Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

Un lugojean cere zeci de mii de euro pentru o conductă de canalizare care trece pe sub terenul său. Ce au decis judecătorii

Un lugojean cere zeci de mii de euro pentru o conductă de canalizare care trece pe sub terenul său. Ce au decis judecătorii

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Un lugojean pe sub terenul căruia trece o magistrală de canal a dat în judecată primăria, cerând să i se plătească daune pentru că nu poate folosi terenul. Proprietarul a mai primit până acum de la primărie aproximativ 30.000 de euro, pentru lipsa de folosință a terenului, și cere printr-un nou proces, aflat pe rol, daune de peste 45.000 de euro. În primă instanță, Tribunalul Timiș a respins cererea bărbatului, dar sentința nu este definitivă procesul fiind înregistrat recent la Curtea de Apel pentru soluționarea apelului.

Lugojenii plătesc scump mizeria scursă printr-o conductă de canal care trece pe sub terenul unui lugojean de pe strada Viorelelor. Un lugojean care deține în zonă un teren de 530 de metri pătrați a invocat faptul că nu poate construi pe terenul său și s-a judecat, în două rânduri, cu Primăria Lugoj, solicitând să i se plătească despăgubiri pentru lipsa de folosință a terenului.

O sentință a obligat Primăria Lugoj să îi achite proprietarului suma de 52.152 de lei pentru perioada 01.04.2005 – 21.03.2007, iar o altă sentință a obligat municipalitatea să-i achite lugojeanului suma de 19.080 euro pentru perioada 10.08.2008 – 10.08.2011. Practic, pentru perioada 2005 – 2011, primăria i-a plătit lugojeanului prin terenul căruia trece conducta de canalizare o „chirie” totală de aproape 30.000 de euro.

Printr-un nou proces deschis la Judecătoria Lugoj, care și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Timiș, bărbatul a cerut să i se plătească lipsa de folosință a terenului pentru perioada 2011 – 2014. Suma cerută de lugojean este 1325 de euro pe lună. În procesul deschis în instanță, lugojeanul face precizarea că dacă expertiza realizată în dosar va stabili o altă valoare, va majora suma.

În procesul deschis în instanță, proprietarul terenului susține că magistrala de canal care îi traversează proprietatea îi blochează o investiție într-un spațiu comercial pe care vrea să îl construiască pe strada Viorelelor.

În întâmpinarea depusă la dosar, Primăria Lugoj a solicitat respingerea cererii arătând că lugojeanul minte atunci când spune că a solicitat certificat de urbanism pentru construirea unui spațiu comercial. „Potrivit solicitării reclamantului, dorința acestuia a fost aceea de a construi locuință familială parter și nu de construire a spațiu comercial sau de închiriere a terenului, așa cum susține acesta în acțiunea formulată. (…) În prezent nu există niciun act din care să reiasă că reclamantul are interdicție de realizare a unui spațiu comercial”, se arată în întâmpinarea depusă la dosar de Primăria Lugoj.

În același document, primăria invocă și legea serviciului de alimentare cu apă și canal, care prevede că primăria are drept de folosință gratuită a zonei prin care trece conducta de canal, proprietarului fiindu-i plătite despăgubiri doar dacă i-a fost afectată proprietatea cu ocazia unor lucrări la rețea. „Subliniem faptul că reclamantul a refuzat acceptarea unui teren echivalent ca valoare și suprafață pe care Municipiul Lugoj a fost dispus să i-l atribuie în schimbul terenului care este grevat de interdicția de a construi (…) Ca un exercițiu de imaginație, ne întrebăm la cât se vor ridica despăgubirile cumulate pentru o plajă de 30 de ani pe care Municipiul Lugoj va fi ținut a le suporta și cu cât se va îmbogăți reclamantul de pe urma acestui teren afectat de interdicția de a construi”, au mai arătat reprezentanții Primăriei Lugoj.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Fose ecologice

    26 august 2016 at 15:52

    E clar ca omul vrea bani, nu vrea sa se foloseasca de teren, altfel ar fi acceptat un teren echivalent in alta zona.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

radar

S-au crezut mai rapizi ca radarul! Cinci şoferi lăsaţi fără permise de poliţiştii lugojeni

Gabriel Iosa28 octombrie 2016
autostrada

Operațiunea antimafia „Amalgam”! Director al unei firme care lucrează pe autostrada Lugoj – Deva, arestat în Italia

Daniel Dancea28 octombrie 2016
amenzi-parcare-bucegi-lugoj

Semn de circulaţie nou la Lugoj! Au curs amenzile cu nemiluita pentru şoferii care l-au încălcat

Gabriel Iosa28 octombrie 2016
3

Prezervativ folosit găsit în baia Şcolii Creştine „Harul” din Lugoj de o mămică! Femeia a pus poza pe Facebook

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
Cristian Blidar, victima tentativei de omor de la Traian Vuia

Instanţa i-a luat toporul! Ciomăgarul din Traian Vuia merge după gratii şi are de plătit zeci de mii de euro despăgubiri

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016