Actualitate

VIDEO BAC 2016 Ce a scris un elev lugojean despre rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor: „Multă minciună, ca să primim punctele”

VIDEO BAC 2016 Ce a scris un elev lugojean despre rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor: „Multă minciună, ca să primim punctele”

Cetateanul Lugoj

Elevii de clasa a XII-a au susținut, luni, prima probă a examenului de Bacalaureat 2016, la Limba și Literatura Română. Subiectele au fost diferențiate în funcție de profil. Astfel, cei de la Real au primit la subiectul I un un text la prima vedere dintr-o piesă de teatru (Madona), iar la subiectul II elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor. La subiectul III s-a cerut prezentarea viziunii despre viață și lume într-un roman interbelic.

La ieșirea din centrul de examinare de la Colegiul „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, Cetățeanul i-a consultat pe mai mulți elevi care au dat BAC-ul aici pentru a afla cum au argumentat, la subiectul II, rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor.

„Mie mi se pare negativ. Tinerii nu mai au timp de viața de zi cu zi. Provoacă și dependență și probleme de sănătate. Sunt unele care dezvoltă, dar foarte multe jocuri sunt cu impact negativ”, a declarat o elevă care a dat BAC-ul la „Bredi”. „Tineretul din ziua de azi preferă să stea în casă și să se joace pe calculator în loc să petreacă timpul cu prietenii sau să facă sport”, a declarat o elevă care s-a mutat din Spania în România în urmă cu doar un an, după șapte ani și jumătate de stat în Spania.

„Am abordat și o idee pro (n.r. jocuri), dar am mers pe ideea de contra. Nu sunt adeptul jocurilor pe calculator. Am colegi care sunt foarte disperați după jocuri pe calculator, investesc mulți bani și mi se pare aiurea”, a declarat unul dintre elevi.

Un elev de la secția germană a declarat că a subliniat efectul pozitiv al jocurilor pe calculator.

„Am scris că au un rol important în viața tinerilor și al tuturor pentru că ne ajută să ne formăm. E important să vedem mai mult pro-urile. Adevărul este că ne ajută destul de mult”, a declarat un elev care a declarat că este un gamer înrăit.

Un coleg al gamer-ului a declarat că a scris despre efectele pozitive ale jocurilor, „cu multă minciună ca să primim punctele”.

„Am scris că ne ajută să ne îmbunătățim abilitățile de comunicare cu alți oameni și că dezvoltăm abilități în domeniul calculatoarelor. Ca efecte negative am spus că dezvoltă aparița unor boli, ca obezitatea”, a declarat tânărul, care a mărturisit că nu crede în răspunsul pe care l-a dat.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Iuliu

  4 iulie 2016 at 14:00

  Pentru voi numai liceul Brediceanu exista. Ar trebui sa fiti mai impartiali si sa mai scrieti si de alte licee din oras.

 2. Viorica

  4 iulie 2016 at 14:33

  pana la urma s-a cerut argumentarea efectelor jocurilor de noroc sau jocurilor de pe calculator? Exista o diferenta majora intre cele doua…

 3. Mihai

  4 iulie 2016 at 22:11

  Mai mult decat jocurile pe calculator, un rol cu adevarate efecte negative il au raspandirea si promovarea ideilor unor elevi care habar nu au despre ce vorbesc, care scriu doar sa nu spuna ca nu au facut-o, ceva in genul articolului de aici.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

[VIDEO] Şase ore de luptă cu focul şi pagube importante în urma unui incendiu la Făget

Gabriel Iosa21 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj şi în alte locaţii din Timiş şi Caraş-Severin, la contrabandiştii de ţigarete

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Pentru ce au fost amendaţi 81 de şoferi la Lugoj în ultimele patru zile

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

Un lugojean şi-a făcut praf BMW-ul într-o curbă celebră din Arad

Gabriel Iosa20 ianuarie 2017

[FOTO] Armata, cadre didactice şi elevi din Lugoj, la un simpozion dedicat Micii Uniri

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017
accedent tren lugoj

O persoană a murit călcată de tren la ieşirea din Lugoj spre Caransebeş

Gabriel Iosa19 ianuarie 2017

Călin Dobra convocă Autoritatea Teritorială de Ordine Publică a judeţului, după incidentul armat de la Timişoara

Cetateanul19 ianuarie 2017

Un lugojean a mers în SUA pentru ceremonia de învestire a lui Donald Trump

Daniel Dancea19 ianuarie 2017

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: