Cetateanul Lugoj

Actualitate

VIDEO BAC 2016 Ce a scris un elev lugojean despre rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor: „Multă minciună, ca să primim punctele”

VIDEO BAC 2016 Ce a scris un elev lugojean despre rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor: „Multă minciună, ca să primim punctele”

Cetateanul Lugoj

Elevii de clasa a XII-a au susținut, luni, prima probă a examenului de Bacalaureat 2016, la Limba și Literatura Română. Subiectele au fost diferențiate în funcție de profil. Astfel, cei de la Real au primit la subiectul I un un text la prima vedere dintr-o piesă de teatru (Madona), iar la subiectul II elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor. La subiectul III s-a cerut prezentarea viziunii despre viață și lume într-un roman interbelic.

La ieșirea din centrul de examinare de la Colegiul „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, Cetățeanul i-a consultat pe mai mulți elevi care au dat BAC-ul aici pentru a afla cum au argumentat, la subiectul II, rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor.

„Mie mi se pare negativ. Tinerii nu mai au timp de viața de zi cu zi. Provoacă și dependență și probleme de sănătate. Sunt unele care dezvoltă, dar foarte multe jocuri sunt cu impact negativ”, a declarat o elevă care a dat BAC-ul la „Bredi”. „Tineretul din ziua de azi preferă să stea în casă și să se joace pe calculator în loc să petreacă timpul cu prietenii sau să facă sport”, a declarat o elevă care s-a mutat din Spania în România în urmă cu doar un an, după șapte ani și jumătate de stat în Spania.

„Am abordat și o idee pro (n.r. jocuri), dar am mers pe ideea de contra. Nu sunt adeptul jocurilor pe calculator. Am colegi care sunt foarte disperați după jocuri pe calculator, investesc mulți bani și mi se pare aiurea”, a declarat unul dintre elevi.

Un elev de la secția germană a declarat că a subliniat efectul pozitiv al jocurilor pe calculator.

„Am scris că au un rol important în viața tinerilor și al tuturor pentru că ne ajută să ne formăm. E important să vedem mai mult pro-urile. Adevărul este că ne ajută destul de mult”, a declarat un elev care a declarat că este un gamer înrăit.

Un coleg al gamer-ului a declarat că a scris despre efectele pozitive ale jocurilor, „cu multă minciună ca să primim punctele”.

„Am scris că ne ajută să ne îmbunătățim abilitățile de comunicare cu alți oameni și că dezvoltăm abilități în domeniul calculatoarelor. Ca efecte negative am spus că dezvoltă aparița unor boli, ca obezitatea”, a declarat tânărul, care a mărturisit că nu crede în răspunsul pe care l-a dat.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Iuliu

  4 iulie 2016 at 14:00

  Pentru voi numai liceul Brediceanu exista. Ar trebui sa fiti mai impartiali si sa mai scrieti si de alte licee din oras.

 2. Viorica

  4 iulie 2016 at 14:33

  pana la urma s-a cerut argumentarea efectelor jocurilor de noroc sau jocurilor de pe calculator? Exista o diferenta majora intre cele doua…

 3. Mihai

  4 iulie 2016 at 22:11

  Mai mult decat jocurile pe calculator, un rol cu adevarate efecte negative il au raspandirea si promovarea ideilor unor elevi care habar nu au despre ce vorbesc, care scriu doar sa nu spuna ca nu au facut-o, ceva in genul articolului de aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

petrica-miulescu-irimica-si-nicoleta-sarbu

Rugi de Sf. Dumitru în două localități din zona Lugoj-Făget

Iasmina Olariu21 octombrie 2016
traian-tataru-politia-lugoj

EXCLUSIV! Noul şef al Poliţiei Lugoj crede că legea e singura soluție pentru problemele create de romi

Gabriel Iosa21 octombrie 2016
ioan-ambrus-nicolae-robu-claudiu-buciu01

Noul președinte al PNL Lugoj, Claudiu Buciu, prezentat oficial: „Dacă nu obțin la parlamentare un vot peste PSD, demisionez”

Daniel Dancea20 octombrie 2016
expozitie-pasari-6

Cele mai frumoase exemplare de păsări exotice și porumbei, într-o expoziție la Lugoj

Iasmina Olariu20 octombrie 2016
marc-andre-cornu

Teste la prima linie de producţie de la fabrica elvețiană de biscuiţi din Mănăștiur

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
carrefour-2-lugoj-elis-centru-foto-cetateanul-1

Carrefour deschide al doilea magazin la Lugoj

Gabriel Iosa20 octombrie 2016
curatenie toamna

Curățenie de toamnă în toate cartierele. Vezi unde și când vor ajunge mașinile de salubritate

Cetateanul19 octombrie 2016
dacian-ciolos

Orgoliile dintr-un sat de lângă Lugoj au ajuns pe masa lui Dacian Cioloș. Punctul de vedere al premierului

Cetateanul19 octombrie 2016
never-go-back

„Jack Reacher – Never Go Back” cu Tom Cruise, la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
435f5c44eaf15970c2079515b20eafd3maxim

Expoziție de tarantule și scorpioni la Lugoj

Iasmina Olariu19 octombrie 2016
accident-trecere-pietoni-primarie-politia-lugoj-ambulanta-comandant-foto-cetateanu-1

UDPATE: Tânărul care a accidentat o lugojeancă pe trecerea de pietoni şi-a mărturisit fapta! Victima, în stare gravă la spital

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
pisica-ratacita-caroserie-duster-pompieri-lugoj-foto-cetateanul-2

[FOTO] Pompierii lugojeni au salvat o pisică rătăcită în caroseria unui Duster

Gabriel Iosa18 octombrie 2016