Actualitate

VIDEO! Pericol maxim de accidente pe autostrada Timișoara-Lugoj din cauza câinilor tolerați de agenții de pază

VIDEO! Pericol maxim de accidente pe autostrada Timișoara-Lugoj din cauza câinilor tolerați de agenții de pază

Cetateanul Lugoj

De câteva zile, mai mulți câini au fost văzuți pe autoastrada care leaga Lugojul de Timișoara. În dreptul localității Topolovățiu Mare există două parcări unde patrupedele sunt blocate între gardurile drumului de mare viteză, fiind un pericol maxim pentru șoferii care pot rula cu viteze de până la 130 de km/h.

Mai mult, Poliția Autostrăzi are deja înregistrate două accidente cauzate de prezența câinilor pe autostradă. Comisarul-șef Teodor Tudur, șeful Biroului de Poliție Autostrada Deva-Nădlac, ne-a explicat cum s-a ajuns aici: ”Muncitorii de la autostradă au avut lucrări la parcări în ultima perioadă. Incidentele cu câini s-au petrecut la parcarea din dreptul localității Topolovățu Mare, acolo unde câinii au rămas în interiorul gardurilor după ce au plecat muncitorii”.

Joi seară și vineri dimineață reporterii Cetățeanul au verificat cele două parcări din dreptul Topolovățului aflate vizavi una de cealaltă, unde și în prezent se mai află doi căței.

Joi seara, câinii dormeau liniștiți sub privirile agentului de pază al firmei de securitate angajată de CNADR să păzească parcarea. Acesta susține că nu știa de accidentele cauzate de câini și nici nu părea deranjat de prezența patrupedelor acolo.

Culmea este că, întrebat dacă sunt câini și în parcarea de peste drum, omul spune că tot aceștia merg și acolo, admițând că cei doi căței circulă nestingheriți printre mașinile de pe autostradă.

Vineri dimineață, puii erau deja în cealaltă parcare, semn că peste noapte cel puțin o dată au trecut șoseaua. Și aici, paznicul nu părea să fie îngrijorat de prezența lor.

Interesant este că firma VIP Security din Lugoj a intrat în teren pe 24 decembrie și de atunci nimeni nu a luat vreo măsură împotriva acestui pericol iminent. Firma este deținută de consilierul local PSD din Lugoj Cristian Galescu care susține că vietățile sunt îndepărtate permanent, însă altele ar fi aduse încontinuu de oamenii fără bun simț.

”Noi îi anunțăm tot timpul pe cei de la Centrul de Întreținere și Coordonare de la Țipari și ei trimit oameni să-i ia de acolo. Tot timpul se iau, numai că apar alții noi, pentru că sunt oameni care-i aruncă din mașini. E un lucru periculos, dar noi ce găsim semnalăm”, susține Galescu.

Contactați pentru a explica cum se poate rezolva situația, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara ne-au răspuns că deocamdată nu este angajată o firmă care are atribuții directe în domeniu. ”În spațiile de servicii de pe autostrăzi, intră în atribuțiile firmelor de curatenie să nu permită accesul animalelor în acele zone. În cazul spațiului de servicii de pe tronsonul 2 al autostrăzii Timisoara – Lugoj, nu există momentan o firmă care să asigure curățenia. Licitația pentru acest serviciu va începe în perioada urmatoare și estimăm că se va finaliza în luna martie. Momentan, spațiile de servicii sunt întreținute în regie proprie de DRDP Timișoara”, ne-a declarat Alina Sabou, specialist relații publice în cadrul DRDP Timișoara.

Autostrada A1, lotul II Timișoara-Lugoj a fost deschisă în data de 23 decembrie, la ora 19 fără fast, singurele mișcări în zonă fiind cele ale macaralelor care au îndepărtat blocurile de beton ce țineau departe șoferii de noua arteră.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Ivan Guidea face senzaţie în Germania. Luptătorul de la CSM a învins un rus în finala din Bundesliga

Alina Damian16 ianuarie 2017

Bestie cu chip de om! Bărbat dintr-un sat de lângă Lugoj, încarcerat după ce şi-a supus nepoata minoră la perversiuni sexuale

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Beat şi fără permis, a plecat la plimbare pe străzile din Lugoj

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

[FOTO] O maşină a ars în miez de noapte la Coşteiu! Pagubele se ridică la mii de euro

Gabriel Iosa16 ianuarie 2017

Valutist din piaţa din Lugoj, lăsat fără o sumă uriaşă de bani de către jandarmi după o razie

Gabriel Iosa14 ianuarie 2017

Nouă dată de deschidere pentru cei 15 kilometri de autostradă Lugoj-Deva! Anunţul a fost făcut de ministrul Cuc

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

Bătrân de lângă Lugoj, arestat pentru că a agresat două persoane pe care le-a ameninţat cu arma

Gabriel Iosa13 ianuarie 2017

DOSAR Scuza de tot râsul găsită de o lugojeancă prinsă cu mașina burdușită de țigări. Ce pedeapsă a primit femeia

Daniel Dancea12 ianuarie 2017

Autorităţile lugojene, în alertă de mai bine de 48 de ore din cauza zăpezii! Vineri dimineaţa se aşteaptă polei

Gabriel Iosa12 ianuarie 2017

[FOTO] Accident cumplit la câţiva kilometri de Lugoj! Un TIR a intrat frontal într-o autocisternă, după ce şoferul a scăpat mastodontul de sub control

Gabriel Iosa11 ianuarie 2017

[FOTO] Zăpada l-a băgat în şanţ! Circulaţie îngreunată pe centura Lugojului, din cauza unui autotren care a derapat

Gabriel Iosa11 ianuarie 2017

E IKEA misteriosul producător de mobilă suedez care vrea să investească la Lugoj? Ce spune primarul

Daniel Groza11 ianuarie 2017
%d blogeri au apreciat: