Administrație

Un sfert din gropile din Lugoj au fost plombate. Urmează restul, promite Primăria!

Un sfert din gropile din Lugoj au fost plombate. Urmează restul, promite Primăria!

Autoliv

Mai multe străzi importante din Lugoj au devenit de netraversat la final de sezon rece, după ce deasupra municipiului au căzut două ninsori abundente la final de 2014 și respectiv în prima lună din 2015. În tot orașul, străzile traversate intens s-au umplut de gropi după ce zăpada a distrus asfaltul deja avariat, astfel că primăria a demarat o amplă campanie de reabilitare a străzilor afectate. Muncitorii au început acțiunea cu greu, în special datorită întârzierii sosirii materiei prime, care nu poate fi turnată numai când temperaturile de afară depășesc anumte valori.

Totodată, potrivit reprezentanților primăriei, acțiunea a început cu întârziere deoarece gropile care au fost decopertate trebuie asfaltate în număr mare deodată, fapt ce a dus și la decopertarea zonelor cu probleme și acoperirea lor la câteva zile după crearea unor adevărate capcane pentru șoferi, situația fiind una neplăcută pentru conducătorii auto.

Cele mai afectate străzi au fost Coloman Wallisch, o stradă care se afla într-o stare avansată de degradare și impracticabilă mai ales de autoturismele mici, Buziașului, pasarela ITL, Huniade, Podul de Fier, Podul de Beton, dar și alte străzi pe care se circulă intens. Reprezentanții primăriei spun că reparația este în toi, mii de metri pătrați de asfalt fiind acoperiți cu un strat nou de bitum.

„Suntem în plină acțiune de refacere a carosabilului din Lugoj, prin plombare, ceea ce vă putem spune este că acțiunea a început de pe Coloman Wallisch. Am intervenit pe malul Timișului, 1 Decembrie, Coposu, Carpați, iar acum trecem pe strada Buziașului, intrarea dinspre Buziaș, după care Bocșei și Banatului, continuăm pe Caransebeșului. În următoarea etapă vom încerca să facem intrarea de pe strada Făgetului, să asigurăm tot ceea ce înseamnă trafic de intrare în oraș”, a declarat Adrian Fărcăgeanu, viceprimarul Lugojului.

Conform reprezentanților primăriei, repararea prin plombare a străzilor afectate are ca scop final reabilitarea a nu mai puțin de 9.000 de metri pătrați de asfalt.

„Din cei 9.000 am reușit să facem undeva la 2.000, 2.500 de metri pătrați. Și pe viitor, vom continua aceste acțiuni. Rugăm participanții la trafică să aibă îngăduință cu cei care lucrează. Știm că este un inconvenient, deranjăm traficul, dar străzile vor fi și vor arăta și bine la final”, a mai precizat Fărcăgeanu.

Zăpada căzută pentru prima dată la Lugoj în acest sezon, cea din 28 decembrie, a fost una în urma căreia nămeții au blocat orașul pentru mai bine de 12 ore. Șoferii au mai avut de suferit de pe urma ninsorii în prima parte a lunii ianuarie, atunci când zeci de străzi s-au transformat în patinoare gigant pentru conducătorii auto. Iarna 2014 -2015 a scos din buzunarele municipalității Lugojului bani pentru 110 tone de sare și clorură de magneziu.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

După nouă ani, se reiau lucrările la blocul MApN. Va fi transformat într-un imobil de locuinţe sociale

Daniel Groza29 mai 2017

SFIDARE. Consilierii social-democraţi au părăsit şedinţa la punctul la care trebuia să se discute despre banii cheltuiţi pentru chefurile PSD

Cetateanul25 mai 2017

E oficial! Începe construcţia celor două blocuri ANL, de la Lugoj

Cetateanul25 mai 2017

Peste 200 de funcţionari din Timişoara, Lugoj şi 13 comune timişene sunt în grevă japoneză

Cetateanul25 mai 2017

Rachetele antigrindină se vor lansa de la Lugoj. Două baterii vor fi instalate lângă fostul hipodrom

Cetateanul24 mai 2017

Funcţionarii din administraţia locală au trecut la fapte: joi – grevă japoneză, săptămâna viitoare – protest la Bucureşti

Cetateanul23 mai 2017

Funcţionarii din primăriile Timişoarei şi Lugojului ameninţă că vor bloca activitatea în administraţia locală

Cetateanul22 mai 2017

Consilierii lugojeni se întâlnesc pentru aprobarea unor proiecte şi a unei deplasări oficiale în străinătate

Cetateanul22 mai 2017

Omul care a aprobat plata contractelor pentru sindrofiile PSD a fost reangajat la Casa de Cultură, deşi s-a pensionat

Cetateanul12 mai 2017

“Va fi cel mai frumos cartier din Lugoj. O să se bată toţi pe un loc de casă”

Cetateanul12 mai 2017

FOTO – Bazarul din Lugoj va fi reabilitat. Administraţia locală are pregătită o sumă mare pentru lucrări

Cetateanul11 mai 2017

GALERIE FOTO – Expertiză de 140.000 de lei pentru a afla care sunt problemele Podului de Fier din Lugoj

Cetateanul10 mai 2017
%d blogeri au apreciat: