

CSM Lugoj, duel acasă cu CSM Bucureşti. Lugojenii, aşteptaţi să-şi încurajeze favoritele

Daniel Groza10 aprilie 2017

Călin Dobra repune printre priorităţi pista de canotaj de 2 milioane de euro, de la Surduc

Daniel Groza7 aprilie 2017

Limanul se pregăteşte de o nouă ediţie Bike Race. Sunt aşteptaţi peste 500 de concurenţi, din toată ţara

Daniel Groza6 aprilie 2017

Lugojenii, aşteptaţi din nou la un meci tare de volei. Vine campioana!

Daniel Groza4 aprilie 2017

Lugojenii sunt aşteptaţi să le susţină pe fetele de la CSM, în meciul cu Dinamo Bucureşti

Daniel Groza28 martie 2017

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: