Actualitate

VIDEO Adevărata diferență dintre Lugoj și Timișoara: pasajul lui Robu versus podul lui Boldea

VIDEO Adevărata diferență dintre Lugoj și Timișoara: pasajul lui Robu versus podul lui Boldea

Cetateanul Lugoj

Diferența dintre primele două orașe ale județului Timiș este uriașă, iar asta se vede începând cu numărul de locuitori și terminând cu nivelul de trai al populației și investițiile private sau publice care se fac în oraș. Podul pietonal peste Timiș de la Lugoj și pasajul rutier din zona Complexului Studențesc din Timișoara sunt suficient de elocvente, iar inaugurarea lor este grăitoare.

Unul din cele mai importante proiecte ale Timișoarei din ultimii ani a fost finalizat la cheie. E vorba de subpasajul de la Michelangelo, în zona BRD, acolo unde s-au investit aproape 50 de milioane de lei, cea mai mare parte bani europeni nerambursabili. „Întâmplător” pasajul rutier din Timișoara a fost inaugurat chiar de ziua primarului Nicolae Robu, care a luat decizia inaugurării chiar în seara aniversării sale după ce, în jurul prânzului, a primit un sms în care era anunțat că lucrările sunt gata.

Însoțit de zeci de liberali și angajați ai Primăriei Timișoara, Robu a inaugurat subpasajul pe ritmurile unui quartet de coarde și a prezentat filmul „Am cu ce”, în regia unui funcționar încă necunoscut, care a prezentat modul în care a evoluat șantierul. După ce a tăiat panglica subpasajului, primarul Robu a făcut în tur al pasajului, la volanul Mercedesului de serviciu, salutând mulțimea de funcționari adunată pe margine. La final, Robu a declarat că este bucuros că a putut finaliza cel mai important proiect al mandatului său.

michelangelo pod

Ca o comparație, unul din cele mai importante proiecte ale primarului din Lugoj, Francisc Boldea, este podul pietonal peste râul Timiș. Inaugurarea a avut loc în urmă cu exact un an, tot de la ora 19.00. La evenimentul de la Lugoj au participat, însă, mii de lugojeni și un alai de politicieni în frunte cu Ilie Sîrbu, aflat la Lugoj în campania pentru europarlamentare. Spectacolul a fost asigurat de un ansamblu flolcloric, iar sfințirea a făcut-o un sobor de preoți. „În ultimii 80 de ani e prima dată când dăm în folosință un nou pod”, a declarat Boldea la inaugurare. Podul pietonal peste râul Timiș de la Lugoj a costat 3,5 milioane lei. 

pod-pietonal-timis-gata-de-inaugurare-foto-12-mai-2014-lugojeanul-6

Vezi comentarii (5)

5 Comments

 1. Indy

  29 mai 2015 at 9:10

  SI totusi care-i faza? Pt. lugoj este o realizare mare si nu o poti compara cu Timisoara unde sunt o gramada de fabrici! Eu zic ca s-au facut multe lucruri in acest oras mic si se vor mai face ! Si since? Prefe un oras aerisit ca lugojul de cat un oras poluat asfixiat si unde iti pierzi jumate din zi in trafic si cautand loc de parcare! La capitolul praf si mizerie suntem cam la fel!

  • victor L

   29 mai 2015 at 15:39

   @ Indy,
   mai este o diferenta, de genul laudatorilor ca tine: priveste multimea adunata ca la urs pentru podul lui Boldea, si vezi cîţi trecatori ocazionali sint la Timisoara.

   • Anonim

    29 mai 2015 at 20:25

    Multimea adunata a venit pentru intrecerea ratustelor care a fost intens promovata in randul lugojenilor, altfel la inaugurare se pupau Boldea cu tata-socru,buldozeristul cu Paisie si toti cu plagiatorul care era pe vine (adica pe drum, sa nu inteleaga lumea altceva, Doamne fereste).

 2. strandistul

  29 mai 2015 at 23:32

  Nu inteleg de ce ii spuneti la cel din zona strand pod, a spus-o chiar Bojin …. PUNTEA LUI BOLDEA…..si nu este al lui ca nu a adus el bani de acasa, ci e facut din banii vostri ai contribuabililor la taxe si impozite.
  Daca vreti sa vedeti un pod cautati pe google ….BROOKLYN ala e pod nu asta pe care daca ai o bicicleta cu tine ar trebui sa fi cel putin de 2 ori campion europea la haltere ca sa il poti traversa, de persoanele cu dizabilitati saracii nici nu mai putem vorbi.Puntea asta e facuta fara nicio logica si de vreo 2 ori mai scumpa ca deh…a fost cumparata prin vreo 3 firme ” sa manca si gura lor ceva”!!

 3. Pingback: Cine/ce este mai „faraonic”, domnilor? | Ioanavram's Blog

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Un tânăr de doar 20 de ani a murit într-un accident de maşină în apropiere de Lugoj

Gabriel Iosa24 ianuarie 2017

Cantorul criminal de la Lugoj, potențial beneficiar al grațierii

Daniel Dancea24 ianuarie 2017

Doi barbaţi morţi de beţi, prinşi de poliţiştii lugojeni la volan cu ocazia raziilor din ultimele trei zile

Gabriel Iosa23 ianuarie 2017

Complicatul caz „Boldea – DNA”. Nouă judecători de la Curtea Supremă vor decide soarta primarului din Lugoj

Daniel Dancea23 ianuarie 2017

Un club din Lugoj funcţionează fără autorizaţie PSI! Ce amendă usturătoare au primit patronii

Gabriel Iosa23 ianuarie 2017

[VIDEO] Şase ore de luptă cu focul şi pagube importante în urma unui incendiu la Făget

Gabriel Iosa21 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj şi în alte locaţii din Timiş şi Caraş-Severin, la contrabandiştii de ţigarete

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Pentru ce au fost amendaţi 81 de şoferi la Lugoj în ultimele patru zile

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Un lugojean şi-a făcut praf BMW-ul într-o curbă celebră din Arad

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: