Vara slăbești mâncând…căpșuni. Află care este avantajul acestei diete

0

Aceste fructe nu sunt doar renumite în sezonul cald, alături de mult iubitele cireșe și vișine, dar reprezintă și o sursă extraordinară de vitamine și de minerale, necesare în special acum, când avem nevoie și de un sistem imunitar puternic.

De asemenea, fiind foarte bogate în fibre, aceste fructe super delicioase te ajută să îți detoxifici organismul într-un mod puțin spus eficient, fără să fie nevoie să te înfometezi. Căpșunile sunt formate în proporție de 91% apă, restul reprezentând carbohidrați – 7,7%, proteine – 0,7% și grăsimi naturale – 0,3%.

În prima zi a acestei diete este indicat să consumi aproximativ 1,5 kg de căpșuni, o cantitate din care te vei hrăni pe tot parcursul zilei, împărțită la trei mese. Cea mai mare porție trebuie consumată la masa de prânz, iar celelalte două, mai mici, sub formă de gustări. Poți completa apoi cu o cantitate ridicată de apă sau ceai slab.

După cea de-a doua zi, poți include și lactate în meniul tău, iar în cea de-a treia, este indicat să îți pregătești corpul pentru revenirea la o alimentație obișnuită, adăugând carbohidrați cum ar fi cerealele, legumele sau orezul. Este o dietă care va da rezultate după doar trei zile, adică te ajută să îți detoxifici organismul și să slăbești fără probleme.

În ciuda părerii standard, căpșunile conțin cel mai redus nivel de zahăr la o porție (opt fructe medii) și anume doar șapte grame, comparativ cu alte fructe renumite, cum ar fi portocalele, bananele sau merele. Portocala devine inferioară în fața căpșunilor și în ceea ce înseamnă conținutul de vitamina C, deoarece o porție de căpșuni aduce organismului 140% din necesarul zilnic de vitamina C.

Dieta cu căpșuni, un plan alimentar formulat pe trei zile

Este adevărat că o dietă care se referă doar la consumul acestor fructe este destul de agresivă și poate avea anumite efecte adverse cum ar fi afecțiunile digestive, motiv pentru care este indicat să ceri părerea medicului înainte de a o urma. O altă variantă mai puțin riscantă este cea în care se combină căpșunile cu alimentele potrivite, fără să se depășească un total de 1.500 de calorii pe zi, pentru a putea să dai jos kilogramele acumulate. În cazul în care acest plan alimentar este respectat pentru trei zile, atunci discutăm despre avantaje și mai puțin despre riscuri.

Ideea de meniu a dietei cu căpșuni

Ziua 1 (doar căpşuni)

Mic dejun: 350 g de căpşuni şi apă plată

Gustare: 150 g de căpşuni

Prânz: 500 g de căpşuni

Gustare: 250 g de căpşuni

Cină: 450 g de căpşuni

Ziua 2

Mic dejun: salată cu căpşuni,

mere şi ananas, şi brânză de tip caş

Gustare: 1 smoothie cu căpşuni

Prânz: 150 g de căpşuni şi brânză de vaci

Gustare: 1 iaurt cu căpşuni proaspete

Cină: 150 g de căpşuni

şi brânză mascarpone

Ziua 3

Mic dejun: 150 g de căpşuni,

cereale de ovăz şi lapte

Gustare: 1 iaurt cu căpşuni proaspete

Prânz: paste cu brânză (caş)

şi 150 g de căpşuni

Gustare: 1 smoothie cu căpşuni

Cină: brânză de vaci pe 1 cartof copt

şi 1 porţie mică de căpşuni.

Aveai idee că: o porție de 8 căpșuni de mărime medie conține:

– 45 de calorii

– 140% din necesarul zilnic de vitamina C

– 12% din necesarul zilnic de fibre

– 8% din doza zilnică de acid folic

– 6% din doza zilnică de potasiu

– 7 g de zahăr ??

Sursa – Glow Magazin.

Citește și