Vânzările companiei Target înregistrează noi recorduri pe măsură ce livrarea rapidă crește cererea online

0

Target Corp (TGT.N) a raportat, miercuri, cea mai bună creștere trimestrială a vânzărilor și veniturilor online comparabile, care s-au triplat aproape în timp ce cumpărătorii au lansat jocuri video, articole de bucătărie și haine în timpul pandemiei folosind serviciile de livrare în aceeași zi a retailerului.

Acțiunile retailerului cu sediul în Minneapolis au crescut cu circa 5% în tranzacționarea de pe piața comercială, după ce au sancționat cu ușurință estimările pentru profitul și veniturile trimestriale.

Cererea crescândă observată la lanțurile cu cutii mari aflate la înălțimea blocajului, a continuat până în trimestrul doi, chiar și în condițiile în care restricțiile sunt ușoare, cumpărătorii din SUA folosindu-și cecurile de stimulare pentru a cumpăra produse neesențiale, cum ar fi tabletele și produsele de înfrumusețare.

„Cea mai mare schimbare pe care am văzut-o de la primul trimestru la cel de-al doilea trimestru … a fost creșterea excepțională pe care am observat-o în cumpărăturile din magazin într-un mediu în care mulți americani se îndreptau către digital pentru a-și satisface nevoile”, a declarat jurnalistilor, directorul executiv Brian Cornell.

Cornell a adăugat că, chiar dacă efectul sprijinului guvernamental a scăzut, vânzările au rămas puternice în iunie și iulie, cu august până la un „început solid”, înregistrând o creștere scăzută cu două cifre.

În cel de-al doilea trimestru încheiat pe 1 august, vânzările de îmbrăcăminte ale țintei au crescut cu două cifre după o scădere de 20% în primul trimestru, vânzările de produse electronice crescând cu peste 70%.

De-a lungul primei jumătăți a anului condus pandemie, care a înregistrat numeroase falimente ale comercianților tradiționali de cărămidă și mortar, inclusiv J.C. Penney și Neiman Marcus, Target a spus că a încasat cota de piață de aproximativ 5 miliarde de dolari pe categorii.

De asemenea, retailerul a avut un rival mai bătăios și anume Walmart (WMT.N) descriind sezonul de întoarcere la școală ca fiind lent, din cauza incertitudinii în jurul momentului în care elevii s-ar putea întoarce în sălile de clasă.

„Pe măsură ce trecem în al patrulea trimestru, ne putem aștepta la o alegere grea și la un sezon de sărbători care, la fel ca în acest an, este probabil să fie fără precedent”, a spus Cornell.

Vânzările comparabile ale grupului, care includ vânzările online și magazinele, au crescut în trimestru cu 24,3%, așteptând o creștere de 8,2%, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

Veniturile totale au crescut cu aproximativ 25%, până la 22,98 miliarde dolari, depășind, de asemenea, așteptările de 20,87 miliarde dolari.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și