Autoliv Lugoj

Actualitate

VIDEO BAC 2016 Ce a scris un elev lugojean despre rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor: „Multă minciună, ca să primim punctele”

VIDEO BAC 2016 Ce a scris un elev lugojean despre rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor: „Multă minciună, ca să primim punctele”

Business Strategist

Elevii de clasa a XII-a au susținut, luni, prima probă a examenului de Bacalaureat 2016, la Limba și Literatura Română. Subiectele au fost diferențiate în funcție de profil. Astfel, cei de la Real au primit la subiectul I un un text la prima vedere dintr-o piesă de teatru (Madona), iar la subiectul II elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor. La subiectul III s-a cerut prezentarea viziunii despre viață și lume într-un roman interbelic.

La ieșirea din centrul de examinare de la Colegiul „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, Cetățeanul i-a consultat pe mai mulți elevi care au dat BAC-ul aici pentru a afla cum au argumentat, la subiectul II, rolul jocurilor pe calculator în viața tinerilor.

„Mie mi se pare negativ. Tinerii nu mai au timp de viața de zi cu zi. Provoacă și dependență și probleme de sănătate. Sunt unele care dezvoltă, dar foarte multe jocuri sunt cu impact negativ”, a declarat o elevă care a dat BAC-ul la „Bredi”. „Tineretul din ziua de azi preferă să stea în casă și să se joace pe calculator în loc să petreacă timpul cu prietenii sau să facă sport”, a declarat o elevă care s-a mutat din Spania în România în urmă cu doar un an, după șapte ani și jumătate de stat în Spania.

„Am abordat și o idee pro (n.r. jocuri), dar am mers pe ideea de contra. Nu sunt adeptul jocurilor pe calculator. Am colegi care sunt foarte disperați după jocuri pe calculator, investesc mulți bani și mi se pare aiurea”, a declarat unul dintre elevi.

Un elev de la secția germană a declarat că a subliniat efectul pozitiv al jocurilor pe calculator.

„Am scris că au un rol important în viața tinerilor și al tuturor pentru că ne ajută să ne formăm. E important să vedem mai mult pro-urile. Adevărul este că ne ajută destul de mult”, a declarat un elev care a declarat că este un gamer înrăit.

Un coleg al gamer-ului a declarat că a scris despre efectele pozitive ale jocurilor, „cu multă minciună ca să primim punctele”.

„Am scris că ne ajută să ne îmbunătățim abilitățile de comunicare cu alți oameni și că dezvoltăm abilități în domeniul calculatoarelor. Ca efecte negative am spus că dezvoltă aparița unor boli, ca obezitatea”, a declarat tânărul, care a mărturisit că nu crede în răspunsul pe care l-a dat.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. Iuliu

  4 iulie 2016 at 14:00

  Pentru voi numai liceul Brediceanu exista. Ar trebui sa fiti mai impartiali si sa mai scrieti si de alte licee din oras.

 2. Viorica

  4 iulie 2016 at 14:33

  pana la urma s-a cerut argumentarea efectelor jocurilor de noroc sau jocurilor de pe calculator? Exista o diferenta majora intre cele doua…

 3. Mihai

  4 iulie 2016 at 22:11

  Mai mult decat jocurile pe calculator, un rol cu adevarate efecte negative il au raspandirea si promovarea ideilor unor elevi care habar nu au despre ce vorbesc, care scriu doar sa nu spuna ca nu au facut-o, ceva in genul articolului de aici.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lidl Lugoj îşi închide porţile pentru două zile, pentru a renova spaţiul comercial

Gabriel Iosa30 martie 2017

Tinerii din Timiş se pot implica în implementarea programelor care le sunt destinate în anii 2017-2021

Cetateanul30 martie 2017

Lugojeanul Cristea Cătălin, încă o colaborare de succes cu Oana Radu şi Eli, la piesa „Mă minţeai”

Gabriel Iosa29 martie 2017

BusinessMark: Conferința de resurse umane, „HR Business Strategist”, pentru prima dată la Timișoara (P)

Daniel Groza29 martie 2017

EXCLUSIV Notele deputatului „mitralieră” de la Facultatea de Medicină

Daniel Dancea28 martie 2017

Un elev din Lugoj, premiu naţional la concursul de Public Speaking

Gabriel Iosa28 martie 2017

Filme pe toate gustuile la Cinema Bela Lugosi, în weekend şi joia viitoare

Gabriel Iosa27 martie 2017

Un polițist din Lugoj care a lovit în mafia contrabandiștilor de țigări, în toptul celor mai buni polițiști din România

Gabriel Iosa27 martie 2017

INEDIT! La Lugoj poţi mânca Choco Kebab, un desert cu de toate după care îţi lasă gura apă

Gabriel Iosa27 martie 2017

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017
%d blogeri au apreciat: