Sport

[VIDEO] Povestea uluitoare a jucătoarei de la CSM Lugoj care a supravieţuit uraganului Katrina! „Ştiam că vom muri în podul casei”

[VIDEO] Povestea uluitoare a jucătoarei de la CSM Lugoj care a supravieţuit uraganului Katrina! „Ştiam că vom muri în podul casei”

Autoliv

Alexandra Warren, jucătoarea din SUA care aduce atât la propriu, cât şi la figurat un strop de culoare echipei de volei CSM Lugoj, a trăit clipe îngrozitoare în 2005, atunci când uraganul Katrina a lovit oraşul în care locuia alături de familia sa. Alex, aşa cum o strigă şi colegele din echipa lugojeană, a povestit toată întâmplarea pentru asociaţia oficială a Atelţilor Statului Mississippi din Statele Unite.

Alexandra avea doar 11 ani când uraganul Katrina i-a lovit casa din New Orleans, Louisiana. În timpul interviului, jucătoarea transferată pentru sezonul 2016-2017 la Lugoj povesteşte cu lux de amănunte cele întâmplate în momentele de cumpănă, când America s-a confruntat cu unul dintre cele mai devastatoare 5 uragane din istoria ţării. Redăm mai jos traducerea în română a celor mai importante părţi ale interviului.

„Când a venit uraganul, eram în casa tatălui meu vitreg. Stăteam acolo, într-o singură cameră, dormeam pe jos şi într-un singur pat. Când a venit furtuna, era ziua înainte de şcoală, primarul vorbea despre evacuare, dar nu ne permiteam asta, nu aveam unde să mergem. Îmi amintesc cum m-am trezit, eram foarte transpirată, pentru că era extrem de cald şi am dormit pe jos. Îmi amintesc cum m-am uitat la ceas şi toată lumea urla, trezeşte-te, trezeşte-te, ochii îmi erau întredeschişi, am văzut apa care se ridica într-una.

Îmi amintesc cum papucii de casă pluteau pe apă. Atunci am auzit că trebuie să mergem în pod. În timp ce stăteam acolo, tot ce puteam auzi era cum picau ţiglele, toată apa aia care creştea încontinuu. Eram sigură că urma să cadă acoperişul pe noi. Una dintre surorile mele a început să se roage, în acel moment m-am gândit doar la faptul că asta e, vom muri.

Unul dintre unchii mei a deschis un geam al podului, prin acoperiş, prin care ne-am putut uita afară. Vântul era atât de puternic, de zgomotos, puteam vedea cum pică ţiglele, pentru ore în şir, aveam impresia că suntem acolo dintotdeauna. S-a oprit, într-un târziu, când am putut să dormim. Dacă scoteai mâna afară, puteai atinge apa. Mirosea groaznic, a canalizare. Am ieşit toţi pe acoperiş, pentru că era foarte cald în pod, stăteam pe ţigle şi am tot aşteptat. Nu s-a întâmplat nimic pentru foarte multă vreme, după care a venit într-un final o barcă, cu care am ajuns la un centru comunitar. De acolo vedeam mereu autobuze care plecau şi plecau, ne lăsau acolo practic. Nimeni nu ne salva şi pe noi.

Atunci am început să ne panicăm. Însă am avut mâncare şi tot ce aveam nevoie, iar părinţii noştri au fost foarte buni în a ne ajuta să ne păstrăm calmul. În centrul comunitar mirosea a urină, oamenii urlau noaptea, au avut loc violuri, nici nu ştiai ce auzi câteodată. Într-un final, ne-au urcat în autobuze şi am mers la aeroport, ne-au spus că ne duc în San Antonio. Când am ajuns acolo, am fost înjurată, nu aveam haine, nu ştiam cum trebuia să mă port, eram prea înaltă, vorbeam ciudat, nu era nicicum bine. Eram nervoasă şi supărată, însă pe cât de şocantă a fost, furtuna aia m-a transformat ca persoană”

Puteţi urmări întreaga poveste a jucătoarei de culoare în videoclipul postat pe contul de Youtube HailState al Atelţilor Statului Mississippi din SUA. Uraganul Katrina s-a format la 23 august 2005, întreaga furtună durând 8 zile. În acest timp, în jur de 1.800 de persoane au murit, în timp ce pagubele materiale au depăşit suma record de 108 miliarde de dolari.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

Ultima întâlnire a suporterilor lugojeni cu echipa de volei, în acest campionat

Cetateanul25 aprilie 2017

CSM Lugoj, duel acasă cu CSM Bucureşti. Lugojenii, aşteptaţi să-şi încurajeze favoritele

Daniel Groza10 aprilie 2017

Călin Dobra repune printre priorităţi pista de canotaj de 2 milioane de euro, de la Surduc

Daniel Groza7 aprilie 2017

Limanul se pregăteşte de o nouă ediţie Bike Race. Sunt aşteptaţi peste 500 de concurenţi, din toată ţara

Daniel Groza6 aprilie 2017

Lugojenii, aşteptaţi din nou la un meci tare de volei. Vine campioana!

Daniel Groza4 aprilie 2017

Lugojenii sunt aşteptaţi să le susţină pe fetele de la CSM, în meciul cu Dinamo Bucureşti

Daniel Groza28 martie 2017

Nouă lugojeni participă la unul dintre cele mai cunoscute maratoane din România

Gabriel Iosa21 martie 2017

Lugojenii, aşteptaţi să susţină CSM-ul în cel de-al doliea meci din Play-Off

Daniel Groza21 martie 2017

Performanţă record! Spectacolul continuă, CSM Lugoj începe drumul în play-off

Cetateanul17 martie 2017

Voleibalistele au şanse mari să câştige ultimul meci înainte de play-off. Lugojenii, aşteptaţi să încurajeze echipa!

Daniel Groza9 martie 2017

Directorul şcolii sportive din Lugoj, lovit cu pumnul de către un coleg! Profesorul acuzat nu recunoaşte incidentul

Daniel Groza2 martie 2017

Un nou turneu de fotbal cu scop caritabil a reunit la Lugoj patru echipe, printre care şi Liga Studenţilor Facultăţii de Mecanică din Timişoara

Alina Damian27 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: