Autoliv Lugoj

Administrație

Un sfert din gropile din Lugoj au fost plombate. Urmează restul, promite Primăria!

Un sfert din gropile din Lugoj au fost plombate. Urmează restul, promite Primăria!

Business Strategist

Mai multe străzi importante din Lugoj au devenit de netraversat la final de sezon rece, după ce deasupra municipiului au căzut două ninsori abundente la final de 2014 și respectiv în prima lună din 2015. În tot orașul, străzile traversate intens s-au umplut de gropi după ce zăpada a distrus asfaltul deja avariat, astfel că primăria a demarat o amplă campanie de reabilitare a străzilor afectate. Muncitorii au început acțiunea cu greu, în special datorită întârzierii sosirii materiei prime, care nu poate fi turnată numai când temperaturile de afară depășesc anumte valori.

Totodată, potrivit reprezentanților primăriei, acțiunea a început cu întârziere deoarece gropile care au fost decopertate trebuie asfaltate în număr mare deodată, fapt ce a dus și la decopertarea zonelor cu probleme și acoperirea lor la câteva zile după crearea unor adevărate capcane pentru șoferi, situația fiind una neplăcută pentru conducătorii auto.

Cele mai afectate străzi au fost Coloman Wallisch, o stradă care se afla într-o stare avansată de degradare și impracticabilă mai ales de autoturismele mici, Buziașului, pasarela ITL, Huniade, Podul de Fier, Podul de Beton, dar și alte străzi pe care se circulă intens. Reprezentanții primăriei spun că reparația este în toi, mii de metri pătrați de asfalt fiind acoperiți cu un strat nou de bitum.

„Suntem în plină acțiune de refacere a carosabilului din Lugoj, prin plombare, ceea ce vă putem spune este că acțiunea a început de pe Coloman Wallisch. Am intervenit pe malul Timișului, 1 Decembrie, Coposu, Carpați, iar acum trecem pe strada Buziașului, intrarea dinspre Buziaș, după care Bocșei și Banatului, continuăm pe Caransebeșului. În următoarea etapă vom încerca să facem intrarea de pe strada Făgetului, să asigurăm tot ceea ce înseamnă trafic de intrare în oraș”, a declarat Adrian Fărcăgeanu, viceprimarul Lugojului.

Conform reprezentanților primăriei, repararea prin plombare a străzilor afectate are ca scop final reabilitarea a nu mai puțin de 9.000 de metri pătrați de asfalt.

„Din cei 9.000 am reușit să facem undeva la 2.000, 2.500 de metri pătrați. Și pe viitor, vom continua aceste acțiuni. Rugăm participanții la trafică să aibă îngăduință cu cei care lucrează. Știm că este un inconvenient, deranjăm traficul, dar străzile vor fi și vor arăta și bine la final”, a mai precizat Fărcăgeanu.

Zăpada căzută pentru prima dată la Lugoj în acest sezon, cea din 28 decembrie, a fost una în urma căreia nămeții au blocat orașul pentru mai bine de 12 ore. Șoferii au mai avut de suferit de pe urma ninsorii în prima parte a lunii ianuarie, atunci când zeci de străzi s-au transformat în patinoare gigant pentru conducătorii auto. Iarna 2014 -2015 a scos din buzunarele municipalității Lugojului bani pentru 110 tone de sare și clorură de magneziu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

S-a găsit cauza problemelor din parcurile lugojene. Lipsea specialistul în peisagistică!

Daniel Groza29 martie 2017

Consilierii locali înlocuiesc membrii din consiliul de administraţie de la spital şi schimbă statutul Meridian 22

Cetateanul28 martie 2017

Serviciile care funcţionează în Primăria Lugoj cheltuie în acest an peste 3,5 milioane lei

Daniel Groza27 martie 2017

Câţi bani şi-a rezervat primarul din bugetul local pentru aparatul propriu. Vezi sumele şi pe ce se cheltuie

Daniel Groza23 martie 2017

Începe curăţenia de primăvară! Când puteţi scoate resturile vegetale

Daniel Groza23 martie 2017

Bugetul Lugojului, de peste 170 de milioane de lei, se cheltuie doar cum vrea primarul. Nicio propunere a consilierilor nu a fost acceptată

Daniel Groza21 martie 2017

Consilierii locali, chemaţi să aprobe bugetul Lugojului pentru 2017

Daniel Groza16 martie 2017

Piaţă modernă la Făget. Va fi inaugurată la sfârşitul acestei luni

Daniel Groza15 martie 2017

Boldea dă vina pe Martinescu pentru deficienţele de la staţia de epurare

Daniel Groza13 martie 2017

Galeria Pro Arte din Lugoj va fi reabilitată. Lucrările vor costa un milion de lei

Daniel Groza10 martie 2017

Lugojul a primit cea mai mare sumă din cote defalcate de la CJT Timiş. Cât primesc celelalte primării din zonă

Daniel Groza9 martie 2017

Curtea de Conturi, aşteptată la Lugoj. Plângere pentru verificarea cheltuirii celor 5 milioane de euro de la staţia de epurare

Daniel Groza6 martie 2017
%d blogeri au apreciat: