Autoliv Lugoj

Actualitate

VIDEO! Fost angajat al Primăriei, singurul lugojean la dezbaterea pe impozite

VIDEO! Fost angajat al Primăriei, singurul lugojean la dezbaterea pe impozite

Business Strategist

Marți, începând cu ora 14, a avut loc la Primăria Lugoj dezbaterea publică pe tema hotărârii de consiliu care stabilește taxele și impozitele locale.

Primarul a expus în linii mari proiectul de hotărâre, punctând pe alocuri modificările pe care le propune ca inițiator în actualul proiect față de taxele locale și impozitele actuale.

Dacă în hotărârea afișată la sediul instituției se prevedeau penalizări consistente pentru deținătorii de terenuri neîngrijite și de clădiri degradate, edilul a retras în cadrul dezbaterii cele două articole pe motiv că nu există o inventariere a terenurilor și clădirilor în discuție.

”La anul pe vremea aceasta estimăm că vom finaliza inventarierea și abia atunci vom putea să introducem aceste prevederi care oricum se aplică după doi ani în care proprietarii au timp să remedieze situațiile respective”, a declarat Francisc Boldea.

Modificările propuse la taxele și impozitele locale le veți putea analiza la modul concret în ediția de joi, 5 noiembrie, a ziarului Cetățeanul.

La dezbatere au fost prezenți trei consilieri PSD, funcționari din Primărie și presa locală. Singurul lugojean care a și ridicat câteva probleme a fost Claudiu Buciu, fost angajat al Primăriei.

După câteva replici în contradictoriu, cei doi au ajuns să discute despre fosta relație de colaborare din Primărie.

Primăria Lugoj propune în dezbatere publică majorarea unor impozite cu până la 500%

 

Vezi comentarii (5)

5 Comments

 1. repta

  3 noiembrie 2015 at 17:08

  Ati vrut să majorati taxele pe ascuns, noroc ca mai exista presa independenta! Să vă fie rusine! În loc să conduceti orasul asta, nu stiti cum sa-l jefuiti mai mult!

 2. Tarzan

  3 noiembrie 2015 at 18:53

  Din pacate, daca nu ne rasculam cu toti impotriva astora o sa ajungem sa ne ia tot. Pacat ca doar un lugojean a participat la dezbaterea publica. Eu nu am stiut de ea ca mergeam sa-l intreb pe primar de ce ma pune sa platesc impozit atat timp cat stau pe o strada toata sparta apa la robinet e buna sa o bea el si acu imi mai si majoreaza impozitele. Are dreptate Buciul cand va intreaba unde sunt cetatenii Lugojului, de ce nu ne spuneti de dezbaterile publice sa pot sa particip si eu? camd o sa ne scoateti taxa de apa pe ploaie pe care o platim in fiecare luna meridian. i-ati bagat pe toti aia de la PSD acolo si acum mariti impozitele ca sa le dati bani ca vin alegerile si nu mai pupati functii

 3. Todor

  3 noiembrie 2015 at 19:06

  Sa ceniti la armadia sa imi cereti taxe marite sa vedeti cum va dau pe coaja. primaru o promis ca ne face drumu si ne baga apa. Nu o facut nimic si consilierul lui ia bani gegeaba

 4. Marius Pandele

  3 noiembrie 2015 at 20:08

  Aloo dom primar va deranjeaza cand sunteti tras la raspundere? Cetatenii orasului au acest drept, lasa ca vin alegerile si atunci va tragem altfel la raspundere

 5. Stefan

  3 noiembrie 2015 at 23:00

  Sa ne gandim la faptul ca exista persoane care lucreaza la fabricile din Lugoj. Aceste persoane nu au posibilitatea sa-si lucreze pamantul pe care l-au mostenit de la bunicii lor, bunici care poate chiar au murit pentru el. Chiar daca nu au acum posibilitatea sa se ocupe de pamant, poate vor dori s-o faca la pensie sau sa-l lase mostenire copiilor.
  Poate exista persoane care lucreaza la moloz in Spania, ca sa-si poata intretine familia. Copiii sunt prea mici ca sa lucreze pamantul si parintii prea barani. Aceste persoane doresc sa lucreze in strainatate 10-15 ani dupa care sa revina in Romania, ca poate se schimba si aici ceva. Dupa ce se intorc, poate chiar se vor ocupa de agricultura.
  Am dat doar doua cazuri de oameni care vor fi afectati de deciziile pe care le iau acesti conducatori ai nostri care nu ne respecta, oameni imorali si nerusinati.
  Chiar daca exista si cazuri in care proprietarii nu doresc sa-si lucreze pamantul, cu toate ca ar putea s-o faca, o supraimpozitare inseamna o incalcare grava a democratiei. Printre cele mai elementare drepturi ale democratiei se afla si dreptul la proprietate, iar acesta nu poate fi conditionat. Se pare ca vechii bolsevici, in frunte cu Boldea, si-au schimbat blana dar naravul ba.
  Nu stiu exact cat costa pamantul arabil, dar banuiesc ca se situeaza undeva la 40 de bani pe metrul patrat, ceea ce il face nerentabil si pentru vanzare. Daca cineva are o alta parere, poate sa ma contrazica si sa ne spuna o alta valoare.
  O alta problema grava consta in faptul ca Romania si-a pierdut peste 10% din pamantul arabil, deoarece a fost vandut la straini. Pamantul pe care-l avem tine de siguranta alimentare si nu ne putem permite sa-l pierdem. Odata pierdut, nu cumva sa ne dam seama ca nu mai avem nici macar tara, ca am vandut-o altora care au stiut s-o pretuiasca mai mult ca noi.
  Cresterea impozitelor va avea ca efect scaderea preturilor pamaturilor si vanzarea lor samsarilor care vor sti ce au de facut. Probabil ca acesta este scopul lui Boldea, un un om in care lugojenii au crezut atat de mult si care a ajuns sa se comporte de parca ar fi cel mai mare dusman al nostru.
  „Proprietatea este un moft.” Asa-i tovarase Boldea, dupa cum a spus seful dumitale Ion Ilici Iliescu.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: