Autoliv Lugoj

Sport

[VIDEO] Povestea uluitoare a jucătoarei de la CSM Lugoj care a supravieţuit uraganului Katrina! „Ştiam că vom muri în podul casei”

[VIDEO] Povestea uluitoare a jucătoarei de la CSM Lugoj care a supravieţuit uraganului Katrina! „Ştiam că vom muri în podul casei”

Cetateanul Lugoj

Alexandra Warren, jucătoarea din SUA care aduce atât la propriu, cât şi la figurat un strop de culoare echipei de volei CSM Lugoj, a trăit clipe îngrozitoare în 2005, atunci când uraganul Katrina a lovit oraşul în care locuia alături de familia sa. Alex, aşa cum o strigă şi colegele din echipa lugojeană, a povestit toată întâmplarea pentru asociaţia oficială a Atelţilor Statului Mississippi din Statele Unite.

Alexandra avea doar 11 ani când uraganul Katrina i-a lovit casa din New Orleans, Louisiana. În timpul interviului, jucătoarea transferată pentru sezonul 2016-2017 la Lugoj povesteşte cu lux de amănunte cele întâmplate în momentele de cumpănă, când America s-a confruntat cu unul dintre cele mai devastatoare 5 uragane din istoria ţării. Redăm mai jos traducerea în română a celor mai importante părţi ale interviului.

„Când a venit uraganul, eram în casa tatălui meu vitreg. Stăteam acolo, într-o singură cameră, dormeam pe jos şi într-un singur pat. Când a venit furtuna, era ziua înainte de şcoală, primarul vorbea despre evacuare, dar nu ne permiteam asta, nu aveam unde să mergem. Îmi amintesc cum m-am trezit, eram foarte transpirată, pentru că era extrem de cald şi am dormit pe jos. Îmi amintesc cum m-am uitat la ceas şi toată lumea urla, trezeşte-te, trezeşte-te, ochii îmi erau întredeschişi, am văzut apa care se ridica într-una.

Îmi amintesc cum papucii de casă pluteau pe apă. Atunci am auzit că trebuie să mergem în pod. În timp ce stăteam acolo, tot ce puteam auzi era cum picau ţiglele, toată apa aia care creştea încontinuu. Eram sigură că urma să cadă acoperişul pe noi. Una dintre surorile mele a început să se roage, în acel moment m-am gândit doar la faptul că asta e, vom muri.

Unul dintre unchii mei a deschis un geam al podului, prin acoperiş, prin care ne-am putut uita afară. Vântul era atât de puternic, de zgomotos, puteam vedea cum pică ţiglele, pentru ore în şir, aveam impresia că suntem acolo dintotdeauna. S-a oprit, într-un târziu, când am putut să dormim. Dacă scoteai mâna afară, puteai atinge apa. Mirosea groaznic, a canalizare. Am ieşit toţi pe acoperiş, pentru că era foarte cald în pod, stăteam pe ţigle şi am tot aşteptat. Nu s-a întâmplat nimic pentru foarte multă vreme, după care a venit într-un final o barcă, cu care am ajuns la un centru comunitar. De acolo vedeam mereu autobuze care plecau şi plecau, ne lăsau acolo practic. Nimeni nu ne salva şi pe noi.

Atunci am început să ne panicăm. Însă am avut mâncare şi tot ce aveam nevoie, iar părinţii noştri au fost foarte buni în a ne ajuta să ne păstrăm calmul. În centrul comunitar mirosea a urină, oamenii urlau noaptea, au avut loc violuri, nici nu ştiai ce auzi câteodată. Într-un final, ne-au urcat în autobuze şi am mers la aeroport, ne-au spus că ne duc în San Antonio. Când am ajuns acolo, am fost înjurată, nu aveam haine, nu ştiam cum trebuia să mă port, eram prea înaltă, vorbeam ciudat, nu era nicicum bine. Eram nervoasă şi supărată, însă pe cât de şocantă a fost, furtuna aia m-a transformat ca persoană”

Puteţi urmări întreaga poveste a jucătoarei de culoare în videoclipul postat pe contul de Youtube HailState al Atelţilor Statului Mississippi din SUA. Uraganul Katrina s-a format la 23 august 2005, întreaga furtună durând 8 zile. În acest timp, în jur de 1.800 de persoane au murit, în timp ce pagubele materiale au depăşit suma record de 108 miliarde de dolari.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Sport

După victoria importantă de pe teren propriu contra celor de la SCM Piteşti, voleibalistele de la CSM Lugoj caută un nou succes în Moldova

Alina Damian22 februarie 2017

Echipa de tenis de masă a Şcolii Eftimie Murgu va reprezenta judeţul Timiş la Olimpiada Gimnaziilor

Alina Damian22 februarie 2017

Denis Berciu, medaliat cu argint la Campionatul Naţional. Sportivul a fost selectat pentru Europene

Alina Damian21 februarie 2017

Simion Moatăr a participat la prima şedinţă a Federaţiei Române de Fotbal ca membru în Comisia Centrală de Copii şi Juniori

Alina Damian21 februarie 2017

După ce au învins Şcolar Reşiţa, fotbaliştii de la CSM Lugoj vor să dea o replică pe măsură lui ASU Politehnica pe teren propriu

Alina Damian17 februarie 2017

Test important pe teren propriu pentru voleibalistele de la CSM Lugoj

Alina Damian16 februarie 2017

Georgiana Popa de la CSŞ Lugoj, convocată la lotul naţional de cadete

Alina Damian13 februarie 2017

Aur naţional pentru o atletă din Lugoj. Miruna Pricop s-a impus la pentatlon

Alina Damian13 februarie 2017

Sport și act caritabil! Turneul “Împreună pentru Ioji” continuă să adune zeci de pasionați ai fotbalului

Alina Damian12 februarie 2017

ASU Poli a întrerupt seria victoriilor din meciurile de pregătire ale lugojenilor

Alina Damian11 februarie 2017

Voleibalistele de la CSM Lugoj au obținut o victorie de moral la Craiova

Alina Damian11 februarie 2017

Victorii pe linie în meciurile de pregătire pentru fotbaliştii de la CSM Lugoj

Alina Damian10 februarie 2017
%d blogeri au apreciat: