Actualitate

Un pastor lugojean atacă construcția celei mai mari moschei din România

Un pastor lugojean atacă construcția celei mai mari moschei din România

Autoliv

Pastorul unei bisericii lugojene consideră că ridicarea la noi în țară a celei mai mari moschei din Europa și a unei biblioteci unde imanii vor studia Coranul și vor pregăti viitorii lideri nu este de bun augur. Ionel Tuțac, unul din liderii bisericii baptiste, consideră că România nu este locul potrivit pentru ridicarea unui astfel de centru și a emis un comunicat pentru a atrage atenția asupra acestui demers.

“Întrebarea legitimă care se ridică este de ce, într-o țară cu un număr semnificativ redus de musulmani, se construiește cel mai mare edificiu din Europa? Construcția va aduce valuri de pelerini musulmani, care se vor perinda pe străzile Bucureștiului, alături de alți curioși și doritori de orice pare religios. România va deveni un fel de Mecca a Europei(…) Mă întreb câți dintre noi reușim să descifrăm, în spatele știrilor, realități cu care se vor confrunta copiii noștri. Și mai ales, câți dintre noi suntem gata să ne aplecăm asupra problemelor reale cu care se confruntă bisericile noastre, ca să tratăm problema și să restaurăm aripa frântă a creștinismului”, se arată în comunicatul pastorului baptist.

Tuțac spune că a luat această poziție pentru că România este o țară creștină și secole la rând a fost o barieră în calea islamizării Europei, iar prin acest gest a devenit o ușă deschisă pentru Islam.

“Orice cetățean al acestei țări are dreptul să se închine potrivit propriilor convingeri, dar din punctul meu de vedere, a oferi 11.000 de metri, în București, unei comunități, care e aproape inexistentă, mi se pare un dar prea mare, atâta timp cât există biserici evanghelice care au propriile terenuri, dar nu primesc autorizații de construcție. Cred că este un dar prea generos și nu cred că Bucureștiul trebuie să devină o altă Mecca”, a subliniat Ionel Tuțac pentru Cetățeanul.

Vă reamintim că pe un teren de lângă Romexpo, Muftiatul Cultului Musulman din România va construi, cu bani de la statul turc, un centru cultural grandios. Moschee, bibliotecă, săli de curs şi spaţii de cazare vor constitui un „lăcaş al păcii“ pentru comunitatea musulmană. Centrul cultural se va ridica în inima Bucureştiului, pe o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi. Edificiul va aparţine Muftiatului Cultural Musulman din România, care a primit terenul prin Hotărâre de Guvern, la finele lunii mai.

„Vom construi cea mai mare moschee dintr-o capitală europeană. Faptul că terenul ne-a fost atribuit nouă, comunităţii musulmane, de către Guvern, vorbeşte de la sine despre respectul şi înţelegerea etnică din România“, afirma recent pentru adevărul.ro muftiul Iusuf Murat, liderul spiritual al musulmanilor.

Vezi comentarii (5)

5 Comments

 1. Raul

  29 iunie 2015 at 21:49

  In sfarsit cineva cu capul pe umeri din partea preotiei sa zic asa :))ar trebui sa ia exemplu BOR de la celelalte culte.

 2. Cristi

  29 iunie 2015 at 23:32

  Cred ca ar trebui ca toti crestinii sa fim mai uniti in aceste vremuri,cand suntem confruntati cu astfel de riscuri. Indiferent de confesiune (ortodox, catolic, reformat, baptist, penticostal s.a.m.d.),cred ca ar trebui sa ne unim fortele si sa lasam divergentele si lucrurile care ne separa. Pana la urma la aceasta ne cheama Domnul Hristos, „ca toti sa fim una…”. Iar in astfel de situatii sa dovedim ca, prin credinta in Dumnezeul nostru cel viu, vom izbandi in lucrarea noastra!!!

 3. Eh

  30 iunie 2015 at 9:22

  „Musulmani” si „locaș al păcii” nu apartin in aceeași propoziție.

 4. Aurel Mihet

  3 iulie 2015 at 6:45

  Subscriu si sant de acord cu ceea ce a scris fratele Ionel Tutac deoare ce intre noi si Islam sint deosebiri majore in ce priveste doctrina . Coranul lor este cu totul deosebir de Sfinta Scriptura, Dumnezeul lor Alah este complect deosebit de Dumnezeul noastru . Alah e un rasboinic care ii indeamna la ucidere pe cei care sint de alta credinta fata de a lor,prin sabie au cucerit ei pe care ii apartin ,pe cand Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al dragostei .milei,iertari pentru toti cei ce se pocaiesc si si renunta la pocat Mahomed este superior Domnului Isus pe care il considere un simplu profet. etc.etc.etc. Construirea acestei Moscheie in Bucuresti inseamna islamizarea romaniei ,cat si o sursa de temut fata de anumite atentate teroriste din partea unor persoane rau intentionate.Cred ca cea mai mare gresala istorica facuta de guvernul ROMANIEI este acest lucru. DOAMNE AI MILA DE ROMANIA

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coleziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: