Actualitate

Un lugojean a salvat de două ori suporterul căzut pe stadion în timpul meciului Poli-Steaua

Un lugojean a salvat de două ori suporterul căzut pe stadion în timpul meciului Poli-Steaua

Autoliv

Duminică seara, în timpul meciului dintre Poli Timişoara şi Steaua Bucureşti, disputat pe stadionul Dan Păltinişanu, un suporter în vârstă de 60 de ani s-a prăbuşit în tribune, în timp ce scanda pentru echipa favorită. Cărat pe braţe de ceilalţi suporteri până la pista de atletism a stadionului, acesta a intrat de mai multe ori în stop cardiorespirator.

Deşi nu mai puţin de trei ambulanţe ale unor firme private asigurau asistenţa medicală, viaţa bărbatului a fost salvată de trei paramedici care se aflau pe stadion şi urmăreau partida de fotbal. Aceştia au observat că echipajele de la cele trei salvări private nu ştiau ce au de făcut, sărind în ajutorul victimei înainte să fie prea târziu.

„L-am scos de două ori din stop cardiorespirator. L-am predat la ambulanţă cu puls, însă dacă nu eram eu şi colegii mei de la Caransebeş şi Oraviţa, care suntem la Timişoara la un curs de perfecţionare, probabil că nu ar fi rezistat transportului”, a declarat pentru Cetăţeanul Mihai-Dan Bălan, pompier SMURD în cadrul subunităţii din Lugoj.

Într-un clip postat pe Facebook, Diana Mihai, reporter la postul de televiziune Tele Europa Nova, a relatat de la faţa locului cele întâmplate, mulţumindu-le celor trei paramedici pentru implicarea lor.

„Trei paramedici din Caransebeș, Oravița și Lugoj, aflați în public, au intervenit rapid în ajutorul omului, până la sosirea altor doua ambulanțe, apoi și a unui echipaj SMURD, al cărui medic a preluat manevrele de resuscitare efectuate timp de 12 minute de către cei trei paramedici spectatori. Omul a intrat de 3 ori în stop până la transportarea acestuia spre spital. Precedentul cu Ekeng n-a folosit la nimic?! Mă bucur măcar că mai există oameni care și în timpul liber sar în ajutorul semenilor. Mulțumim paramedicilor Oprea Adrian Vasile, Mihai-Dan Balan și Claudiu Sbona pentru eforturile lor și sper ca acestea sa fi avut rezultate în salvarea acelui bărbat. Cat despre asistenta medicala de la meciuri, multe semne de întrebare”, a notat pe Facebook jurnalista din Timişoara.

La spitalul judeţean, lupta pentru viaţa bărbatului a continuat. Din nefericire, acesta a decedat în jurul orei 1 dimineaţa, după un al treilea infarct suferit în mai puţin de şase ore.

foto: opiniatimisoarei.ro

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: