Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Social

VIDEO Patru tineri de lângă Lugoj, acuzaţi că au vrut să violeze o femeie. Localnic: „Nu e credibilă”

VIDEO Patru tineri de lângă Lugoj, acuzaţi că au vrut să violeze o femeie. Localnic: „Nu e credibilă”

Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

O femeie de 65 de ani din comuna timişeană Bara îi acuză pe patru tineri din sat că au intrat peste ea în casă şi ar fi încercat să o violeze. Poliţia a deschis un dosar penal pentru tentativă de viol, dar potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Timiş, procurorul de caz a dispus ca nicio informaţie legată de anchetă să nu fie făcută publică.

Pentru a vedea despre ce este vorba  în acest caz, ne-am deplasat în comuna Bara pentru încercând să discutăm cu cei implicaţi. Femeia care a depus reclamaţia, despre care am aflat că o cheamă Leana, are aproximativ 65 de ani şi locuieşte mai mult singură, soţul fiind cioban într-un sat din apropiere, iar fiul muncitor în pădure, nu a putut fost găsită acasă. Ușa de acces în curte era legată cu o ață și geamul uneia dintre camerele casei părăginite era deschis, dar nimeni nu a răspuns pentru a putea discuta.

Toţi localnicii cu care am vorbit au declarat că femeia face parte dintr-o familie cu probleme, certuri și bătăi, iar Leana este cunoscută pentru consumul de alcool. Localnicii spun că reclamaţia femeii nu este credibilă, plângerea fiind făcută pentru a scoate bani de pe cei patru tineri ale căror familii sunt printre cele mai înstărite din sat.

„Nu o să rămână lucrurile aşa. Ea este o alcoolică. În 2-3 săptămâni o să se clarifice totul”, a spus o doamnă care nu a vrut să comenteze mai mult, dar a lăsat să se înţeleagă că nepotul ei este unul dintre tinerii acuzaţi de tentativă de viol. Femeia a mai spus că băieţii au fost să bage în curtea femeii vaca lăsată în voia sorţii şi unul dintre ei a intrat în casă doar să o strige pe Leana să îşi lege vaca. Femeia a mai spus că declaraţiile presupusei victime au fost contradictorii, iar  plângerea a fost depusă la două zile de la presupusa faptă.

Unul dintre cei patru tineri acuzaţi de tentativă de viol este Alex B. Acesta a declarat că femeia a cerut 20.000 de lei pentru a-şi retrage plângerea şi după aceea a redus pretenţiile la 10.000. „Noi am vrut să îi băgăm vaca. Noi de-aia ne-am şi dus, să-i băgăm vaca în curte. Nu i-am făcut nimic, nu am dezbrăcat-o, nu i-am făcut nimic. Am mai băgat vaca şi cu două seri înainte”, a declarat tânărul.

„Am ajutat-o mult. Am scos-o de multe ori din mâinile lu’ bărbatu-su. (…) Dacă e beată, ăștia (n.r. unii bărbați din sat) o trag care cum vreau și bagă copii nevinovați. Ăsta e în ultimul an la liceu și să îi facă treburi din astea. Dacă era o fată tânără…dar ultima pișorcoasă, vai ș-amar. Să ajung să cresc doi copii și să…”, a spus mama tânărului acuzat de femeia din Bara.

„Nu am auzit nimic. Nu ştiu ce legături au avut ei, ce au făcut. Chiar nu ştiu care e adevărul şi nu mă bag. Unul dintre băieţi e vecinul meu. Ea probabil s-o fi încurcat cu ei mai demult şi…”, a lansat o ipoteză unul dintre localnici. Sub protecţia anonimatului doi dintre vecinii femeii au declarat că femeia care îi acuză pe cei patru tineri este o mare consumatoare de alcool, iar gospodăria ei este lăsată de izbelişte. „Sunt nişte oameni care nu reprezintă absolut nimic aici în sat. Nu s-a constatat nimic. Nu e credibilă”, a declarat un alt vecin al femeii, care a refuzat să facă alte comentarii.

În lipsa unui răspuns din partea Poliției și a Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, am transmis o solicitare Parchetului General care a comunicat că a transmis solicitarea procurorilor lugojeni care vor transmite un răspuns. Până la ora redactării materialului Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj nu a transmis nicio informație referitoare la cazul din Bara.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Social

tratament

Pensionarii timișeni mai au încă 90 de bilete de tratament la dispoziție pentru luna octombrie

Iasmina Olariu27 octombrie 2016
dsc_0155

Competiția sportivă „Știu că pot!” a ajuns la a doua ediție. Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să participe

Iasmina Olariu26 octombrie 2016
14700755_549532321899176_2286281533341976175_o

Seri de poveste pentru copii și părinți la Lugoj

Iasmina Olariu24 octombrie 2016
rujeola

Rujeola continuă să dea bătăi de cap timișenilor. Au fost confirmate peste 90 de cazuri

Iasmina Olariu20 octombrie 2016
perne-lugojul-pedaleaza-06

Mişcarea ciclistă a Lugojului, în pană de voluntari pentru a organiza noi ture prin oraş

Gabriel Iosa19 octombrie 2016
card

Persoanele cu handicap din județul Timiş pot depune cereri pentru eliberarea cardului european pentru dizabilitate

Iasmina Olariu19 octombrie 2016
bila

S-a rezolvat problema tânărului care trăiește în cort. Primăria îi dă o cameră la spital!

Daniel Groza18 octombrie 2016
incalzire

Începe distribuirea cererilor pentru ajutorul de încălzire. Vezi ce condiții trebuie să îndeplinești

Iasmina Olariu17 octombrie 2016
bila

Lugojenii au sărit în ajutorul tânărului bolnav care trăiește în cort la marginea orașului. Primarul promite că va căuta o soluție!

Daniel Groza14 octombrie 2016
cjas-timis-casa-de-asigurari-de-sanatate-13-700x336

Program modificat la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș

Iasmina Olariu14 octombrie 2016
afis

Copii din două centre de ocrotire din Lugoj participă la Festivalul „Praf de stele” de la Timișoara

Iasmina Olariu13 octombrie 2016
rendo

Destinul uimitor al unui tânăr crescut într-un orfelinat din Lugoj. Cunoașterea limbii engleze i-a schimbat viața

Daniel Dancea13 octombrie 2016