ALDE

Cetateanul

Sport

Un lugojean aleargă pe Transfăgărăşan pentru o cauză nobilă

Un lugojean aleargă pe Transfăgărăşan pentru o cauză nobilă

Cetateanul Lugoj

PMP

Alex Szilagy de la Concordia Lugoj va alerga în 18 septembrie pe Transfăgărăşan la o cursă pe şosea- Transmaraton, care are ca slogan “Aleg să împăduresc”. Concursul va cuprinde un semimaraton (21 km) şi un maraton (42 km), şi ultramaraton (50 km), lugojeanul alegând să particepe la maraton.

“Viziunea noastră este aceea de a crește permanent suprafața împădurită din România pentru a asigura un viitor mai bun generațiilor viitoare.Proiectul are componentă educațională prin educarea și implicarea comunităților locale, promovarea voluntariatului și a implicării sociale, alături de promovarea unei vieți sănătoase. Pentru a continua să plantăm câte un copac pentru fiecare nou-născut din România suntem cauze la evenimente de alergare ce ne-au purtat la extremele climatice de la Cercul Polar până în Sahara. Aleg să Impăduresc! este sloganul sub care mii de oameni au ales să acționeze pentru combaterea schimbărilor climatice”, menţionează siteul oficial al competiţiei

Lugojeanul Alex Szilagy participă în premieră la acest eveniment, din dragoste pentru natură şi sport şi menţionează că aleargă pentru a reînprospăta pădurile şi pentru a-i determina şi pe alţii să facă la fel.

“Am ales acest proiect pentru că mă reprezintă, iubesc natura şi particip la concursuri trail. Eu sunt coordonator la programul de ecologizare Let’s do it România în municipiul Lugoj. În cursul drumeţiilor la munte cu Clubul de Turism Concordia Lugoj am descoperit multe zone cu păduri defrişate, ceea ce mă întristează. Trebuie să fac ceva pentru a reîmprospăta pădurile şi alerg pentru a motiva şi pe alţi să facă la fel.

Cauza Pădurea copiilor – Creştem Păduri, Transformăm Comunităţi, proiect al Asociaţiei Pădurea Copiilor, continuă activitatea de plantare şi îngrijire a suprafeţelor degradate. Mă simt onorat să fiu unul din eroii maratonişti care aleargă sub sloganul “Aleg să împăduresc!” participând la cea mai frumoasă cursa pe şosea – Transmaraton”, spune Alex Szilagy.

În acest proiect, până acum sunt implicaţi 33 de se semimaratonişti, 10 maratonişti şi şapte ultramaratonişti, listele cu participanţi fiind deschise până în 5 septembrie.

Pentru a susţine plantarea copacilor s-a deschis şi un cont pentru donaţii. Fiecare cinci lei donaţi reprezintă un puiet plantat şi îngrijit. Una dintre modalităţile prin care se poate dona este prin virament bancar:

Cont în Lei: RO61RNCB0085043951700001, deschis la BCR – Sucursala World Trade Center.

 

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Boxerii lugojeni vor participa la “Cupa Revoluţiei”, o gală cu participare internaţională

Alina Damian8 decembrie 2016

Sportivii de la Moto Extrem Lugoj, premiaţi în cadrul unei gale la Arad pentru rezultatele obţinute în acest an

Alina Damian7 decembrie 2016

Gimnastica lugojeană a obţinut douăzeci şi trei de medalii în Serbia

Alina Damian6 decembrie 2016

Locul şase la finalul turului pentru voleibalistele de la CSM Lugoj după o victorie în Moldova

Alina Damian4 decembrie 2016

Foto! Peste cincizeci de biciclişti au participat la ultima tură “Lugojul Pedalează” din acest an

Alina Damian4 decembrie 2016

Foto! Voleibalistele junioare de la CSŞ Lugoj au început cu dreptul returul Campionatului Naţional

Alina Damian4 decembrie 2016

Victorie la scor pentru echipa de fotbal CSM Lugoj II, care o plasează pe podium la finalul turului în Liga a IV-a Timiş

Alina Damian3 decembrie 2016

“Lugojul Pedalează” pentru ultima dată în acest an

Alina Damian3 decembrie 2016

Foto! Trei puncte pe teren propriu contra Medicinei Târgu Mureş pentru voleibalistele de la CSM Lugoj

Alina Damian1 decembrie 2016

Boxerii lugojeni au pierdut la puncte în Gala Internaţională de la Timişoara

Alina Damian29 noiembrie 2016

CSM Lugoj II nu a ajuns la Periam, pentru meciul din ultima etapă a Ligii a IV-a Timiş, din cauză că s-a defectat microbuzul

Alina Damian28 noiembrie 2016

Învinsă la Bacău în trei seturi, echipa de volei CSM Lugoj vrea să recupereze punctele pierdute pe teren propriu, în partida contra celor de la Medicina Târgu Mureş

Alina Damian28 noiembrie 2016