Verde este culoarea banilor pentru fondurile care pariază pe o victorie a lui Biden, susține o analiză

0

Administratorii de fonduri care pariază că acțiunile de tip verde cu acreditări de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) vor beneficia de o victorie așteptată de către democratul Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA se uită, de asemenea, la o serie de alte companii așteptate să crească împreună cu ele.

Managerii de portofoliu de la firme, printre care Gabelli, Fairpointe Capital și Eaton Vance, se mută în acțiuni ale companiilor, de la semiconductori la echipamente industriale și la utilități, în așteptarea unei viitoare administrații Biden. Fostul vicepreședinte îl conduce pe președintele Trump cu 10 puncte la nivel național.

Biden a propus să cheltuiască aici 2 miliarde de dolari în primul său mandat de patru ani pentru combaterea schimbărilor climatice, inclusiv modernizarea clădirilor pentru eficiență energetică și instalarea a peste 500.000 de stații de încărcare a vehiculelor electrice până în 2030.

Acest lucru a stimulat o serie de stocuri și ETF-uri de la energie solară la energie curată.

Invesco Solar ETF TAN.P a crescut cu aproape 20% până acum, luna aceasta, ETF-ul VanEck Vectors cu conținut scăzut de carbon SMOG.P a crescut cu 11,3%, iar iShares Global Clean Energy ETF ICLN.O a crescut cu 14,4%.

„Dacă există o explozie albastră și îi împuternicește pe democrați să facă un stimul fiscal semnificativ, v-ați aștepta ca o cantitate echitabilă din acestea să aibă inițiative prietenoase ESG”, a spus Chris Dyer, directorul de capital global la Eaton Vance.

„Unele dintre acele stocuri care beneficiază ar putea să nu fie stocuri tradiționale ESG.”

Printre deținerile sale din portofoliu se numără grupul francez de echipamente electrice Schneider Electric SE SCHN.PA, care vinde produse de la încărcătoare electrice de mașini la sisteme de automatizare a locuințelor.

El vede în sus acțiunile care au crescut sub 3% în ultima lună – mult mai puțin decât unele dintre companiile de energie curată și energie solară.

„Căutăm companii care sunt implicate în renovarea clădirilor și a clădirilor noi care sunt orientate în mod special spre eficiența energetică”, a spus el.

În general, fondurile ESG au obținut o rețea de aproape 21 de miliarde de dolari în fluxuri noi în al doilea trimestru al acestui an, puțin sub recordul anual de intrări de 21,4 miliarde de dolari înregistrat anul trecut, potrivit datelor Morningstar.

Citeste continuarea Verde este culoarea banilor pentru fondurile care pariază pe o victorie a lui Biden, susține o analiză

Citește și