Vedetele așteaptă nominalizări pe fondul diversității la Bafta Film Awards 2021

0

Lumea filmului așteaptă nominalizările de marți pentru premiile de film Bafta, pe fondul eforturilor de a face gama mai diversă, după un strigăt de anul trecut.

Nominalizările de anul trecut au stârnit critici cu privire la nominalizările de actori albi și lipsa de regizori feminini. S-au făcut mari schimbări pentru acest an, inclusiv introducerea unui sistem de listă lungă, în încercarea de a spori numărul de vizionări ale tuturor filmelor trimise.

Trial of the Chicago 7, Mank și Promising Young Woman sunt în amestec. Nominalizările vor fi anunțate la ora 14:00 GMT, iar câștigătorii vor fi anunțați la o ceremonie fără audiență live pe 11 aprilie.

„Momentul bazinului hidrografic”

După o analiză de șapte luni a lipsei de diversitate anul trecut, Bafta a declarat că a introdus peste 120 de modificări în procesele sale de vot, de membru și de campanie. Acestea includ introducerea unei noi runde de vot pe lista lungă, extinderea domeniului cinematografic britanic remarcabil la 10 nominalizări și creșterea tuturor celor patru categorii de actori și a celui mai bun regizor la șase nominalizați, în încercarea de a asigura o mai mare diversitate.

Revizuirea lui Bafta a fost condusă de președintele său Krishnendu Majumdar, care a descris-o drept „un moment important pentru Bafta”.

Marc Samuelson, președintele comisiei de film, a adăugat: „Una dintre problemele cheie ridicate de nenumărate ori … a fost aceea că nu se vedea prea multă muncă care merită. . „

Listele lungi, care au fost dezvăluite luna trecută, au văzut drumul în sala de judecată din timpul războiului din Vietnam, The Trial of the Chicago 7, al lui Aaron Sorkin, fiind numit în 15 categorii.

Mank, care îl urmează pe scenaristul Herman J Mankiewicz și dezvoltarea scenariului pentru Citizen Kane, a fost listat pe 14 categorii.

Cea mai bună interpretare a lui Gary Oldman l-a văzut inclus în cea mai bună listă de actori, alături de vedete precum Riz Ahmed și regretatul Chadwick Boseman.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și