Actualitate

VIDEO – Participare record în prima zi la Festivalul Papricașului și Vinului de la Buziaș

VIDEO – Participare record în prima zi la Festivalul Papricașului și Vinului de la Buziaș

Autoliv

Peste 400 de artiști din județ și întreaga țară, ansambluri din Ungaria și Serbia, mai bine de 80 de ceaune cu papricaș, zeci de tarabe încărcate cu bunătăți care mai de care și un număr record de vizitatori, circa 4000. Așa a arătat prima zi de festival gastronomic la Buziaș.

O gamă foarte diversificată de produse culinare, de la must și afumături de porc  și oaie preparate  în mod tradițional, până la plăcinte de toate soiurile, mălai bănățean, murături, vin fiert și cam tot ce se poartă la un eveniment de gen, unul foarte reușit. Cei prezenți au putut savura din bucătele pregătite de către bucătari renumiți, gama de papricaș fiind și ea foarte variată și diversificată, vedeta festivalului fiind papricașul de cerb lopătar pregătit de către Asociația vânătorilor din Buziaș.

De la tobogane și până la ponei, vată pe băț și mașinuțe până la sarmale, porumb fiert sau castane coapte, practic ai putut găsi cam tot ce ți-ai fi dorit. Atmosfera a fost întreținută de către ansambluri folclorice și interpreți de muzică populară ca Elena Jurjescu, Viorica Ciurescu, Liliana Savu Badea, Mircea Cârțisorean, Cristina Tacina, Anișoara Serafin, Alin Turculescu, Denisa și Dorinel Parvoni, Adorian Drăgoi și mulți alții.

Azi, în parcul orașului stațiune, organizatorii așteaptă un număr și mai mare de participanți asigurându-ne de o zi la fel de reușită ca și prima. Pe scena festivalului vor urca nume emblematice ale cântecului popular românesc printre care Tiberiu Ceia, Adrian Stanca, Carmen Popovici Dumbrava, Maria Milu Sorescu, Gabi Zaharia, Oana și Raluca Stanca, Maria Dan Păucean, Otilia Radu și multi alții.

 

Mircea Cârțișorean

Foto:debanat.ro

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017
%d blogeri au apreciat: