UniCredit a înregistrat pierderi peste aşteptări

0

Cea mai mare bancă italiană, UniCredit, a raportat miercuri pierderi de 2,71 miliarde de euro în primul trimestru, după ce a a decis să deprecieze anumite creanţe pentru a ţine cont de impactul previzibil provocat de pandemia de COVID-19, informează Reuters.

Pierderile anunţate de UniCredit depăşesc aşteptările analiştilor, care mizau în medie pe o pierdere de 1,53 miliarde de euro şi pe venituri de 4,48 miliarde de euro.

Produsul său bancar net a scăzut cu 8% în primul trimestru, până la 4,38 miliarde de euro. UniCredit, care are operaţiuni şi în Germania, Austria şi România, a precizat că a înscris în conturile sale o depreciere a creanţelor în valoare de 1,26 miliarde de euro. Tot în primul trimestru, UniCredit a încasat o lovitură de 1,3 miliarde de euro pentru a plăti cele 5.200 de plecări voluntare pe care le-a convenit cu sindicatele în aprilie.

Jean Pierre Mustier, directorul general de la UniCredit, a decis să pună deoparte mai mulţi bani, pentru a acoperi consecinţele pandemiei de coronavirus, decât rivalii de la Intesa Sanpaolo SpA şi multe alte bănci europene.

Luna trecută, UniCredit a fost prima mare bancă europeană care a încercat să cuantifice impactul coronavirusului, punând deoparte 900 de milioane de euro pentru a acoperi pierderile potenţiale care ar urma să apară în urma unei prognozate contracţii cu 13% a economiei zonei euro în 2020.

Cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi, Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și