Valley of Souls, de Nicolás Rincón Gille a castigat premiul „Steaua de Aur” la Festivalul de Film de la Marrakech

0

Juriul celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Marrakech a acordat, în cadrul galei de închidere de sâmbătă seara, trofeul „Steaua de Aur”, recompensând cel mai bun film, peliculei „Valley of Souls”, semnată de columbianul Nicolás Rincón Gille, informează AFP.

Membrii juriului, prezidat de actriţa britanică Tilda Swinton, au trebuit să departajeze 14 lungmetraje aflate în competiţie pentru a decerna marele premiu acestei pelicule, filmate pe malul fluviului Magdalena, din Columbia.

Lungmetrajul spune povestea unui tată care şi-a pierdut doi fii, ucişi de armată, şi care pleacă în căutarea trupurilor acestora, aruncate într-un râu.

Anul trecut, austriaca Sudabeth Mortezai a fost premiată cu „Steaua de Aur” pentru filmul „Joy”, un lungmetraj ce prezintă povestea unei tinere femei din Nigeria, victimă a traficului sexual la Viena.

Premiul pentru interpretare masculină i-a fost acordat lui Toby Wallace pentru comedia dramatică australiană „Babyteeth”, iar cel pentru interpretare feminină a revenit actriţelor Nichola Burley şi Roxane Scrimshaw, pentru comedia britanică „Lynn + Lucy”.

Cu o zi înainte, actorul, regizorul şi producătorul american Robert Redford a fost recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră. Redford a fost invitatul vedetă al acestei ediţii, la un an după legendarul duo Martin Scorsese şi Robert De Niro.

Cea de-a 18-a ediţie a celui mai important festival de film din Maroc a fost marcată şi de un vibrant omagiu adus cineastului francez Bertrand Tavernier, care a primit un premiu onorific de la Harvey Keitel, o legendă a cinematografiei americane. Alte nume mari ale cinematografiei, precum Naomi Watts şi Marion Cotillard, au fost de asemenea prezente la eveniment.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și