Autoliv Lugoj

Actualitate

Un lugojean cere zeci de mii de euro pentru o conductă de canalizare care trece pe sub terenul său. Ce au decis judecătorii

Un lugojean cere zeci de mii de euro pentru o conductă de canalizare care trece pe sub terenul său. Ce au decis judecătorii

Business Strategist

Un lugojean pe sub terenul căruia trece o magistrală de canal a dat în judecată primăria, cerând să i se plătească daune pentru că nu poate folosi terenul. Proprietarul a mai primit până acum de la primărie aproximativ 30.000 de euro, pentru lipsa de folosință a terenului, și cere printr-un nou proces, aflat pe rol, daune de peste 45.000 de euro. În primă instanță, Tribunalul Timiș a respins cererea bărbatului, dar sentința nu este definitivă procesul fiind înregistrat recent la Curtea de Apel pentru soluționarea apelului.

Lugojenii plătesc scump mizeria scursă printr-o conductă de canal care trece pe sub terenul unui lugojean de pe strada Viorelelor. Un lugojean care deține în zonă un teren de 530 de metri pătrați a invocat faptul că nu poate construi pe terenul său și s-a judecat, în două rânduri, cu Primăria Lugoj, solicitând să i se plătească despăgubiri pentru lipsa de folosință a terenului.

O sentință a obligat Primăria Lugoj să îi achite proprietarului suma de 52.152 de lei pentru perioada 01.04.2005 – 21.03.2007, iar o altă sentință a obligat municipalitatea să-i achite lugojeanului suma de 19.080 euro pentru perioada 10.08.2008 – 10.08.2011. Practic, pentru perioada 2005 – 2011, primăria i-a plătit lugojeanului prin terenul căruia trece conducta de canalizare o „chirie” totală de aproape 30.000 de euro.

Printr-un nou proces deschis la Judecătoria Lugoj, care și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Timiș, bărbatul a cerut să i se plătească lipsa de folosință a terenului pentru perioada 2011 – 2014. Suma cerută de lugojean este 1325 de euro pe lună. În procesul deschis în instanță, lugojeanul face precizarea că dacă expertiza realizată în dosar va stabili o altă valoare, va majora suma.

În procesul deschis în instanță, proprietarul terenului susține că magistrala de canal care îi traversează proprietatea îi blochează o investiție într-un spațiu comercial pe care vrea să îl construiască pe strada Viorelelor.

În întâmpinarea depusă la dosar, Primăria Lugoj a solicitat respingerea cererii arătând că lugojeanul minte atunci când spune că a solicitat certificat de urbanism pentru construirea unui spațiu comercial. „Potrivit solicitării reclamantului, dorința acestuia a fost aceea de a construi locuință familială parter și nu de construire a spațiu comercial sau de închiriere a terenului, așa cum susține acesta în acțiunea formulată. (…) În prezent nu există niciun act din care să reiasă că reclamantul are interdicție de realizare a unui spațiu comercial”, se arată în întâmpinarea depusă la dosar de Primăria Lugoj.

În același document, primăria invocă și legea serviciului de alimentare cu apă și canal, care prevede că primăria are drept de folosință gratuită a zonei prin care trece conducta de canal, proprietarului fiindu-i plătite despăgubiri doar dacă i-a fost afectată proprietatea cu ocazia unor lucrări la rețea. „Subliniem faptul că reclamantul a refuzat acceptarea unui teren echivalent ca valoare și suprafață pe care Municipiul Lugoj a fost dispus să i-l atribuie în schimbul terenului care este grevat de interdicția de a construi (…) Ca un exercițiu de imaginație, ne întrebăm la cât se vor ridica despăgubirile cumulate pentru o plajă de 30 de ani pe care Municipiul Lugoj va fi ținut a le suporta și cu cât se va îmbogăți reclamantul de pe urma acestui teren afectat de interdicția de a construi”, au mai arătat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Fose ecologice

    26 august 2016 at 15:52

    E clar ca omul vrea bani, nu vrea sa se foloseasca de teren, altfel ar fi acceptat un teren echivalent in alta zona.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Filme pe toate gustuile la Cinema Bela Lugosi, în weekend şi joia viitoare

Gabriel Iosa27 martie 2017

Un polițist din Lugoj care a lovit în mafia contrabandiștilor de țigări, în toptul celor mai buni polițiști din România

Gabriel Iosa27 martie 2017

INEDIT! La Lugoj poţi mânca Choco Kebab, un desert cu de toate după care îţi lasă gura apă

Gabriel Iosa27 martie 2017

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017
%d blogeri au apreciat: