Actualitate

VIDEO Exercițiul care i-a năucit pe elevii de clasa a VIII-a. Ce răspunsuri au dat elevii lugojeni

VIDEO Exercițiul care i-a năucit pe elevii de clasa a VIII-a. Ce răspunsuri au dat elevii lugojeni

Autoliv

Elevii de clasa a VIII-a au susținut, miercuri, testul la Matematică, proba de foc a examenului de Evaluare Națională. Chiar dacă profesorii spun că subiectele au fost accesibile, mulți dintre elevi au declarat că subiectele au fost dificile. Un exercițiu simplu, la prima vedere, i-a pus în mare dificultate pe elevi prin modul în care a fost formulat.

Unul dintre subiectele simple care le-a creat cele mai mari dificultăți elevilor de clasa a VIII-a la examenul de matematică a fost exercițiul 6 de la Subiectul I. Elevii au fost provocați să spună, analizând un grafic, câți elevi au luat nota cinci la un examen. Conform graficului, răspunsul corect era „3”, mulți dintre elevi au scris că răspunsul corect este „8”. Greșeala a apărut din cauza faptului că mulți dintre elevi au încurcat notele, cu numărul elevilor.

Cei care nu au înțeles foarte bine graficul au apelat la logică și astfel și-au dat seama că cifrele de la 1-10 reprezintă notele, iar cifrele de la 0 la 8 reprezintă numărul de elevi. La ieșirea din examen, un grup de eleve care au susținut examenul la Colegiul Coriolan Brediceanu dezbătea modul de rezolvare a problemei. „Cum să fie nota aici, dacă e zero? Sunteți nebune? Cum să iei nota zero, proasto?!”, și-a apostrofat o elevă colega, care s-a resemnat după ce s-a consultat cu profesorul: „Am greșit”.

Ștefan Vlaston, profesor profesor de matematică și președinte al Asociației EDU CER, Educație și Cercetare a publicat pe blogul său de pe www.adevarul.ro un articol în care susține că enunțul problemei a fost formulat greșit și ar trebui ca ambele variante de răspuns să fie considerate corecte. „Nu se specifică nicăieri că pe axa Ox sunt notele, iar pe axa Oy numărul de elevi. Unii elevi au scris corect că numărul elevilor care au luat  nota 5 este 3, alţii au scris 8, citind diagrama invers, dar nici nu le poti reproşa că n-au fost subtili, ca n-au interpretat diagrama ca un adult. Corect ar fi ca de la Comisia Centrală de examen să plece o notă către toate centrele de corectare, în care să fie menţionat faptul că punctajul maxim se acordă indiferent de modul în care elevii au citit diagrama. În caz contrar, vom avea zeci de mii de contestaţii, cu timp enorm de verificare şi acordare a notei. Nu cred că este nevoie de o bulversare a examenului pentru această inadvertenţă”, a scris profesorul pe adevarul.ro.

Pe internet a apărut și o petiție online prin care se cere „o reevaluare a tuturor lucrarilor din sesiunea iunie 2016, astfel incat ambele variante (3 si 8 elevi) sa fie punctate ca fiind corecte”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: