ALDE

Cetateanul

Administrație

Un parlamentar cere anchetă pentru autostrada Lugoj-Timişoara

Un parlamentar cere anchetă pentru autostrada Lugoj-Timişoara

Cetateanul Lugoj

PMP

Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Timişoara ar putea fi blocat din nou de birocraţie şi controale, după ce un deputat din Gorj a cerut Ministerului Transporturilor o verificare amănunţită a modului în care autostrada care va lega Lugojul de cel mai important oraş din Banat şi întreaga Europa a fost realizată până la momentul de faţă. De asemenea, deputatul a sesizat ministerul despre modul dubios în care lucrările la autostradă au fost licitate, iniţial amândouă bucăţile fiind câştigate de o singură firmă şi ca un singur lot.

După contestaţie, lotul s-a împărţit în două mai mici, cu ultimul, lotul 2 de 25,6 kilometri aflat în construcţie între Şanoviţa şi Izvin. În urma altor contestaţii, autostrada a fost din nou scoasă la licitaţie, după ce procedura iniţială a fost pur şi simplu anulată de CNADNR pe motiv că licitaţiile şi contestaţiile numeroase au blocat desfăşurarea proiectului în condiţiile normale aplicate de lege.

Ministerului Tranporturilor i s-a cerut să mobilizeze Corpul de Control pentru a verifica dacă raportul prestaţii-costuri în ceea ce s-a realizat până acum pe lotul al doilea al autostrăzii Lugoj-Timişoara este corect şi în termenii impuşi de lege. Cererea vine de la un deputat de Gorj, Scarlat Iriza, care solicită verificările tocmai pentru că, se arată în cerere, lucrările la autostradă au creat de-a lungul timpului o serie de controverse în spaţiul public.

„Iniţial lotul 2 a fost scos la licitaţie împreună cu lotul 1. Ulterior, proiectul a fost separat, iar licitaţia lansată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a fost atacată de nenumărate ori prin contestaţii. În cele din urmă, incapabilă să facă faţă contestaţiilor care au fost confirmate şi de către instanţa de judecată, CNADNR a decis în 2012 să anuleze licitaţia şi să facă o altă procedură de achiziţie publică. Şi în aceste condiţii, de la realizare până la semnarea contractului a mai fost nevoie de un an şi jumătate”, se arată în interpretarea parlamentară, scrie Timpolis.

Deputatul de Gorj vrea să primească lămuriri şi în legătură cu costurile aferente realizării celor 25,6 kilometri de autostradă, care se ridică la suma de 96,4 milioane de euro.

„A fost nevoie de aproape trei ani şi o lună pentru a ajunge de la licitaţie la şantier. Stadiul birocratic, licitaţie, contestaţii şi procese a fost mai mare decât perioada necesară ca întregul proiect să fie construit fizic”, a precizat deputatul, citat de Timpolis.

Pentru proiectul lotului 2 din autostrada Lugoj-Timişoara, CNADNR a alocat în 2014 suma de 56 de milioane de euro. Lucrarea, care va avea zece poduri şi podeţe şi 15 pasaje, se estimează că va avea o dată de dare în utilizare la finalul lui 2015 sau începutul lui 2016.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. paulescu

    5 mai 2015 at 20:24

    Felicitari! Fain siteul, vad ca sunt cei mai buni oameni de la Redesteptare aici! Sper sa faceti treaba buna, imi placeau stirie voastre si cand erati acolo. O sa va urmaresc. Bafta!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Administrație

evacuare bloc itl primarie politie foto cetateanul (3)

Lugojul a pierdut proiectul mamut de reabilitare a blocurilor pe bani europeni! Primăria nu a respectat legea

Gabriel Iosa25 noiembrie 2016
fotbal-6

Boldea se făleşte cu stadion pe bani europeni în presa de casă, însă proiectul este departe de a fi aprobat

Gabriel Iosa25 noiembrie 2016
asfaltare-de-campanie-lugoj-foto-2

Asfaltare de campanie pe cea mai distrusă stradă din Lugoj! „Atât, câţiva metri, că nu mai are bani primăria”

Gabriel Iosa25 noiembrie 2016
robu boldea

Primarul Timișoarei consideră că Lugojul are o problemă de dezvoltare

Daniel Dancea21 noiembrie 2016
independenti

Scandal în Consiliul Local Lugoj. Consilierii independenți și cei ai PNL au părăsit ședința în semn de protest

Daniel Groza17 noiembrie 2016
atacuri-bologa-fost-director-csm-la-primarul-lugojului-foto-facebook-1

Bologa scoate”Cartea neagră a administrației Boldea”: „E cel mai slab primar din câți a avut Lugojul. E depășit, e bătrân…”

Gabriel Iosa10 noiembrie 2016
cartasi

Un lugojean îl acuză pe președintele asociației de proprietari că a transformat sediul într-un club de cărțași

Daniel Groza9 noiembrie 2016
patinoar

Nicio firmă nu vrea să aducă patinoar la Lugoj! Licitaţia s-a reluat din oficiu

Gabriel Iosa4 noiembrie 2016
csm

Marius Maier este noul director al CSM Lugoj

Daniel Groza2 noiembrie 2016
boldea

Francisc Boldea: “O să desemnăm o persoană care să asigure interimatul la CSM Lugoj”

Daniel Groza1 noiembrie 2016
perchezitii fier vechi lugoj evaziune fiscala spalare bani foto cetateanul (2)

Percheziţii la o asociaţie de proprietari din Lugoj! Preşedintele şi contabilul, anchetaţi pentru un prejudiciu de peste 260.000 de lei

Gabriel Iosa1 noiembrie 2016
marius martinescu

“Lugojenii plătesc de două ori serviciul de salubritate”. Martinescu susține că e vina administrației locale

Daniel Groza28 octombrie 2016