Actualitate

VIDEO Exercițiul care i-a năucit pe elevii de clasa a VIII-a. Ce răspunsuri au dat elevii lugojeni

VIDEO Exercițiul care i-a năucit pe elevii de clasa a VIII-a. Ce răspunsuri au dat elevii lugojeni

Cetateanul Lugoj

Elevii de clasa a VIII-a au susținut, miercuri, testul la Matematică, proba de foc a examenului de Evaluare Națională. Chiar dacă profesorii spun că subiectele au fost accesibile, mulți dintre elevi au declarat că subiectele au fost dificile. Un exercițiu simplu, la prima vedere, i-a pus în mare dificultate pe elevi prin modul în care a fost formulat.

Unul dintre subiectele simple care le-a creat cele mai mari dificultăți elevilor de clasa a VIII-a la examenul de matematică a fost exercițiul 6 de la Subiectul I. Elevii au fost provocați să spună, analizând un grafic, câți elevi au luat nota cinci la un examen. Conform graficului, răspunsul corect era „3”, mulți dintre elevi au scris că răspunsul corect este „8”. Greșeala a apărut din cauza faptului că mulți dintre elevi au încurcat notele, cu numărul elevilor.

Cei care nu au înțeles foarte bine graficul au apelat la logică și astfel și-au dat seama că cifrele de la 1-10 reprezintă notele, iar cifrele de la 0 la 8 reprezintă numărul de elevi. La ieșirea din examen, un grup de eleve care au susținut examenul la Colegiul Coriolan Brediceanu dezbătea modul de rezolvare a problemei. „Cum să fie nota aici, dacă e zero? Sunteți nebune? Cum să iei nota zero, proasto?!”, și-a apostrofat o elevă colega, care s-a resemnat după ce s-a consultat cu profesorul: „Am greșit”.

Ștefan Vlaston, profesor profesor de matematică și președinte al Asociației EDU CER, Educație și Cercetare a publicat pe blogul său de pe www.adevarul.ro un articol în care susține că enunțul problemei a fost formulat greșit și ar trebui ca ambele variante de răspuns să fie considerate corecte. „Nu se specifică nicăieri că pe axa Ox sunt notele, iar pe axa Oy numărul de elevi. Unii elevi au scris corect că numărul elevilor care au luat  nota 5 este 3, alţii au scris 8, citind diagrama invers, dar nici nu le poti reproşa că n-au fost subtili, ca n-au interpretat diagrama ca un adult. Corect ar fi ca de la Comisia Centrală de examen să plece o notă către toate centrele de corectare, în care să fie menţionat faptul că punctajul maxim se acordă indiferent de modul în care elevii au citit diagrama. În caz contrar, vom avea zeci de mii de contestaţii, cu timp enorm de verificare şi acordare a notei. Nu cred că este nevoie de o bulversare a examenului pentru această inadvertenţă”, a scris profesorul pe adevarul.ro.

Pe internet a apărut și o petiție online prin care se cere „o reevaluare a tuturor lucrarilor din sesiunea iunie 2016, astfel incat ambele variante (3 si 8 elevi) sa fie punctate ca fiind corecte”.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Primăria Lugoj pregătește inventarul clădirilor pentru care trebuie să crească impozitele până la cinci ori

Daniel Dancea18 ianuarie 2017

UPDATE! Mascaţii au găsit bunurile furate de lugojeanul de 17 ani internat la centrul de la Buziaş

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Mascaţii au descins la Lugoj în această dimineaţă! Ce caută lucrătorii Serviciului de Acţiuni Speciale

Gabriel Iosa18 ianuarie 2017

Trei zile grele pentru șoferii care circulă pe ruta Lugoj – Deva

Daniel Dancea17 ianuarie 2017

Formula 1 pe autostrada Lugoj-Timişoara! Viteză record înregistrată de aparatul radar

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

“Split”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa17 ianuarie 2017

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: