Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Administrație

Un sfert din gropile din Lugoj au fost plombate. Urmează restul, promite Primăria!

Un sfert din gropile din Lugoj au fost plombate. Urmează restul, promite Primăria!

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Mai multe străzi importante din Lugoj au devenit de netraversat la final de sezon rece, după ce deasupra municipiului au căzut două ninsori abundente la final de 2014 și respectiv în prima lună din 2015. În tot orașul, străzile traversate intens s-au umplut de gropi după ce zăpada a distrus asfaltul deja avariat, astfel că primăria a demarat o amplă campanie de reabilitare a străzilor afectate. Muncitorii au început acțiunea cu greu, în special datorită întârzierii sosirii materiei prime, care nu poate fi turnată numai când temperaturile de afară depășesc anumte valori.

Totodată, potrivit reprezentanților primăriei, acțiunea a început cu întârziere deoarece gropile care au fost decopertate trebuie asfaltate în număr mare deodată, fapt ce a dus și la decopertarea zonelor cu probleme și acoperirea lor la câteva zile după crearea unor adevărate capcane pentru șoferi, situația fiind una neplăcută pentru conducătorii auto.

Cele mai afectate străzi au fost Coloman Wallisch, o stradă care se afla într-o stare avansată de degradare și impracticabilă mai ales de autoturismele mici, Buziașului, pasarela ITL, Huniade, Podul de Fier, Podul de Beton, dar și alte străzi pe care se circulă intens. Reprezentanții primăriei spun că reparația este în toi, mii de metri pătrați de asfalt fiind acoperiți cu un strat nou de bitum.

„Suntem în plină acțiune de refacere a carosabilului din Lugoj, prin plombare, ceea ce vă putem spune este că acțiunea a început de pe Coloman Wallisch. Am intervenit pe malul Timișului, 1 Decembrie, Coposu, Carpați, iar acum trecem pe strada Buziașului, intrarea dinspre Buziaș, după care Bocșei și Banatului, continuăm pe Caransebeșului. În următoarea etapă vom încerca să facem intrarea de pe strada Făgetului, să asigurăm tot ceea ce înseamnă trafic de intrare în oraș”, a declarat Adrian Fărcăgeanu, viceprimarul Lugojului.

Conform reprezentanților primăriei, repararea prin plombare a străzilor afectate are ca scop final reabilitarea a nu mai puțin de 9.000 de metri pătrați de asfalt.

„Din cei 9.000 am reușit să facem undeva la 2.000, 2.500 de metri pătrați. Și pe viitor, vom continua aceste acțiuni. Rugăm participanții la trafică să aibă îngăduință cu cei care lucrează. Știm că este un inconvenient, deranjăm traficul, dar străzile vor fi și vor arăta și bine la final”, a mai precizat Fărcăgeanu.

Zăpada căzută pentru prima dată la Lugoj în acest sezon, cea din 28 decembrie, a fost una în urma căreia nămeții au blocat orașul pentru mai bine de 12 ore. Șoferii au mai avut de suferit de pe urma ninsorii în prima parte a lunii ianuarie, atunci când zeci de străzi s-au transformat în patinoare gigant pentru conducătorii auto. Iarna 2014 -2015 a scos din buzunarele municipalității Lugojului bani pentru 110 tone de sare și clorură de magneziu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mai multe în Administrație

luminite craciun instalatii lugoj

Lugojul se pregăteşte de iarnă: deszăpezire, luminiţie, patinoar, Târg de Crăciun, oamenii străzii

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
independenti

Consilierii independenți susțin că taxa pentru apa de ploaie e încasată ilegal și cer suspendarea ei

Daniel Groza21 octombrie 2016
constandana-darova

Consilierul războinic dintr-un sat de lângă Lugoj, găsit în conflict de interese de către ANI

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
loc-de-joaca-copii-murdar-lugoj

Războiul contra ciorilor continuă! Primăria a instalat o “armă” modernă pentru a le face să plece

Daniel Groza18 octombrie 2016
primaria lugoj

Elba a dat în judecată Primăria pentru facturi neplătite în contractul în care Curtea de Conturi a găsit prejudiciu de peste 600.000 de euro

Daniel Groza17 octombrie 2016
gunoaie-centru

Centrul Lugojului, acoperit cu tone de gunoaie după Serbările Toamnei

Gabriel Iosa17 octombrie 2016
pml masina primarie boldea foto cetateanul lugoj (2)

Primarul Francisc Boldea, obligat să apară miercuri în faţa judecătorilor în Dosarul Elba. Va fi sau nu trimis în judecată?

Daniel Groza11 octombrie 2016
Primaria

Primăria Lugoj nu are căldură și din oră în oră rămâne și fără curent

Daniel Groza10 octombrie 2016
14536931_1093849147330960_1443902261_o

Semafoare inteligente și sens giratoriu în “intersecția morții” de pe centura Lugojului

Daniel Groza4 octombrie 2016
independenti

Consilierii independenți îi cer explicații primarului Boldea. Vor să știe cine este vinovat de eșecul lucrărilor la ștrand

Daniel Groza3 octombrie 2016
patinoar

Lugojul poate rămâne fără patinoar la iarnă! De vină este noua lege a achiziţiilor publice

Gabriel Iosa30 septembrie 2016
dscf3678-1170x600-c-center

Discuții aprinse în Consiliul Local din cauza cumpărării casei artistului Silviu Orăvitzan. Tranzacția a fost blocată!

Daniel Groza30 septembrie 2016