Actualitate

VIDEO! Fost angajat al Primăriei, singurul lugojean la dezbaterea pe impozite

VIDEO! Fost angajat al Primăriei, singurul lugojean la dezbaterea pe impozite

Autoliv

Marți, începând cu ora 14, a avut loc la Primăria Lugoj dezbaterea publică pe tema hotărârii de consiliu care stabilește taxele și impozitele locale.

Primarul a expus în linii mari proiectul de hotărâre, punctând pe alocuri modificările pe care le propune ca inițiator în actualul proiect față de taxele locale și impozitele actuale.

Dacă în hotărârea afișată la sediul instituției se prevedeau penalizări consistente pentru deținătorii de terenuri neîngrijite și de clădiri degradate, edilul a retras în cadrul dezbaterii cele două articole pe motiv că nu există o inventariere a terenurilor și clădirilor în discuție.

”La anul pe vremea aceasta estimăm că vom finaliza inventarierea și abia atunci vom putea să introducem aceste prevederi care oricum se aplică după doi ani în care proprietarii au timp să remedieze situațiile respective”, a declarat Francisc Boldea.

Modificările propuse la taxele și impozitele locale le veți putea analiza la modul concret în ediția de joi, 5 noiembrie, a ziarului Cetățeanul.

La dezbatere au fost prezenți trei consilieri PSD, funcționari din Primărie și presa locală. Singurul lugojean care a și ridicat câteva probleme a fost Claudiu Buciu, fost angajat al Primăriei.

După câteva replici în contradictoriu, cei doi au ajuns să discute despre fosta relație de colaborare din Primărie.

Primăria Lugoj propune în dezbatere publică majorarea unor impozite cu până la 500%

 

Vezi comentarii (5)

5 Comments

 1. repta

  3 noiembrie 2015 at 17:08

  Ati vrut să majorati taxele pe ascuns, noroc ca mai exista presa independenta! Să vă fie rusine! În loc să conduceti orasul asta, nu stiti cum sa-l jefuiti mai mult!

 2. Tarzan

  3 noiembrie 2015 at 18:53

  Din pacate, daca nu ne rasculam cu toti impotriva astora o sa ajungem sa ne ia tot. Pacat ca doar un lugojean a participat la dezbaterea publica. Eu nu am stiut de ea ca mergeam sa-l intreb pe primar de ce ma pune sa platesc impozit atat timp cat stau pe o strada toata sparta apa la robinet e buna sa o bea el si acu imi mai si majoreaza impozitele. Are dreptate Buciul cand va intreaba unde sunt cetatenii Lugojului, de ce nu ne spuneti de dezbaterile publice sa pot sa particip si eu? camd o sa ne scoateti taxa de apa pe ploaie pe care o platim in fiecare luna meridian. i-ati bagat pe toti aia de la PSD acolo si acum mariti impozitele ca sa le dati bani ca vin alegerile si nu mai pupati functii

 3. Todor

  3 noiembrie 2015 at 19:06

  Sa ceniti la armadia sa imi cereti taxe marite sa vedeti cum va dau pe coaja. primaru o promis ca ne face drumu si ne baga apa. Nu o facut nimic si consilierul lui ia bani gegeaba

 4. Marius Pandele

  3 noiembrie 2015 at 20:08

  Aloo dom primar va deranjeaza cand sunteti tras la raspundere? Cetatenii orasului au acest drept, lasa ca vin alegerile si atunci va tragem altfel la raspundere

 5. Stefan

  3 noiembrie 2015 at 23:00

  Sa ne gandim la faptul ca exista persoane care lucreaza la fabricile din Lugoj. Aceste persoane nu au posibilitatea sa-si lucreze pamantul pe care l-au mostenit de la bunicii lor, bunici care poate chiar au murit pentru el. Chiar daca nu au acum posibilitatea sa se ocupe de pamant, poate vor dori s-o faca la pensie sau sa-l lase mostenire copiilor.
  Poate exista persoane care lucreaza la moloz in Spania, ca sa-si poata intretine familia. Copiii sunt prea mici ca sa lucreze pamantul si parintii prea barani. Aceste persoane doresc sa lucreze in strainatate 10-15 ani dupa care sa revina in Romania, ca poate se schimba si aici ceva. Dupa ce se intorc, poate chiar se vor ocupa de agricultura.
  Am dat doar doua cazuri de oameni care vor fi afectati de deciziile pe care le iau acesti conducatori ai nostri care nu ne respecta, oameni imorali si nerusinati.
  Chiar daca exista si cazuri in care proprietarii nu doresc sa-si lucreze pamantul, cu toate ca ar putea s-o faca, o supraimpozitare inseamna o incalcare grava a democratiei. Printre cele mai elementare drepturi ale democratiei se afla si dreptul la proprietate, iar acesta nu poate fi conditionat. Se pare ca vechii bolsevici, in frunte cu Boldea, si-au schimbat blana dar naravul ba.
  Nu stiu exact cat costa pamantul arabil, dar banuiesc ca se situeaza undeva la 40 de bani pe metrul patrat, ceea ce il face nerentabil si pentru vanzare. Daca cineva are o alta parere, poate sa ma contrazica si sa ne spuna o alta valoare.
  O alta problema grava consta in faptul ca Romania si-a pierdut peste 10% din pamantul arabil, deoarece a fost vandut la straini. Pamantul pe care-l avem tine de siguranta alimentare si nu ne putem permite sa-l pierdem. Odata pierdut, nu cumva sa ne dam seama ca nu mai avem nici macar tara, ca am vandut-o altora care au stiut s-o pretuiasca mai mult ca noi.
  Cresterea impozitelor va avea ca efect scaderea preturilor pamaturilor si vanzarea lor samsarilor care vor sti ce au de facut. Probabil ca acesta este scopul lui Boldea, un un om in care lugojenii au crezut atat de mult si care a ajuns sa se comporte de parca ar fi cel mai mare dusman al nostru.
  „Proprietatea este un moft.” Asa-i tovarase Boldea, dupa cum a spus seful dumitale Ion Ilici Iliescu.

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017
%d blogeri au apreciat: