Social

VIDEO Patru tineri de lângă Lugoj, acuzaţi că au vrut să violeze o femeie. Localnic: „Nu e credibilă”

VIDEO Patru tineri de lângă Lugoj, acuzaţi că au vrut să violeze o femeie. Localnic: „Nu e credibilă”

Autoliv

O femeie de 65 de ani din comuna timişeană Bara îi acuză pe patru tineri din sat că au intrat peste ea în casă şi ar fi încercat să o violeze. Poliţia a deschis un dosar penal pentru tentativă de viol, dar potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, procurorul de caz a dispus ca nicio informaţie legată de anchetă să nu fie făcută publică.

Pentru a vedea despre ce este vorba  în acest caz, ne-am deplasat în comuna Bara pentru încercând să discutăm cu cei implicaţi. Femeia care a depus reclamaţia, despre care am aflat că o cheamă Leana, are aproximativ 65 de ani şi locuieşte mai mult singură, soţul fiind cioban într-un sat din apropiere, iar fiul muncitor în pădure, nu a putut fost găsită acasă. Ușa de acces în curte era legată cu o ață și geamul uneia dintre camerele casei părăginite era deschis, dar nimeni nu a răspuns pentru a putea discuta.

Toţi localnicii cu care am vorbit au declarat că femeia face parte dintr-o familie cu probleme, certuri și bătăi, iar Leana este cunoscută pentru consumul de alcool. Localnicii spun că reclamaţia femeii nu este credibilă, plângerea fiind făcută pentru a scoate bani de pe cei patru tineri ale căror familii sunt printre cele mai înstărite din sat.

„Nu o să rămână lucrurile aşa. Ea este o alcoolică. În 2-3 săptămâni o să se clarifice totul”, a spus o doamnă care nu a vrut să comenteze mai mult, dar a lăsat să se înţeleagă că nepotul ei este unul dintre tinerii acuzaţi de tentativă de viol. Femeia a mai spus că băieţii au fost să bage în curtea femeii vaca lăsată în voia sorţii şi unul dintre ei a intrat în casă doar să o strige pe Leana să îşi lege vaca. Femeia a mai spus că declaraţiile presupusei victime au fost contradictorii, iar  plângerea a fost depusă la două zile de la presupusa faptă.

Unul dintre cei patru tineri acuzaţi de tentativă de viol este Alex B. Acesta a declarat că femeia a cerut 20.000 de lei pentru a-şi retrage plângerea şi după aceea a redus pretenţiile la 10.000. „Noi am vrut să îi băgăm vaca. Noi de-aia ne-am şi dus, să-i băgăm vaca în curte. Nu i-am făcut nimic, nu am dezbrăcat-o, nu i-am făcut nimic. Am mai băgat vaca şi cu două seri înainte”, a declarat tânărul.

„Am ajutat-o mult. Am scos-o de multe ori din mâinile lu’ bărbatu-su. (…) Dacă e beată, ăștia (n.r. unii bărbați din sat) o trag care cum vreau și bagă copii nevinovați. Ăsta e în ultimul an la liceu și să îi facă treburi din astea. Dacă era o fată tânără…dar ultima pișorcoasă, vai ș-amar. Să ajung să cresc doi copii și să…”, a spus mama tânărului acuzat de femeia din Bara.

„Nu am auzit nimic. Nu ştiu ce legături au avut ei, ce au făcut. Chiar nu ştiu care e adevărul şi nu mă bag. Unul dintre băieţi e vecinul meu. Ea probabil s-o fi încurcat cu ei mai demult şi…”, a lansat o ipoteză unul dintre localnici. Sub protecţia anonimatului doi dintre vecinii femeii au declarat că femeia care îi acuză pe cei patru tineri este o mare consumatoare de alcool, iar gospodăria ei este lăsată de izbelişte. „Sunt nişte oameni care nu reprezintă absolut nimic aici în sat. Nu s-a constatat nimic. Nu e credibilă”, a declarat un alt vecin al femeii, care a refuzat să facă alte comentarii.

În lipsa unui răspuns din partea Poliției și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, am transmis o solicitare Parchetului General care a comunicat că a transmis solicitarea procurorilor lugojeni care vor transmite un răspuns. Până la ora redactării materialului Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj nu a transmis nicio informație referitoare la cazul din Bara.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Social

Cros caritabil pentru Spitalul din Lugoj. Tinerii de la Interact se implică în strângerea de fonduri

Cetateanul26 mai 2017

Întreruperi multe de curent săptămâna viitoare. În Timişoara, Lugoj şi alte localităţi din Timiş

Cetateanul26 mai 2017

„Poţi. Vrei. Dar faci?”, mesajul din acest an al Săptămânii Naţionale a Voluntariatului

Cetateanul26 mai 2017

O făgeţeancă este noul director executiv al DSP Timiş

Cetateanul24 mai 2017

Se strâng bani în bisericile din Timiş pentru premierea elevilor olimpici

Cetateanul23 mai 2017

Cum a ajuns Banatul “fruncea” în numărul de decese provocate de rujeolă

Daniel Dancea23 mai 2017

Un profesor din Banat predă istoria regiunii pe internet. A reuşit să adune într-un blog trecutul întregii zone

Cetateanul22 mai 2017

Un cetăţean care merita titlul de “Cetăţean de Onoare” a primit doar ”Cheia Oraşului”, pentru că politicienii lugojeni au orgolii

Cetateanul19 mai 2017

Pâinea de casă, celebră în două judeţe. E făcută doar din făină, apă şi drojdie, „fără alte prafuri”

Cetateanul19 mai 2017

Mii de vietăţi vor fi ucise şi în acest an din plăcere. Vezi ce animale vor fi vânate în Timiş

Cetateanul18 mai 2017

“Agentul mi-a zis: hai, marş de aici”. Supărat că a fost jignit, un şofer a pornit în urmărirea Poliţiei, pe autostradă: „Au fugit ca şobolanii”

Daniel Dancea17 mai 2017

Operaţiune în forţă a Poliţiei. În trei zile, 600 poliţişti au descoperit 55 de infracţiuni şi au aplicat amenzi de 350.000 de lei

Cetateanul15 mai 2017
%d blogeri au apreciat: