Politică

VIDEO! Liberalii lugojeni cer anularea hotărârii de consiliu care majorează unele impozite și taxe

VIDEO! Liberalii lugojeni cer anularea hotărârii de consiliu care majorează unele impozite și taxe

Cetateanul Lugoj

Organizația PNL Lugoj a convocat presa locală într-o conferință miercuri, de la ora 15. Subiectul principal a fost legat de o plângere prealabină pe care PNL a înaintat-o Consiliului Local împotriva hotărârii privind impozitele și taxele locale.

Mai exact, PNL contestă procedura grăbită de convocare a unei dezbateri publice și solicită anularea hotărârii pe care o consideră abuzivă referitor la creșterea unora dintre impozite și taxe.

Dacă după sesizarea prealabilă Consiliul nu anulează hotărârea, PNL va face o sesizare la Prefectură, apoi va ataca în contencios administrativ documentul.

Vă reamintim că joi s-a votat hotărârea amintită în lipsa consilierilor liberali care au părăsit sala în momentul votului.

VIDEO! Impozitele și taxele, votate după placul PSD. Liberalii au părăsit ședința

Impozitul pe clădiri este cel mai semnificativ ca și creștere a valorii. Chiar dacă Primăria va menține procentul de anul acesta (0,1 %), scumpirea va surveni din mărirea valorilor pe metrul pătrat ale locuițelor. Dacă în prezent clădirile din cărămidă și beton sunt evaluate la 935 lei/mp, Codul Fiscal ridică valoarea la 1.000 lei. Aici se va aplica procentul neschimbat de 0,1 %, reieșind că impozitul pe anul 2016 va crește la clpădiri cu aproximativ 7%.

Pentru clădirile din lemn și văiugă impozitul crește cu 18%. Măriri vor fi înregistrate și la anexele din beton sau cărămidă – 25%, dar și la cele din lemn – 31%.

Și impozitul pe terenul în suprafață de până în 400 mp va suferi modifiări, acestea fiind stabilite printr-o metodă de calcul impusă de lege. Impozitul pentru autoturisme rămâne neschimbat.

Alte taxe care vor crește de la 1 ianuarie 2016 sunt cele pentru reclamă și publicitate. Dacă doriți să vă afișați reclama sau un simplu anunț la locul în care vă desfășurați activitatea veți plăti cu 18% mai mult, iar pentru oricare alt tip de panou sau structură de afișaj pentru reclamă și publicitate taxa crește cu 21 %.

De asemenea, dacă doriți eliberarea altor certificate de stare civilă în locul celor pierdute, sustrase, distruse sau deteriorate veți plăti cu 150% mai mult, de la 2 la 5 lei.

 

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. cristian

    10 noiembrie 2015 at 18:10

    Buna initiativa dle Ambrus dar tineti-o tot asa si in viitor:sa nu accepta-ti sa fiti numit politic in nici o functie bugetara (vezi sef CNADR Timisoara),sa va asumati esecurile ,daca vor fii ,electorale si poate incercati sa reglati neclaritatile referitoare la datoriile firmei dv.catre apa si canal inclusiv cele suspendate si anulate in instanta pentru ca pe mine cetatean ca oricare altul nu ma iarta nimeni si atunci de ce Boldea,Olariu,Maran sau Bojin cu ce sunt mai presus ca mine ?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Mai multe în Politică

Claudiu Buciu, candidatul PNL Lugoj la Senat este susţinut de un primar ALDE

Cetateanul9 decembrie 2016

Mesajul unui tânăr candidat ALDE: Înverșunarea candidaților și teama că nu ajung la putere (P)

Daniel Groza8 decembrie 2016

Suntem singurul partid politic care are un program de guvernare (P)

Cetateanul8 decembrie 2016

Candidaţii PMP spun STOP vânzării pământului românesc! (P)

Cetateanul8 decembrie 2016

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, față în față cu tinerii din Timiș (P)

Daniel Groza6 decembrie 2016

Liderul ALDE Timiș, singurul oficial prezent de 1 Decembrie la Lugoj (P)

Cetateanul2 decembrie 2016

Ești și tu o victimă?(P)

Daniel Groza1 decembrie 2016

CLAUDIU BUCIU – singurul lugojean care poate ajunge în Senatul României cu votul dumneavostră (P)

Daniel Groza1 decembrie 2016

Alina Gorghiu, declaraţie şocantă la Lugoj: “Mai bine îmi tai o mână”

Daniel Groza29 noiembrie 2016

Alina Gorghiu: “Le garantez lugojenilor că vor găsi în Claudiu Buciu un partener corect, eficient, care va aduce bunăstare Lugojului”

Daniel Groza28 noiembrie 2016

Liberalii şi-au lansat candidaţii. “România nu poate avea modelul Teleorman, România trebuie să aibă modelul Banat”

Daniel Groza26 noiembrie 2016

Liberalii își lansează candidații. Alina Gorghiu vine la Lugoj

Daniel Groza25 noiembrie 2016