Autoliv Lugoj

Actualitate

VIDEO! Pericol maxim de accidente pe autostrada Timișoara-Lugoj din cauza câinilor tolerați de agenții de pază

VIDEO! Pericol maxim de accidente pe autostrada Timișoara-Lugoj din cauza câinilor tolerați de agenții de pază

Business Strategist

De câteva zile, mai mulți câini au fost văzuți pe autoastrada care leaga Lugojul de Timișoara. În dreptul localității Topolovățiu Mare există două parcări unde patrupedele sunt blocate între gardurile drumului de mare viteză, fiind un pericol maxim pentru șoferii care pot rula cu viteze de până la 130 de km/h.

Mai mult, Poliția Autostrăzi are deja înregistrate două accidente cauzate de prezența câinilor pe autostradă. Comisarul-șef Teodor Tudur, șeful Biroului de Poliție Autostrada Deva-Nădlac, ne-a explicat cum s-a ajuns aici: ”Muncitorii de la autostradă au avut lucrări la parcări în ultima perioadă. Incidentele cu câini s-au petrecut la parcarea din dreptul localității Topolovățu Mare, acolo unde câinii au rămas în interiorul gardurilor după ce au plecat muncitorii”.

Joi seară și vineri dimineață reporterii Cetățeanul au verificat cele două parcări din dreptul Topolovățului aflate vizavi una de cealaltă, unde și în prezent se mai află doi căței.

Joi seara, câinii dormeau liniștiți sub privirile agentului de pază al firmei de securitate angajată de CNADR să păzească parcarea. Acesta susține că nu știa de accidentele cauzate de câini și nici nu părea deranjat de prezența patrupedelor acolo.

Culmea este că, întrebat dacă sunt câini și în parcarea de peste drum, omul spune că tot aceștia merg și acolo, admițând că cei doi căței circulă nestingheriți printre mașinile de pe autostradă.

Vineri dimineață, puii erau deja în cealaltă parcare, semn că peste noapte cel puțin o dată au trecut șoseaua. Și aici, paznicul nu părea să fie îngrijorat de prezența lor.

Interesant este că firma VIP Security din Lugoj a intrat în teren pe 24 decembrie și de atunci nimeni nu a luat vreo măsură împotriva acestui pericol iminent. Firma este deținută de consilierul local PSD din Lugoj Cristian Galescu care susține că vietățile sunt îndepărtate permanent, însă altele ar fi aduse încontinuu de oamenii fără bun simț.

”Noi îi anunțăm tot timpul pe cei de la Centrul de Întreținere și Coordonare de la Țipari și ei trimit oameni să-i ia de acolo. Tot timpul se iau, numai că apar alții noi, pentru că sunt oameni care-i aruncă din mașini. E un lucru periculos, dar noi ce găsim semnalăm”, susține Galescu.

Contactați pentru a explica cum se poate rezolva situația, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara ne-au răspuns că deocamdată nu este angajată o firmă care are atribuții directe în domeniu. ”În spațiile de servicii de pe autostrăzi, intră în atribuțiile firmelor de curatenie să nu permită accesul animalelor în acele zone. În cazul spațiului de servicii de pe tronsonul 2 al autostrăzii Timisoara – Lugoj, nu există momentan o firmă care să asigure curățenia. Licitația pentru acest serviciu va începe în perioada urmatoare și estimăm că se va finaliza în luna martie. Momentan, spațiile de servicii sunt întreținute în regie proprie de DRDP Timișoara”, ne-a declarat Alina Sabou, specialist relații publice în cadrul DRDP Timișoara.

Autostrada A1, lotul II Timișoara-Lugoj a fost deschisă în data de 23 decembrie, la ora 19 fără fast, singurele mișcări în zonă fiind cele ale macaralelor care au îndepărtat blocurile de beton ce țineau departe șoferii de noua arteră.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Garda Lugojeană, mesaj dur pentru edilii oraşului! Cimitirul Eroilor a ajuns o groapă de gunoi

Daniel Groza23 martie 2017

UPDATE FOTO: Ce au ridicat poliţiştii de la tânărul din Coşteiu care vindea tutun pe internet

Gabriel Iosa22 martie 2017

EXCLUSIV „Făbricuță” de tutun în casa unui tânăr de lângă Lugoj. L-a dat de gol anunțul la mica publicitate

Daniel Dancea22 martie 2017

60 de minute de beznă la Lugoj în weekend, cu ocazia evenimentului “Ora Pământului”

Gabriel Iosa21 martie 2017

Zeci de lugojeni amendaţi pentru centura de siguranţă! Un şofer, prins în timp ce vorbea la telefon

Gabriel Iosa21 martie 2017

“Kong: Insula Craniilor”, filmul săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa20 martie 2017

Un primar de lângă Lugoj îşi pierde funcţia. A fost găsit în conflict de interese de Agenţia Naţională de Integritate

Daniel Groza20 martie 2017

Radar Fantomă, în curând pe autostrada Timişoara-Lugoj-Deva

Gabriel Iosa17 martie 2017

[VIDEO] Accient între Lugoj şi Buziaş! Una dintre victime venea de la spital

Gabriel Iosa16 martie 2017

Bătrân de 84 de ani din Lugoj, furat de 17.000 de lei de către trei tâlhari! Bărbaţii au fost prinşi în timpul faptei

Gabriel Iosa16 martie 2017

DIICOT şi mascaţii au descins la Lugoj, la un tânăr care distribuia materiale pornografice cu minori pe internet

Gabriel Iosa16 martie 2017

Poliţia Lugoj rămâne fără comandant de la 1 aprilie

Gabriel Iosa15 martie 2017
%d blogeri au apreciat: