Sport

[VIDEO] Povestea uluitoare a jucătoarei de la CSM Lugoj care a supravieţuit uraganului Katrina! „Ştiam că vom muri în podul casei”

[VIDEO] Povestea uluitoare a jucătoarei de la CSM Lugoj care a supravieţuit uraganului Katrina! „Ştiam că vom muri în podul casei”

Cetateanul Lugoj

Alexandra Warren, jucătoarea din SUA care aduce atât la propriu, cât şi la figurat un strop de culoare echipei de volei CSM Lugoj, a trăit clipe îngrozitoare în 2005, atunci când uraganul Katrina a lovit oraşul în care locuia alături de familia sa. Alex, aşa cum o strigă şi colegele din echipa lugojeană, a povestit toată întâmplarea pentru asociaţia oficială a Atelţilor Statului Mississippi din Statele Unite.

Alexandra avea doar 11 ani când uraganul Katrina i-a lovit casa din New Orleans, Louisiana. În timpul interviului, jucătoarea transferată pentru sezonul 2016-2017 la Lugoj povesteşte cu lux de amănunte cele întâmplate în momentele de cumpănă, când America s-a confruntat cu unul dintre cele mai devastatoare 5 uragane din istoria ţării. Redăm mai jos traducerea în română a celor mai importante părţi ale interviului.

„Când a venit uraganul, eram în casa tatălui meu vitreg. Stăteam acolo, într-o singură cameră, dormeam pe jos şi într-un singur pat. Când a venit furtuna, era ziua înainte de şcoală, primarul vorbea despre evacuare, dar nu ne permiteam asta, nu aveam unde să mergem. Îmi amintesc cum m-am trezit, eram foarte transpirată, pentru că era extrem de cald şi am dormit pe jos. Îmi amintesc cum m-am uitat la ceas şi toată lumea urla, trezeşte-te, trezeşte-te, ochii îmi erau întredeschişi, am văzut apa care se ridica într-una.

Îmi amintesc cum papucii de casă pluteau pe apă. Atunci am auzit că trebuie să mergem în pod. În timp ce stăteam acolo, tot ce puteam auzi era cum picau ţiglele, toată apa aia care creştea încontinuu. Eram sigură că urma să cadă acoperişul pe noi. Una dintre surorile mele a început să se roage, în acel moment m-am gândit doar la faptul că asta e, vom muri.

Unul dintre unchii mei a deschis un geam al podului, prin acoperiş, prin care ne-am putut uita afară. Vântul era atât de puternic, de zgomotos, puteam vedea cum pică ţiglele, pentru ore în şir, aveam impresia că suntem acolo dintotdeauna. S-a oprit, într-un târziu, când am putut să dormim. Dacă scoteai mâna afară, puteai atinge apa. Mirosea groaznic, a canalizare. Am ieşit toţi pe acoperiş, pentru că era foarte cald în pod, stăteam pe ţigle şi am tot aşteptat. Nu s-a întâmplat nimic pentru foarte multă vreme, după care a venit într-un final o barcă, cu care am ajuns la un centru comunitar. De acolo vedeam mereu autobuze care plecau şi plecau, ne lăsau acolo practic. Nimeni nu ne salva şi pe noi.

Atunci am început să ne panicăm. Însă am avut mâncare şi tot ce aveam nevoie, iar părinţii noştri au fost foarte buni în a ne ajuta să ne păstrăm calmul. În centrul comunitar mirosea a urină, oamenii urlau noaptea, au avut loc violuri, nici nu ştiai ce auzi câteodată. Într-un final, ne-au urcat în autobuze şi am mers la aeroport, ne-au spus că ne duc în San Antonio. Când am ajuns acolo, am fost înjurată, nu aveam haine, nu ştiam cum trebuia să mă port, eram prea înaltă, vorbeam ciudat, nu era nicicum bine. Eram nervoasă şi supărată, însă pe cât de şocantă a fost, furtuna aia m-a transformat ca persoană”

Puteţi urmări întreaga poveste a jucătoarei de culoare în videoclipul postat pe contul de Youtube HailState al Atelţilor Statului Mississippi din SUA. Uraganul Katrina s-a format la 23 august 2005, întreaga furtună durând 8 zile. În acest timp, în jur de 1.800 de persoane au murit, în timp ce pagubele materiale au depăşit suma record de 108 miliarde de dolari.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Sport

Foto! Şcoala Gimnazială Ştiuca va reprezenta zona Lugoj la faza judeţeană a Olimpiadei Sportului Şcolar, la fotbal

Alina Damian9 decembrie 2016

Boxerii lugojeni vor participa la “Cupa Revoluţiei”, o gală cu participare internaţională

Alina Damian8 decembrie 2016

Sportivii de la Moto Extrem Lugoj, premiaţi în cadrul unei gale la Arad pentru rezultatele obţinute în acest an

Alina Damian7 decembrie 2016

Gimnastica lugojeană a obţinut douăzeci şi trei de medalii în Serbia

Alina Damian6 decembrie 2016

Locul şase la finalul turului pentru voleibalistele de la CSM Lugoj după o victorie în Moldova

Alina Damian4 decembrie 2016

Foto! Peste cincizeci de biciclişti au participat la ultima tură “Lugojul Pedalează” din acest an

Alina Damian4 decembrie 2016

Foto! Voleibalistele junioare de la CSŞ Lugoj au început cu dreptul returul Campionatului Naţional

Alina Damian4 decembrie 2016

Victorie la scor pentru echipa de fotbal CSM Lugoj II, care o plasează pe podium la finalul turului în Liga a IV-a Timiş

Alina Damian3 decembrie 2016

“Lugojul Pedalează” pentru ultima dată în acest an

Alina Damian3 decembrie 2016

Foto! Trei puncte pe teren propriu contra Medicinei Târgu Mureş pentru voleibalistele de la CSM Lugoj

Alina Damian1 decembrie 2016

Boxerii lugojeni au pierdut la puncte în Gala Internaţională de la Timişoara

Alina Damian29 noiembrie 2016

CSM Lugoj II nu a ajuns la Periam, pentru meciul din ultima etapă a Ligii a IV-a Timiş, din cauză că s-a defectat microbuzul

Alina Damian28 noiembrie 2016