Actualitate

VIDEO Cum să NU circuli pe autostradă. TIR-ist filmat cum „gâtuiește” traficul pe autostrada Lugoj-Timișoara

VIDEO Cum să NU circuli pe autostradă. TIR-ist filmat cum „gâtuiește” traficul pe autostrada Lugoj-Timișoara

Autoliv

„Când circulaţia se desfăşoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducatorii de vehicule în functie de intensitatea traficului şi viteza de deplasare, având obligaţia să revină pe prima bandă ori de câte ori acest lucru este posibil, daca aceasta nu este destinată vehiculelor lente sau transportului public de persoane”, prevede un articol din Codul Rutier care le dă mari bătăi de cap șoferilor.

Asta se întâmplă pentru că mulți șoferi care circulă pe banda a doua de circulație au impresia că dacă circulă cu viteza maximă de 130 de km/h, pot merge pe banda a doua cât doresc. Legea îi obligă, însă, pe șoferii care circulă pe banda a doua să revină pe prima atunci când au posibilitatea pentru a le face loc celor care vin din spate, chiar dacă aceștia circulă cu o viteză peste limita legală.

Și mai grav este atunci când camioanele circulă pe banda a doua cu 90 de km/h, forțându-i pe șoferii care circulă pe autostradă să meargă cu 40 de km/h sub limita legală de viteză. Este cazul unui TIR-ist, filmat pe autostrada Timișoara-Lugoj. Din imagini se vede cum camionul intră pe banda a doua pentru a depăși un alt camion aflat în fața lui. Din cauza dificultății întâmpinate în depășire, șoferul camionului care a intrat pe banda a doua a fost nevoit să meargă în paralel cu camionul de pe prima bandă, forțându-i astfel pe toți șoferii de pe autostradă să circule cu 90 km/h.

„Circulatia autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de marfuri se efectueaza, de regula, numai pe banda marginala din partea dreapta a autostrazii, în sensul de mers”, prevede Codul Rutier la articolul care reglementează circulația camioanelor pe autostradă.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: