Autoliv Lugoj

Sport

Un lugojean a participat la Campionatul European de Tir cu Arcul

Un lugojean a participat la Campionatul European de Tir cu Arcul

Cetateanul Lugoj

Campionatul European de Tir cu Arcul s-a desfăşurat în perioada 3-6 noiembrie la Valencia în Spania. Actuala ediţie a fost organizată de Federaţia Internaţională de Arc Tradiţional şi Field. La nivelul ţării există Federaţia Română de Arc Tradiţional şi Field, care e afiliată Federaţiei Internaţionale şi care duce sportivi la competiţiile internaţionale.

România a avut la acestă competiţie continentală 11 trăgători, printre care şi Cosmin Gruiescu de la Archery Lugoj, care a participat la categoria adulţi masculin compound, unde s-au prezentat 22 de sportivi, dintr-un total de aproximativ 300 câţi au luat startul la actuala ediţie a Europenelor.

După prima zi de concurs, Cosmin Gruiescu a ocupat locul al patrulea, iar la finalul competiţiei a venit pe locul al şaptelea. Ca şi punctaj însă, lugojeanul a fost cel mai bun din delegaţia României şi al patrulea din concurs la categoria lui. Competiţia a fost foarte echilibrată. După trei zile de concurs şi 900 de puncte puse în joc, primele două locuri s-au decis la ultima săgeată.

“S-a evoluat la nivel profisionist. Au concurat antrenorii şcolilor de tir cu arcul şi chiar putem să ne mândrim că am făcut faţă concurenţei. Au fost patru zile de concurs, trei de competiţie propriu-zisă şi una de antrenament oficial. Au fost 900 de puncte puse în joc, în fiecare zi câte 300. Am avut cel mai bun punctaj din delegaţia României cu 897 de puncte. Diferenţa a fost atât de mică, încât primii zece concurenţi puteau fi în orice ordine”, a declarat Cosmin Gruiescu de la Archery Lugoj.

Lugojeanul a adăugat că obiectivul lui este participarea la Campionatul Mondial, iar această competiţie a fost un bun antrenament pentru întrecerea mondială de la Braşov.

“Pentru mine a fost prima participare internaţională. Obiectivul pe care mi l-am propus a fost să particip în luna martie a anului 2017 la Campionatul Mondial care va avea loc în complexul sportiv de la Braşov. Am fost oarecum forţat de situaţie să particip şi la acest concurs, pentru că a fost un test bun pentru Mondiale şi acum aştept un rezultat mai bun la competiţia din martie. Sper să fiu în prima jumătate, acesta este targetul”, a completat Cosmin Gruiescu.

Din lotul feminin al României, o concurentă a ocupat locul I la categoria ei, unde au fost doar trei participante. Numele ei este Codruţa Angelescu şi este competitoarea Danielei Cristescu de la Lugoj în Campionatul Naţional.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017

După ce au învins Şcolar Reşiţa, fotbaliştii de la CSM Lugoj vor să dea o replică pe măsură lui ASU Politehnica pe teren propriu

Alina Damian17 februarie 2017

Test important pe teren propriu pentru voleibalistele de la CSM Lugoj

Alina Damian16 februarie 2017

Georgiana Popa de la CSŞ Lugoj, convocată la lotul naţional de cadete

Alina Damian13 februarie 2017

Aur naţional pentru o atletă din Lugoj. Miruna Pricop s-a impus la pentatlon

Alina Damian13 februarie 2017

Sport și act caritabil! Turneul “Împreună pentru Ioji” continuă să adune zeci de pasionați ai fotbalului

Alina Damian12 februarie 2017

ASU Poli a întrerupt seria victoriilor din meciurile de pregătire ale lugojenilor

Alina Damian11 februarie 2017

Voleibalistele de la CSM Lugoj au obținut o victorie de moral la Craiova

Alina Damian11 februarie 2017

Victorii pe linie în meciurile de pregătire pentru fotbaliştii de la CSM Lugoj

Alina Damian10 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: