Actualitate

Un senator de Lugoj vrea ziua de lucru de şase ore! Ce beneficii crede parlamentarul că va aduce schimbarea

Un senator de Lugoj vrea ziua de lucru de şase ore! Ce beneficii crede parlamentarul că va aduce schimbarea

Cetateanul Lugoj

Văzând că suedezii au trecut oficial la ziua de lucru de şase ore, senatorul de Lugoj Ioan Iovescu este determinat să implementeze programul şi în România, după modelul scandinavilor. Lucrând la idee încă din primele zile de când s-a văzut senator, Iovescu spune că beneficiile pentru o zi de lucru de doar şase ore sunt infinite, explicând că mai ales cei care prestează munci grele, în fabrici sau la câmp, ar avea de câştigat.

Potrivit economica.net, Suedia vrea mai multă productivitate în timpul orelor petrecute la lucru, dar şi mai mult timp liber şi mai multă energie în afara programului de muncă, pentru a se asigura că cetăţenii se pot bucura de viaţa personală. Ideea este împărtăşită şi de senatorul UNPR.

„Tot mi-au zis că nu putem, că suntem în Comunitatea Europeană, că e opt ore ziua de muncă. Uite că Uniunea nu e un balaur aşa mare, Suedia a reuşit să introducă, şi-au dat seama că e cel mai bun lucru. Programul ăsta le dă posibilitatea celor care doresc să îşi mai ia un job sau jumătate de job şi să nu fie suprasolicitaţi. Marile corporaţii, marii şmecheri nu o să fie de acord, dar eu cred că e o soluţie şi pentru economie. Şase ore merge şi fără pauză, sunt o grămadă de avantaje ale acestui program redus”, a declarat Ioan Iovescu, senator UNPR de Lugoj.

Senatorul spune că a discutat deja cu mai mulţi colegi şi că este convins că proiectul lui va fi votat în Parlament. Acesta a mai precizat că aşteaptă acum părerea celor care l-au ales, spunând că se aşteaptă şi la reticenţă din partea populaţiei, din cauza obişnuinţei românilor cu programul actual de muncă din țara noastră.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Borosteanu Cristian Stefan

  13 octombrie 2015 at 17:08

  Eu susţin acest demers legislativ. După cum bine se ştie, oamenii sunt capacitaţi să lucreze la capacitate maximă între 5 şi 6 ore, din timpul petrecut la lucru. În acest fel, s-ar putea reduce şi din costurile marilor corporaţii. Vă spun sincer, că profitu nu va fi afectat. Productivitatea rămânând aceeaşi.

  • Ildiko Bruhovici

   13 octombrie 2015 at 21:13

   buna seara la toti Lugojen,de loc sunt din Lugoj si locuiesc an Suedia deci nu este adevarat ca aci ar fi programul de lucru 6 ore…..as vrea si eu sincer,da an sudul tari mai exact an Goteborg sau facut probe la fabricile de stat,da si lumea este ancantata dar nu sa aprobat legea anca deci senatorul nostru cred ca viseaza prea mult dar nu ar fi rau.

 2. Pingback: Un parlamentar de Lugoj cere interzicerea votului cu bile! „E haos şi se pot frauda rezultatele” | Cetateanul.ro

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Mai multe în Actualitate

PSD pregăteşte o nouă mizerie. Un pliant cu informaţii false şi defăimătoare pe care să-l distribuie în cutiile poştale (P)

Cetateanul9 decembrie 2016

Lugojenii pot sta la curent cu cele mai în vogă evenimente din judeţ cu ajutorul unei noi aplicaţii

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii, chemaţi să descopere măreţia muntelui în cadrul unui eveniment dedicat filmului “Sălbăticia din Carpaţi”

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

Lugojenii nu pot vota decât la secţiile la care sunt arondaţi! Vezi unde e secţia ta de votare

Gabriel Iosa9 decembrie 2016

[VIDEO&FOTO] Atmosferă incendiară la balul bobocilor de la „Drăgan”! Ruby a încheiat spectacolul cu un concert de senzaţie

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Doctoriţa din Lugoj pusă pe Facebook de lugojeni că parchează aiurea a trimis drept la replică: „Cum e cu cei 7 ani de acasă?”

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

PNL dezminte zvonurile că Buciu nu se află pe poziția a doua la Senat. Dovada este un specimen al buletinului de vot

Daniel Groza8 decembrie 2016

[FOTO] Maeştrii bucătari ai Lugojului, juraţii concursului gastronomic al elevilor de la Branişte

Gabriel Iosa8 decembrie 2016

Fostul șef al Poliției Lugoj, Claudiu Chebici, acuzat că a protejat tăieri ilegale de pădure: „Sunt foarte relaxat”

Daniel Dancea8 decembrie 2016

Bărbat de lângă Lugoj, trimis în judecată pentru loviri și alte violențe și ultraj. L-a atacat pe un pădurar

Daniel Dancea7 decembrie 2016

Bişniţari luaţi pe sus de poliţişti! Ţigări, alcool, petarde şi valută, pe lista de „descoperiri” ale autorităţilor

Gabriel Iosa7 decembrie 2016

[VIDEO] Şoferi furioşi din cauza unui bizon la Lugoj! A blocat circulaţia şi s-a jucat pe telefon, în timp ce pasagera plătea o factură

Cetateanul7 decembrie 2016