Autoliv Lugoj

[VIDEO] Parcări noi în Cotu Mic şi de reşedinţă în tot Lugojul începând cu 2016

[VIDEO] Parcări noi în Cotu Mic şi de reşedinţă în tot Lugojul începând cu 2016

Business Strategist

Primăria Lugoj a anunţat un plan îndrăzneţ de distribuire a parcărilor din oraş, peste 4.000 de locuri de parcare urmând să fie alocate proprietarilor de apartamente din mai toate zonele din oraş. Parcările de reşedinţă, care sunt de ani buni pe lista de investiţii a oraşului, vor deveni într-un final realitate, potrivit administraţiei locale.

„Se va percepe o chirie lunară, pe baza unei licitaţii care începe de la 120 de lei pe an. Parcările vor avea 5 metri lungime pe 2,5 metri lăţime. Staţionarea va fi permisă pe baza contractului, iar persoanele cu handicap de gradul 1 beneficiază de gratuitate”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Lugojenii care vor dori să aibă numărul de la maşină pe parcare trebuie să se conformeze şi cu mai multe reguli privind locul de parcare pe care îl închiriază.

„Curăţenia parcării îi revine beneficiarului, dar şi deszăpezirea. De asemenea, doar vehicule care au maxim 3,5 tone pot staţiona în parcările de reşedinţă. Dacă primăria sau autorităţile locale au o intervenţie în zonă, atunci maşina beneficiarului trebuie mutată, pentru a se putea face intervenţia”, a mai explicat Boldea.

În majoritatea zonelor, se va amenaja şi un loc de parcare pentru vizitatori, însă doar acolo unde vor rămâne goale asemenea locuri. Lugojenii care deţin garaje sau curţi nu vor fi admişi la licitaţie, iar contractul se va realiza pe un an, cu posibilitatea de prelungire. Subînchirierea locului de parcare duce la pierderea acestuia.

„Bineînţeles, până să le scoatem la licitaţie, vom amenaja încă două locuri de parcare în Cotu Mic, în zona blocurilor 2 şi 3 şi respectiv 5, 6, 7 şi 8, acolo unde vom face şi zone verzi şi de relaxare pe lângă parcări. În acea zonă, vom realiza aproximativ 100 de locuri de parcare, ce vor fi gata până în vara acestui an”, a mai precizat edilul şef.

În municipiul Lugoj, Serviciul Poliţia Locală a numărat 3.970 de parcări, dintre care 1.568 sunt neamenajate corespunzător, au delimitările şterse sau necesită reamenajare. Cele mai multe parcări sunt în Cotu Mic, 335, urmat de str. Ţesători, 222 de locuri de parcare şi Stadion III, cu 216 locuri.

Vezi comentarii (2)

2 Comments

  1. Borosteanu Cristian Stefan

    22 ianuarie 2016 at 12:09

    Vise. La fel cum au modernizat Cartierul Micro IV. Să refacă centrul orașului, apoi să se ocupe de parcări.

  2. lugojanul

    22 ianuarie 2016 at 16:42

    faceti si in micro 2 in acel asa zis loc de joaca unde e focar de infectie wc de oameni si ciini ,gunoaie aruncate ,pentruca acolo nu se pot juca copii in acel spatiu de citiva metri ,plus ca e circulatie intensa fiind doua magazine care se aprovizioneaza prin spate si parcarea,bioclinica toti acolo parcheaza si nu avem spatiu cind venim acasa–daca s-ar amenja acolo ar mai intra citeva masini

Lasă un răspuns

Administrație

Mai multe în Administrație

Câţi bani şi-a rezervat primarul din bugetul local pentru aparatul propriu. Vezi sumele şi pe ce se cheltuie

Daniel Groza23 martie 2017

Începe curăţenia de primăvară! Când puteţi scoate resturile vegetale

Daniel Groza23 martie 2017

Bugetul Lugojului, de peste 170 de milioane de lei, se cheltuie doar cum vrea primarul. Nicio propunere a consilierilor nu a fost acceptată

Daniel Groza21 martie 2017

Consilierii locali, chemaţi să aprobe bugetul Lugojului pentru 2017

Daniel Groza16 martie 2017

Piaţă modernă la Făget. Va fi inaugurată la sfârşitul acestei luni

Daniel Groza15 martie 2017

Boldea dă vina pe Martinescu pentru deficienţele de la staţia de epurare

Daniel Groza13 martie 2017

Galeria Pro Arte din Lugoj va fi reabilitată. Lucrările vor costa un milion de lei

Daniel Groza10 martie 2017

Lugojul a primit cea mai mare sumă din cote defalcate de la CJT Timiş. Cât primesc celelalte primării din zonă

Daniel Groza9 martie 2017

Curtea de Conturi, aşteptată la Lugoj. Plângere pentru verificarea cheltuirii celor 5 milioane de euro de la staţia de epurare

Daniel Groza6 martie 2017

A patra deschidere? „Săptămâna viitoare deschidem traficul pe cei 15 kilometri din autostrada Lugoj-Deva”

Gabriel Iosa3 martie 2017

În martie se votează bugetul. Care sunt lucrările pentru care credeţi că ar trebui să se cheltuiască 60.000.000 de lei?

Daniel Groza2 martie 2017

Ce ilegalităţi a descoperit Curtea de Conturi la Salprest, societate care aparţine Consiliului Local Lugoj

Daniel Groza1 martie 2017
%d blogeri au apreciat: