Social

VIDEO Patru tineri de lângă Lugoj, acuzaţi că au vrut să violeze o femeie. Localnic: „Nu e credibilă”

VIDEO Patru tineri de lângă Lugoj, acuzaţi că au vrut să violeze o femeie. Localnic: „Nu e credibilă”

Cetateanul Lugoj

O femeie de 65 de ani din comuna timişeană Bara îi acuză pe patru tineri din sat că au intrat peste ea în casă şi ar fi încercat să o violeze. Poliţia a deschis un dosar penal pentru tentativă de viol, dar potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, procurorul de caz a dispus ca nicio informaţie legată de anchetă să nu fie făcută publică.

Pentru a vedea despre ce este vorba  în acest caz, ne-am deplasat în comuna Bara pentru încercând să discutăm cu cei implicaţi. Femeia care a depus reclamaţia, despre care am aflat că o cheamă Leana, are aproximativ 65 de ani şi locuieşte mai mult singură, soţul fiind cioban într-un sat din apropiere, iar fiul muncitor în pădure, nu a putut fost găsită acasă. Ușa de acces în curte era legată cu o ață și geamul uneia dintre camerele casei părăginite era deschis, dar nimeni nu a răspuns pentru a putea discuta.

Toţi localnicii cu care am vorbit au declarat că femeia face parte dintr-o familie cu probleme, certuri și bătăi, iar Leana este cunoscută pentru consumul de alcool. Localnicii spun că reclamaţia femeii nu este credibilă, plângerea fiind făcută pentru a scoate bani de pe cei patru tineri ale căror familii sunt printre cele mai înstărite din sat.

„Nu o să rămână lucrurile aşa. Ea este o alcoolică. În 2-3 săptămâni o să se clarifice totul”, a spus o doamnă care nu a vrut să comenteze mai mult, dar a lăsat să se înţeleagă că nepotul ei este unul dintre tinerii acuzaţi de tentativă de viol. Femeia a mai spus că băieţii au fost să bage în curtea femeii vaca lăsată în voia sorţii şi unul dintre ei a intrat în casă doar să o strige pe Leana să îşi lege vaca. Femeia a mai spus că declaraţiile presupusei victime au fost contradictorii, iar  plângerea a fost depusă la două zile de la presupusa faptă.

Unul dintre cei patru tineri acuzaţi de tentativă de viol este Alex B. Acesta a declarat că femeia a cerut 20.000 de lei pentru a-şi retrage plângerea şi după aceea a redus pretenţiile la 10.000. „Noi am vrut să îi băgăm vaca. Noi de-aia ne-am şi dus, să-i băgăm vaca în curte. Nu i-am făcut nimic, nu am dezbrăcat-o, nu i-am făcut nimic. Am mai băgat vaca şi cu două seri înainte”, a declarat tânărul.

„Am ajutat-o mult. Am scos-o de multe ori din mâinile lu’ bărbatu-su. (…) Dacă e beată, ăștia (n.r. unii bărbați din sat) o trag care cum vreau și bagă copii nevinovați. Ăsta e în ultimul an la liceu și să îi facă treburi din astea. Dacă era o fată tânără…dar ultima pișorcoasă, vai ș-amar. Să ajung să cresc doi copii și să…”, a spus mama tânărului acuzat de femeia din Bara.

„Nu am auzit nimic. Nu ştiu ce legături au avut ei, ce au făcut. Chiar nu ştiu care e adevărul şi nu mă bag. Unul dintre băieţi e vecinul meu. Ea probabil s-o fi încurcat cu ei mai demult şi…”, a lansat o ipoteză unul dintre localnici. Sub protecţia anonimatului doi dintre vecinii femeii au declarat că femeia care îi acuză pe cei patru tineri este o mare consumatoare de alcool, iar gospodăria ei este lăsată de izbelişte. „Sunt nişte oameni care nu reprezintă absolut nimic aici în sat. Nu s-a constatat nimic. Nu e credibilă”, a declarat un alt vecin al femeii, care a refuzat să facă alte comentarii.

În lipsa unui răspuns din partea Poliției și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, am transmis o solicitare Parchetului General care a comunicat că a transmis solicitarea procurorilor lugojeni care vor transmite un răspuns. Până la ora redactării materialului Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj nu a transmis nicio informație referitoare la cazul din Bara.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Aici sunt pierderile Meridianului, suportate din banii lugojenilor. „Nu este o avarie majoră, e o gaură cât un stilou”.

Daniel Groza13 ianuarie 2017

Dezbaterea publică nu a schimbat nimic! Preţul apei şi canalizării va creşte la Lugoj

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Iarna e ca vara! Lugojenii se plâng că nu au apă la etajele superioare. Explicaţiile Meridianului!

Daniel Groza12 ianuarie 2017

Ambulanţa Lugoj, două ture pe noapte pentru a-i ajuta pe oamenii străzii rămaşi în ger

Gabriel Iosa11 ianuarie 2017

FOTO! Apa de la robinetele din Lugoj, murdară şi de nebăut, deşi primăria o recomandă ca bună de consum

Gabriel Iosa10 ianuarie 2017

Bilanţ la CPU Lugoj! Câţi pacienţi au decedat la Urgenţe, la spitalul lugojean

Gabriel Iosa6 ianuarie 2017

Lugojenii participă la slujba de Bobotează! Sute de litri de agheasmă, pregătite pentru credincioşi

Gabriel Iosa6 ianuarie 2017

Se distribuie invitațiile la Revelionul Seniorilor

Daniel Groza4 ianuarie 2017

O fetiţă din Timiş a murit din cauza rujeolei. Ministerul Sănătăţii cere părinţilor să imunizeze copiii

Daniel Groza29 decembrie 2016

Ambulanţele au circulat non-stop de Crăciun la Lugoj! Record de apeluri la 112 în seara de Ajun

Gabriel Iosa27 decembrie 2016

PAMFLET – Scrisoare către Moş Crăciun

Cetateanul24 decembrie 2016

Un băiețel de cinci ani, din Nădrag, are nevoie de ajutor. E bolnav de leucemie, iar familia lui nu are banii necesari tratamentului

Daniel Groza20 decembrie 2016
%d blogeri au apreciat: