Vedeta din Bridgerton, Phoebe Dynevor, o va interpreta pe artista britanică Clarice Cliff în viitorul film marca Netflix

0

Starul din Bridgerton, Phoebe Dynevor, urmează să-și ia în primire următorul rol, în viitorul film de succes marca Netflix, interpretând rolul regretatei artiste ceramice britanice Clarice Cliff, într-un film biografic.

Dynevor, care a interpretat-o ​​pe Daphne Bassett în serialul Bridgerton, cel mai mare spectacol Netflix, va juca rolul lui Cliff, născută în Stoke, în filmul The Color Room.

„Este cu adevărat o onoare deosebit de mare să obții rolul unui caracter atât de remarcabil”, a spus ea.

Cunoscută pentru desenele luminoase Art Deco din anii 1920, Cliff a fost unul dintre cei mai importanți ceramiști din Marea Britanie.

Dynevor a adăugat: „Scenariul este o abordare contemporană frumos scrisă din secolul al XX-lea și mă simt mândră că lucrez cu o echipă feminină atât de puternică, atât în ​​fața, cât și în spatele camerei.”

Sky a spus că filmul o va înfățișa pe Cliff ca „o tânără muncitoare vioaie, care lucrează într-o fabrică” cu „creativitate și ambiție” și care „își asumă riscuri din ce în ce mai periculoase”.

Sarah Wright din Sky a descris-o pe artistă, care a murit în 1972, ca „o femeie pionieră care a rupt literalmente ceea ce înseamnă industria olăritului englezesc”.

Filmul, care va fi regizat de Claire McCarthy și scris de Claire Peate, va include, de asemenea și rolul actorului The Imitation Game, Matthew Goode.

Cine a fost Clarice Cliff?

Clarice Cliff este acum văzută ca unul dintre cele mai importante nume ale mișcării Art Deco din anii 1920, dar provenea dintr-o familie muncitoare și și-a început cariera de renume în domeniul olăritului ca o simplă muncitoare în fabrică.

Într-o perioadă în care femeile aveau rareori șansa să proiecteze ceramică, ea a pătruns în adâncurile industriei și a devenit un designer al cărui nume era cunoscut publicului, deoarece semnătura ei era impregnată pe fiecare dintre piesele sale.

Ea a dezvoltat un stil unic și distinctiv atât în ​​formele fizice ale operelor, cum ar fi vazele și ceainicele sale, cât și în decorarea cu culori atrăgătoare și luminoase în modele geometrice și peisaje stilizate.

Lucrările ei au fost populare și accesibile, aducând stilul modern în casele și bucătăriile celor mai puțin înstăriți – ulterior au devenit colectate pe scară largă și foarte apreciate în întreaga lume.

Sursa: News24.ro.

Citește și