Autoliv Lugoj

Administrație

Un parlamentar cere anchetă pentru autostrada Lugoj-Timişoara

Un parlamentar cere anchetă pentru autostrada Lugoj-Timişoara

Cetateanul Lugoj

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Timişoara ar putea fi blocat din nou de birocraţie şi controale, după ce un deputat din Gorj a cerut Ministerului Transporturilor o verificare amănunţită a modului în care autostrada care va lega Lugojul de cel mai important oraş din Banat şi întreaga Europa a fost realizată până la momentul de faţă. De asemenea, deputatul a sesizat ministerul despre modul dubios în care lucrările la autostradă au fost licitate, iniţial amândouă bucăţile fiind câştigate de o singură firmă şi ca un singur lot.

După contestaţie, lotul s-a împărţit în două mai mici, cu ultimul, lotul 2 de 25,6 kilometri aflat în construcţie între Şanoviţa şi Izvin. În urma altor contestaţii, autostrada a fost din nou scoasă la licitaţie, după ce procedura iniţială a fost pur şi simplu anulată de CNADNR pe motiv că licitaţiile şi contestaţiile numeroase au blocat desfăşurarea proiectului în condiţiile normale aplicate de lege.

Ministerului Tranporturilor i s-a cerut să mobilizeze Corpul de Control pentru a verifica dacă raportul prestaţii-costuri în ceea ce s-a realizat până acum pe lotul al doilea al autostrăzii Lugoj-Timişoara este corect şi în termenii impuşi de lege. Cererea vine de la un deputat de Gorj, Scarlat Iriza, care solicită verificările tocmai pentru că, se arată în cerere, lucrările la autostradă au creat de-a lungul timpului o serie de controverse în spaţiul public.

„Iniţial lotul 2 a fost scos la licitaţie împreună cu lotul 1. Ulterior, proiectul a fost separat, iar licitaţia lansată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a fost atacată de nenumărate ori prin contestaţii. În cele din urmă, incapabilă să facă faţă contestaţiilor care au fost confirmate şi de către instanţa de judecată, CNADNR a decis în 2012 să anuleze licitaţia şi să facă o altă procedură de achiziţie publică. Şi în aceste condiţii, de la realizare până la semnarea contractului a mai fost nevoie de un an şi jumătate”, se arată în interpretarea parlamentară, scrie Timpolis.

Deputatul de Gorj vrea să primească lămuriri şi în legătură cu costurile aferente realizării celor 25,6 kilometri de autostradă, care se ridică la suma de 96,4 milioane de euro.

„A fost nevoie de aproape trei ani şi o lună pentru a ajunge de la licitaţie la şantier. Stadiul birocratic, licitaţie, contestaţii şi procese a fost mai mare decât perioada necesară ca întregul proiect să fie construit fizic”, a precizat deputatul, citat de Timpolis.

Pentru proiectul lotului 2 din autostrada Lugoj-Timişoara, CNADNR a alocat în 2014 suma de 56 de milioane de euro. Lucrarea, care va avea zece poduri şi podeţe şi 15 pasaje, se estimează că va avea o dată de dare în utilizare la finalul lui 2015 sau începutul lui 2016.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. paulescu

    5 mai 2015 at 20:24

    Felicitari! Fain siteul, vad ca sunt cei mai buni oameni de la Redesteptare aici! Sper sa faceti treaba buna, imi placeau stirie voastre si cand erati acolo. O sa va urmaresc. Bafta!

Lasă un răspuns

Mai multe în Administrație

PSD încearcă să repare gafa cu Paul Gradendorf. Îi oferă Cheia Oraşului

Daniel Groza27 februarie 2017

Garda de Mediu: Activitatea de la staţia de epurare din Lugoj nu este autorizată. Ce amendă a primit Primăria

Daniel Groza24 februarie 2017

Consilierii locali se întâlnesc în şedinţa lunii februarie. Vezi ce despre ce discută

Daniel Groza24 februarie 2017

Francisc Boldea despre scandalul investiţiei de 5 milioane de euro: “Am reţinut toţi banii pentru a remedia deficienţele”

Daniel Groza22 februarie 2017

Consilier local : “Apa de ploaie curge din buzunarele lugojenilor şi umple buzunarele băieţilor deştepţi din Meridian 22”

Daniel Groza18 februarie 2017

Raport devastator despre cum şi-a bătut joc administraţia Boldea de o investiţie 5 milioane de euro

Daniel Groza17 februarie 2017

O investiţie de 5 milioane de euro este cel mai mare eşec al administraţiei Boldea şi afectează zeci de mii de locuitori

Daniel Groza15 februarie 2017

Doar consilierii independenţi muncesc la Lugoj? Restul aleşilor locali nu sunt în stare nici să-şi facă raportul de activitate

Daniel Groza14 februarie 2017

Lugojul nu va avea buget până în luna martie. Primarul dă vina pe Guvern şi Consiliul Judeţean Timiş

Daniel Groza10 februarie 2017

Consilierii independenţi îi cer primarului Francisc Boldea dezbatere publică pentru construcţia de apartamente

Daniel Groza10 februarie 2017

Primarul Lugojului susţine că a obţinut finanţare pentru un corp nou de clădire la spital şi forajul pentru apă termală de la ştrand

Daniel Groza9 februarie 2017

[FOTO] Focar de infecţie în zona gării din Lugoj! Gunoaie, primul lucru pe care turiştii îl văd când ajung în oraş cu trenul

Gabriel Iosa9 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: