Administrație

Un sfert din gropile din Lugoj au fost plombate. Urmează restul, promite Primăria!

Un sfert din gropile din Lugoj au fost plombate. Urmează restul, promite Primăria!

Cetateanul Lugoj

Mai multe străzi importante din Lugoj au devenit de netraversat la final de sezon rece, după ce deasupra municipiului au căzut două ninsori abundente la final de 2014 și respectiv în prima lună din 2015. În tot orașul, străzile traversate intens s-au umplut de gropi după ce zăpada a distrus asfaltul deja avariat, astfel că primăria a demarat o amplă campanie de reabilitare a străzilor afectate. Muncitorii au început acțiunea cu greu, în special datorită întârzierii sosirii materiei prime, care nu poate fi turnată numai când temperaturile de afară depășesc anumte valori.

Totodată, potrivit reprezentanților primăriei, acțiunea a început cu întârziere deoarece gropile care au fost decopertate trebuie asfaltate în număr mare deodată, fapt ce a dus și la decopertarea zonelor cu probleme și acoperirea lor la câteva zile după crearea unor adevărate capcane pentru șoferi, situația fiind una neplăcută pentru conducătorii auto.

Cele mai afectate străzi au fost Coloman Wallisch, o stradă care se afla într-o stare avansată de degradare și impracticabilă mai ales de autoturismele mici, Buziașului, pasarela ITL, Huniade, Podul de Fier, Podul de Beton, dar și alte străzi pe care se circulă intens. Reprezentanții primăriei spun că reparația este în toi, mii de metri pătrați de asfalt fiind acoperiți cu un strat nou de bitum.

„Suntem în plină acțiune de refacere a carosabilului din Lugoj, prin plombare, ceea ce vă putem spune este că acțiunea a început de pe Coloman Wallisch. Am intervenit pe malul Timișului, 1 Decembrie, Coposu, Carpați, iar acum trecem pe strada Buziașului, intrarea dinspre Buziaș, după care Bocșei și Banatului, continuăm pe Caransebeșului. În următoarea etapă vom încerca să facem intrarea de pe strada Făgetului, să asigurăm tot ceea ce înseamnă trafic de intrare în oraș”, a declarat Adrian Fărcăgeanu, viceprimarul Lugojului.

Conform reprezentanților primăriei, repararea prin plombare a străzilor afectate are ca scop final reabilitarea a nu mai puțin de 9.000 de metri pătrați de asfalt.

„Din cei 9.000 am reușit să facem undeva la 2.000, 2.500 de metri pătrați. Și pe viitor, vom continua aceste acțiuni. Rugăm participanții la trafică să aibă îngăduință cu cei care lucrează. Știm că este un inconvenient, deranjăm traficul, dar străzile vor fi și vor arăta și bine la final”, a mai precizat Fărcăgeanu.

Zăpada căzută pentru prima dată la Lugoj în acest sezon, cea din 28 decembrie, a fost una în urma căreia nămeții au blocat orașul pentru mai bine de 12 ore. Șoferii au mai avut de suferit de pe urma ninsorii în prima parte a lunii ianuarie, atunci când zeci de străzi s-au transformat în patinoare gigant pentru conducătorii auto. Iarna 2014 -2015 a scos din buzunarele municipalității Lugojului bani pentru 110 tone de sare și clorură de magneziu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Lugojeanul Călin Dobra este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş

Daniel Groza14 ianuarie 2017

Pierderile şi cheltuielile necontrolate ale Meridian duc la majorarea tarifelor, acuză consilierii independenţi

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Program slab de investiţii pentru Lugoj. Lista cuprinde doar nerealizările anilor trecuţi, fără nicun proiect nou!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Sâmbătă se decide dacă lugojeanul Dobra va conduce Consiliul Judeţean Timiş: “Nu am nicio emoţie”

Daniel Groza10 ianuarie 2017

Primarul Lugojului află, astăzi, dacă va fi sau nu cercetat de DNA, în dosarul ELBA

Daniel Groza6 ianuarie 2017

Boldea „Gură de Aur” așteaptă recunoștința lui Grindeanu: ”L-am pus președinte PSD, președinte CJT și l-am făcut prim-ministru”

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Lugojenii își pot spune părerea în legătură cu majorarea prețului pentru apă și canalizare

Daniel Groza4 ianuarie 2017

Troleibuz la Lugoj? Ideea aparţine unui consilier local şi nu e pe placul primarului

Gabriel Iosa29 decembrie 2016

PSD nu a votat micşorarea taxelor şi impozitelor, ignorând amendamentele PNL-ului, în ultima şedinţă de consiliu din 2016

Gabriel Iosa28 decembrie 2016

Se decid taxele şi impozitele la Lugoj pentru 2017! Ultima şedinţă de Consiliu Local din acest an are loc miercuri

Gabriel Iosa27 decembrie 2016

Un sat de lângă Lugoj a fost împânzit de camere de supraveghere, din cauza furturilor din case

Gabriel Iosa21 decembrie 2016

Masacarul celor 80 de oi îi scoate pe vânători pe teren. Lupii din zonă intră în bătaia puștii!

Daniel Groza21 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: