Vânzările auto din China cresc în iulie, înregistrând a patra lună consecutivă de câștiguri

0

Vânzările auto din China în iulie au urcat cu 16,4% față de anul anterior, fiind a patra lună consecutivă de câștiguri, întrucât cea mai mare piață de vehicule din lume se datorează scăderilor din timpul izolării din cauza coronavirusului din țară.

Mașinile nou fabricate sunt văzute într-un port din Dalian, provincia Liaoning, China, 10 aprilie 2020. Vânzările s-au ridicat la 2,11 milioane de vehicule în iulie, dar sunt în scădere cu 12,7% pentru anul respectiv până la 12,37 milioane de vehicule, conform datelor vânzărilor cu en-gros de la Asociația Chineză a Producătorilor de Automobile (CAAM).

Asociația se așteaptă ca vânzările de autovehicule să scadă în jurul valorii de 10% anul acesta, restricționând un al doilea val de infecții cu virus, care ar putea adânci diapozitivul în jurul a 20%.

Într-un semn promițător pentru mulți producători auto mondiali care au investit puternic în vehicule electrice pentru piața din China, vânzările de vehicule noi de energie (NEV) au încheiat 12 luni consecutive de declin, cu un salt de 19,3% la 98.000 de unități.

zf.ro

„Creșterea vânzărilor arată că producătorii și clienții NEV se obișnuiesc cu noul normal, după ce guvernul a întrerupt subvențiile anul trecut”, a spus Xu Haidong, un oficial senior al CAAM.

CAAM se așteaptă la vânzări NEV de 1,1 milioane de vehicule în acest an, o scădere cu aproximativ 11% față de anul trecut.

NEV-urile includ vehiculele electrice cu baterie, hibridul cu benzină electrică și bateriile cu hidrogen.

Vânzările de camioane și alte vehicule comerciale, care constituie aproximativ un sfert din piață, au crescut în proporție de 59,4%, determinate de investițiile guvernamentale în infrastructură, precum și de norme mai dure de emisie introduse în acest an. Vânzările de vehicule de pasageri au crescut cu 8,5%.

Producătorii care au raportat creșterea vânzărilor în iulie includ Great Wall Motor Co Ltd (601633.SS), Geely Automobile Holdings Ltd (0175.HK) și Toyota Motor Corp (7203.T). Analistul Haitong International Shi Ji a spus că nivelurile actuale de inventar din industrie păreau ridicate, ceea ce ar putea determina dealerii să ofere reduceri mai mari.

Sursa: reuters.com

Sursa: News24.ro.

Citește și