Actualitate

Un parlamentar de Lugoj cere interzicerea votului cu bile! „E haos şi se pot frauda rezultatele”

Un parlamentar de Lugoj cere interzicerea votului cu bile! „E haos şi se pot frauda rezultatele”

Autoliv

În urma votului ce a avut loc marţi în Parlamentul României, prin care s-a investit noul guvern propus de Dacian Cioloş, senatorul UNPR de Lugoj Ioan Iovescu a decis să înceapă o adevărată luptă împotriva sistemului actual de votare. Acesta spune că folosirea bilelor pentru votarea în Parlament este o metodă învechită, neclară şi care poate fi cu uşurinţă folosită pentru a frauda numărătoarea de la finalul procedurii.

Senatorul este decis să ceară în faţa colegilor săi interzicerea acestui mod de votare.

„Votul cu bile este un vot care nu o să reflecte adevărul asupra a celor ce s-au votat. De exemplu, dacă există numărul de 280 de persoane în sală şi 274 de voturi necesare, 270 votează pentru şi 10 se abţin. Cinci pun bilele în urna albă, cinci în urna neagră, că nu se pot spune sau verifica abţinerile. Rezultatul va fi 275 pentru şi 5 contra, deşi doar 270 au votat, doar prin faptul că nu au pus bilele unde trebuie. Trebuie scos votul cu bile, se poate şi frauda foarte uşor la numărătoare”, a declarat Ioan Iovescu pentru Cetăţeanul.

Senatorul mai spune că are şi o idee despre o posibilă înlocuire a modului de votare cu bile.

„Alternativa ar fi votul secret cu buletin de vot, care este perfect. În loc de bile se face buletinul, există opţiunile da, nu sau abţinere. Eu o să mă bat pentru eliminarea acestui vot cu bile. Am fost în comisie la un asemenea vot, am fost şi eliminat din comisie pentru că am comentat că nu mi se pare corect. O să încerc să găsesc sprijinul şi să schimbăm această situaţie. Este un haos total, atât la votare, cât şi la numărare, nu se respectă dorinţa votanţilor efectiv”, a mai precizat Iovescu.

Potrivit Regulamentului activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, Art. 48, votul cu bile se desfăşoară astfel: în faţa preşedintelui care conduce lucrările şedinţei comune se aşează o urnă albă şi una neagră. Deputaţii şi senatorii vin pe rând la urne, după ce primesc de la chestori câte două bile, una albă şi una neagră, şi le introduc în cele două urne. Bila albă introdusă în urna albă şi bila neagră introdusă în urna neagră înseamnă vot „pentru”, iar bila neagră introdusă în urna albă şi bila albă introdusă în urna neagră înseamnă vot „contra”.

Un senator de Lugoj vrea ziua de lucru de şase ore! Ce beneficii crede parlamentarul că va aduce schimbarea

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojenii pot zbura spre Palma de Mallorca, Antalya, Santorini şi Constanta în vacanţa de vară! Doua noi curse spre Bucureşti

Daniel Groza29 mai 2017

Lugojul, pe un butoi cu pulbere. Locuitorii sunt indignaţi de ultimul scandal provocat de ţigani. Unii vor “război interetnic”

Cetateanul29 mai 2017

Cea mai aşteptată premieră a lunii ajunge şi la Cinema Bela Lugosi. Piraţii din Caraibe 5 se poate vedea 3D

Cetateanul29 mai 2017

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017
%d blogeri au apreciat: