Vaccin contra coronavirus: Australia asigură accesul la studiul Oxford-AstraZeneca

0

Australia spune că a asigurat accesul la un vaccin promițător contra coronavirusului și va putea oferi doze gratuite întregii sale populații de 25 de milioane de oameni.

Vaccinul este dezvoltat de compania farmaceutică AstraZeneca și Universitatea Oxford.

Dacă studiile clinice vor avea succes, acordul cu AstraZeneca ar asigura „accesul timpuriu pentru fiecare australian”, a spus premierul Scott Morrison.

Scott Morrison a spus că este probabil ca vaccinările să fie obligatorii. Australia a înregistrat 450 de decese coronavirus, majoritatea dintr-un focar în statul Victoria.

La începutul acestei luni, Victoria a declarat o stare de dezastru și a impus măsuri stricte de blocare după o creștere a infecțiilor.

Mai are peste 7.000 de cazuri active, dar numărul de noi infecții a scăzut în ultima săptămână.

Promisiunea de a fabrica în Australia Vaccinul Oxford / AstraZeneca este unul dintre cei cinci candidați promițători pentru a ajunge la un stadiu avansat al studiilor clinice, țările din întreaga lume căutând să asigure aprovizionări pentru propriile populații.

„Dacă acest vaccin se va dovedi de succes, vom produce și furniza vaccinuri imediat sub propriul nostru abur și îl vom face gratuit pentru 25 de milioane de australieni”, a spus Morrison.

Nu a fost încă stabilit costul furnizării vaccinului întregii populații.

Separat, Australia a semnat, de asemenea, un acord în valoare de 25 milioane USD (13,5 mil. Lire sterline; 18 mil. USD) cu Becton Dickinson, o companie farmaceutică americană, pentru a furniza 100 de milioane de ace și seringi.

Acordul cu AstraZeneca este primul acord cu privire la vaccinul din Australia. Dacă studiile ar avea succes, domnul Morrison a spus că speră că vaccinul va fi disponibil la începutul anului viitor.

Pentru fabricare, ar fi nevoie de câteva luni suplimentare.

Ar fi obligatoriu? Domnul Morrison a spus că se aștepta ca un vaccin de succes să fie „atât de obligatoriu pe cât l-ați putea face”, deși guvernul său încă își forma politica.

„Există întotdeauna derogări pentru orice vaccin din motive medicale, dar aceasta ar trebui să fie singura bază”, a spus el pentru postul de radio 3AW.

„Vorbim despre o pandemie care a distrus economia globală și a luat viața a sute de mii din întreaga lume și a peste 430 de australieni aici.” Țara ar viza ca 95% din populație să fie vaccinată, a adăugat el.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și