Actualitate

[VIDEO] La Lugojel, ca în Deşertul Sahara! Locuitorii se plâng că praful le intră în case şi în plămâni

[VIDEO] La Lugojel, ca în Deşertul Sahara! Locuitorii se plâng că praful le intră în case şi în plămâni

Autoliv

Locuitorii de pe o stradă din satul Lugojel, aparţinător comunei Găvojdia, sunt pe punctul de a ieşi în stradă din cauza prafului pe care maşinile grele care trec pe drumul neasfaltat îl ridică și le intră în case şi în plămâni. Situaţia persistă de ani buni, de când la marginea satului s-au construit două balastiere de pietriş.

Oamenii spun că maşinile care cară piatra ridică praful de pe drumul neasfaltat, acesta intrându-le în case şi depozitându-se pe mobilă, intrând în pereţi şi fiind de asemenea un risc pentru sănătate. În ciuda nenumăratelor adrese făcute către Primărie, locuitorii afectaţi spun că nu s-a luat nicio măsură până acum.

„În fiecare zi trec 40 de maşini din alea mari, spre două balastiere, imaginaţi-vă ce e aici că nu mai putem. A intrat praful, e de trei degete pe mobilă, nu se mai poate locui. Când se ridică praful, nu mai vezi să mergi pe stradă, nu mai poţi să respiri minute în şir, nu vezi să mergi cu maşina. Se clatină casele, la un vecin mai un pic şi pică locuinţa”, a declarat B.B. din Lugojel.

Administraţia din Gavojdia dă din umeri, spunând că strada pe care stau oamenii care au reclamat problema se află în administrarea balastierelor.

„Problema e veche de mai mulţi ani. Trimitem înştiinţări la ei, ultima am trimis-o acum trei săptămâni, dar nu am primit răspuns. Le-am cerut să ude drumul, atât, ei trebuie să îl întreţină”, a declarat pentru Cetăţeanul Nelu Gaşpar, viceprimarul din Găvojdia şi locuitor al Lugojelului.

Porţiunea de drum cu probleme are în jur de un kilometru lungime. Balastierele se află la marginea satului, fiind cuprinse în intravilanul comunei. Reprezentanţii balastierei nu au răspuns la telefon pentru un punct de vedere.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Ivanis Mirabela

    31 iulie 2016 at 8:41

    Nu e prima data cand se fac plangeri in ceea ce priveste anuntul de mai sus, dar consiliul local nu a facut nimic. Masinile de tonaj mare ne distrug casele, iar praful lasat in urma lor, sanatatea!!!
    S-au facut reclamatii si cu privire la animalele care sunt lasate pe strazi, nesupravegheate,ce vin pana langa casa omului distrugandu-i munca. Nici in aceasta situatie nu s-au luat masuri.
    Se pare ca nu exista interes din partea consiliului in rezolvarea problemelor locale!!

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Lugojul, pe un butoi cu pulbere. Locuitorii sunt indignaţi de ultimul scandal provocat de ţigani. Unii vor “război interetnic”

Cetateanul29 mai 2017

Cea mai aşteptată premieră a lunii ajunge şi la Cinema Bela Lugosi. Piraţii din Caraibe 5 se poate vedea 3D

Cetateanul29 mai 2017

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017
%d blogeri au apreciat: