Social

Un lugojean are nevoie urgentă de sprijin! La doar 33 de ani suferă de leucemie acută

Un lugojean are nevoie urgentă de sprijin! La doar 33 de ani suferă de leucemie acută

Autoliv

Marius Răduțiu este un lugojean, în vârstă de 33 de ani, care suferă de o boală grea: leucemie acută mieloblastică. Acesta a urmat un tratament la un spital din București, iar acum are nevoie de un medicament pe care nu știe de unde să-l procure, astfel că a lansat un mesaj pe o rețea de socializare în speranța că cineva ar putea să-l ajute.

„Bună ziua! Mă numesc Răduțiu Marius, locuiesc în România, în localitatea Lugoj, județul Timiș, am 33 de ani și vă contactez în speranța că aș putea găsi, cu ajutorul dumneavoastră, un medicament pentru tratamentul meu. Sufăr de leucemie acută din luna martie a anului 2015, iar în acest moment al tratamentului meu am nevoie de un medicament cu substanța activă numită amsacrine. Eu am găsit pe internet patru denumiri comerciale ale acestui produs: Amsidine, Amsidyl, Amekrin și Amsalyo. Am urmat tratamentul până acum la București, la Institutul Clinic Fundeni, și am primit de la medicul curant două rețete pentru acest medicament, una în limba română și cealaltă în limba engleză”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Tânărul ia în calcul și varianta de tratament în altă țară decât România, însă nu cunoaște procedurile care se cer în această situație și cere sprijinul celor care ar putea să-l îndrume.

„Vă rog să mă ajutați, sunt dispus să ascult orice sfat și îndrumare! Mă puteți contacta la adresa de e-mail radutiu_marius@yahoo.com, pe facebook cu numele și prenumele meu, Radutiu Marius Gheorghe, și la telefon +400728028754. Mulțumesc!”, a scris în același mesaj postat pe pagina sa.

Leucemiile acute sunt afecţiuni întâlnite destul de des în populaţia tânără, având un impact enorm asupra vieţii. Numai la Institutul Clinic Fundeni sunt înregistrate anual câteva zeci de cazuri noi.

Leucemia mieloidă acută este un tip de cancer al sângelui și al măduvei osoase. Acest tip de cancer se agravează rapid dacă nu este tratat. Este cel mai obișnuit tip de leucemie la adulți. Leucemia mieloidă acută mai este numită leucemia mielogenă, leucemia mieloblastică acută, leucemia granulocitară acută și leucemia nonlimfocitară acută.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Pingback: APEL UMANITAR: Un lugojean are nevoie de ajutor! - Ziarul din Cipru - PULSUL AFRODITEI / APHRODITE PULSE

Lasă un răspuns

Social

Mai multe în Social

Cros caritabil pentru Spitalul din Lugoj. Tinerii de la Interact se implică în strângerea de fonduri

Cetateanul26 mai 2017

Întreruperi multe de curent săptămâna viitoare. În Timişoara, Lugoj şi alte localităţi din Timiş

Cetateanul26 mai 2017

„Poţi. Vrei. Dar faci?”, mesajul din acest an al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului

Cetateanul26 mai 2017

O făgeţeancă este noul director executiv al DSP Timiş

Cetateanul24 mai 2017

Se strâng bani în bisericile din Timiş pentru premierea elevilor olimpici

Cetateanul23 mai 2017

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017
%d blogeri au apreciat: