Actualitate

VIDEO! Pericol maxim de accidente pe autostrada Timișoara-Lugoj din cauza câinilor tolerați de agenții de pază

VIDEO! Pericol maxim de accidente pe autostrada Timișoara-Lugoj din cauza câinilor tolerați de agenții de pază

Autoliv

De câteva zile, mai mulți câini au fost văzuți pe autoastrada care leaga Lugojul de Timișoara. În dreptul localității Topolovățiu Mare există două parcări unde patrupedele sunt blocate între gardurile drumului de mare viteză, fiind un pericol maxim pentru șoferii care pot rula cu viteze de până la 130 de km/h.

Mai mult, Poliția Autostrăzi are deja înregistrate două accidente cauzate de prezența câinilor pe autostradă. Comisarul-șef Teodor Tudur, șeful Biroului de Poliție Autostrada Deva-Nădlac, ne-a explicat cum s-a ajuns aici: ”Muncitorii de la autostradă au avut lucrări la parcări în ultima perioadă. Incidentele cu câini s-au petrecut la parcarea din dreptul localității Topolovățu Mare, acolo unde câinii au rămas în interiorul gardurilor după ce au plecat muncitorii”.

Joi seară și vineri dimineață reporterii Cetățeanul au verificat cele două parcări din dreptul Topolovățului aflate vizavi una de cealaltă, unde și în prezent se mai află doi căței.

Joi seara, câinii dormeau liniștiți sub privirile agentului de pază al firmei de securitate angajată de CNADR să păzească parcarea. Acesta susține că nu știa de accidentele cauzate de câini și nici nu părea deranjat de prezența patrupedelor acolo.

Culmea este că, întrebat dacă sunt câini și în parcarea de peste drum, omul spune că tot aceștia merg și acolo, admițând că cei doi căței circulă nestingheriți printre mașinile de pe autostradă.

Vineri dimineață, puii erau deja în cealaltă parcare, semn că peste noapte cel puțin o dată au trecut șoseaua. Și aici, paznicul nu părea să fie îngrijorat de prezența lor.

Interesant este că firma VIP Security din Lugoj a intrat în teren pe 24 decembrie și de atunci nimeni nu a luat vreo măsură împotriva acestui pericol iminent. Firma este deținută de consilierul local PSD din Lugoj Cristian Galescu care susține că vietățile sunt îndepărtate permanent, însă altele ar fi aduse încontinuu de oamenii fără bun simț.

”Noi îi anunțăm tot timpul pe cei de la Centrul de Întreținere și Coordonare de la Țipari și ei trimit oameni să-i ia de acolo. Tot timpul se iau, numai că apar alții noi, pentru că sunt oameni care-i aruncă din mașini. E un lucru periculos, dar noi ce găsim semnalăm”, susține Galescu.

Contactați pentru a explica cum se poate rezolva situația, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara ne-au răspuns că deocamdată nu este angajată o firmă care are atribuții directe în domeniu. ”În spațiile de servicii de pe autostrăzi, intră în atribuțiile firmelor de curatenie să nu permită accesul animalelor în acele zone. În cazul spațiului de servicii de pe tronsonul 2 al autostrăzii Timisoara – Lugoj, nu există momentan o firmă care să asigure curățenia. Licitația pentru acest serviciu va începe în perioada urmatoare și estimăm că se va finaliza în luna martie. Momentan, spațiile de servicii sunt întreținute în regie proprie de DRDP Timișoara”, ne-a declarat Alina Sabou, specialist relații publice în cadrul DRDP Timișoara.

Autostrada A1, lotul II Timișoara-Lugoj a fost deschisă în data de 23 decembrie, la ora 19 fără fast, singurele mișcări în zonă fiind cele ale macaralelor care au îndepărtat blocurile de beton ce țineau departe șoferii de noua arteră.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Cea mai aşteptată premieră a lunii ajunge şi la Cinema Bela Lugosi. Piraţii din Caraibe 5 se poate vedea 3D

Cetateanul29 mai 2017

După nouă ani, se reiau lucrările la blocul MApN. Va fi transformat într-un imobil de locuinţe sociale

Daniel Groza29 mai 2017

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017
%d blogeri au apreciat: