Actualitate

VIDEO BAC 2016 Ce a scris un elev lugojean despre rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor: „Multă minciună, ca să primim punctele”

VIDEO BAC 2016 Ce a scris un elev lugojean despre rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor: „Multă minciună, ca să primim punctele”

Autoliv

Elevii de clasa a XII-a au susținut, luni, prima probă a examenului de Bacalaureat 2016, la Limba și Literatura Română. Subiectele au fost diferențiate în funcție de profil. Astfel, cei de la Real au primit la subiectul I un un text la prima vedere dintr-o piesă de teatru (Madona), iar la subiectul II elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor. La subiectul III s-a cerut prezentarea viziunii despre viață și lume într-un roman interbelic.

La ieșirea din centrul de examinare de la Colegiul „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, Cetățeanul i-a consultat pe mai mulți elevi care au dat BAC-ul aici pentru a afla cum au argumentat, la subiectul II, rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor.

„Mie mi se pare negativ. Tinerii nu mai au timp de viața de zi cu zi. Provoacă și dependență și probleme de sănătate. Sunt unele care dezvoltă, dar foarte multe jocuri sunt cu impact negativ”, a declarat o elevă care a dat BAC-ul la „Bredi”. „Tineretul din ziua de azi preferă să stea în casă și să se joace pe calculator în loc să petreacă timpul cu prietenii sau să facă sport”, a declarat o elevă care s-a mutat din Spania în România în urmă cu doar un an, după șapte ani și jumătate de stat în Spania.

„Am abordat și o idee pro (n.r. jocuri), dar am mers pe ideea de contra. Nu sunt adeptul jocurilor pe calculator. Am colegi care sunt foarte disperați după jocuri pe calculator, investesc mulți bani și mi se pare aiurea”, a declarat unul dintre elevi.

Un elev de la secția germană a declarat că a subliniat efectul pozitiv al jocurilor pe calculator.

„Am scris că au un rol important în viața tinerilor și al tuturor pentru că ne ajută să ne formăm. E important să vedem mai mult pro-urile. Adevărul este că ne ajută destul de mult”, a declarat un elev care a declarat că este un gamer înrăit.

Un coleg al gamer-ului a declarat că a scris despre efectele pozitive ale jocurilor, „cu multă minciună ca să primim punctele”.

„Am scris că ne ajută să ne îmbunătățim abilitățile de comunicare cu alți oameni și că dezvoltăm abilități în domeniul calculatoarelor. Ca efecte negative am spus că dezvoltă aparița unor boli, ca obezitatea”, a declarat tânărul, care a mărturisit că nu crede în răspunsul pe care l-a dat.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Iuliu

  4 iulie 2016 at 14:00

  Pentru voi numai liceul Brediceanu exista. Ar trebui sa fiti mai impartiali si sa mai scrieti si de alte licee din oras.

 2. Viorica

  4 iulie 2016 at 14:33

  pana la urma s-a cerut argumentarea efectelor jocurilor de noroc sau jocurilor de pe calculator? Exista o diferenta majora intre cele doua…

 3. Mihai

  4 iulie 2016 at 22:11

  Mai mult decat jocurile pe calculator, un rol cu adevarate efecte negative il au raspandirea si promovarea ideilor unor elevi care habar nu au despre ce vorbesc, care scriu doar sa nu spuna ca nu au facut-o, ceva in genul articolului de aici.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017

Polițist din Belinț, trimis în judecată pentru 1.000 de lei. „Ingineria” de care este acuzat agentul

Daniel Dancea16 mai 2017

Un cetăţean german va primi “Cheia Oraşului” Lugoj

Cetateanul16 mai 2017

Funcţionari RAR Timiş, parteneri cu o reţea de hoţi de maşini

Cetateanul15 mai 2017
%d blogeri au apreciat: