Actualitate

[VIDEO] Rulotă incendiată la Găvojdia! Victimele acuză poliţia de muşamalizarea cazului

[VIDEO] Rulotă incendiată la Găvojdia! Victimele acuză poliţia de muşamalizarea cazului

Autoliv

Rulota unei familii din Găvojdia a ars ca o torţă în urma unui incendiu provocat, susţin membrii acesteia, de un bărbat care are conflicte cu tot satul. În urma incendiului, care a avut loc în dimineaţa zilei de 16 august, rulota a ars în proporţie de 90%, fiind imposibil de reparat.

Conform membrilor familiei păgubite, vehiculul a costat în jur de 9.000 de lei. Pentru că rulota nu a luat foc din senin, oamenii au făcut plângere la Poliţie, însă nicio măsură nu a fost luată până acum, spun ei. Scandalul între familia păgubită şi bărbatul despre care aceştia susţin că le-ar fi dat foc la rulotă a început în urma unei licitaţii ce a avut loc la primăria din sat. Pentru că nu i-a convenit că familia în cauză a câştigat licitaţia, un teren care se afla în vecinătatea terenurilor lui, un localnic din Găvojdia, de profesie cioban şi despre care mai mulţi săteni spun că îi terorizează, a decis să dea foc la vehiculul.

„Pe la 6 şi ceva se tot uita cineva dintre pomi la rulotă. La 7 tata a plecat de acolo, iar pe la 7:30 l-a sunat sună cineva că arde rulota. Am mai avut probleme cu el, a încercat să otrăvească oile, să le dea foc, numai într-un scandal. Am făcut plângeri, la parchet sunt 20 de plângeri doar pentru el, în mine a încercat să dea cu maşina de vreo trei ori. Poliţiştii m-au ameninţat că îmi iau permisul dacă mai depun plângere împotriva lui. El e şi ăla de a pus oi moarte la o doamnă, de au venit televiziunile atunci, în livadă la femeie le-a pus şi tot nimic nu s-a rezolvat”, povesteşte Ramona Dzisac, fiica proprietarului rulotei incendiate.

Femeia mai spune că bărbatul care a dat foc rulotei îi ameninţă că vrea să îi ucidă. Nici primarul din localitate nu a scăpat de temperamentul răzbunător al bărbatului. Edilul şef din Găvojdia spune că l-a amendat de câteva ori, după care s-a ales cu ameninţări.

„Avem un agent de pază care are în sarcină să verifice. Au fost aplicate vreo patru amenzi, în jur de 2.000 de lei total. Nu m-a ameninţat direct, prin cineva, mi-a transmis altcineva un fel de ameninţare. Poliţia trebuie să se ocupe de treaba asta, nu ştiu dacă e cineva naş la el, poliţia sper să îşi facă datoria şi să ia măsuri ferme. Eu am încredere că se vor lua măsuri, problemele astea sunt, trebuie făcută ordine”, a spus primarul Dănuţ Stoica din Găvojdia.

Contactaţi pentru un punct de vedere cu privire la rulota incendiată în dimineaţa zilei de 16 august, poliţiştii spun că ancheta continuă în caz, fără să poată oferi un răspuns dacă bărbatul este sau nu în vizorul poliţiei, fiind acuzat că ameninţă şi urmăreşte sătenii din Găvojdia, de fiecare dată când aceştia îl deranjează cu ceva.

„În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţinuii de distrugere prin incendiere, poliţiştii efectuând cercetări în vederea identificării şi tragerii la răspundere a autorului. Până în prezent, au fost audiate mai multe persoane care ar putea oferi indicii care ar duce la identificarea autorului”, a declarat pentru Cetăţeanul Mirela Drăghicioiu, purtător de cuvânt IPJ Timiş.

Cetăţeanul a stat de vorbă şi cu bărbatul despre care sătenii spun că îi terorizează.

„Eu nu ştiu ce ură poate să fie. Sunt vreo două persoane care au ură pe mine, că am multe animale sau ceva. Dacă e cum zic ei, să îmi aducă dovezi că le-am stricat recolţile, să îmi aducă dovadă şi eu le plătesc. Ură personală că cineva are şi altul nu are, că eu am casă mare, că am 1000 de oi, că am maşină, că mă car cu muzică. Fiecare face ce vrea, gândeşte ce vrea, mie să îmi aducă dovezi că le-am stricat porumbul sau grâul. Se influenţează unul pe altul să pună plângere la poliţie, eu pot să pun 100 de plângeri. Eu am familia mea, vreau să muncesc şi atât, nu am treaba nimănui”, a declarat Constantin Moga pentru publicaţia noastră.

Vezi comentarii (1)

1 Comment

  1. Mihaescu F.

    1 septembrie 2015 at 17:10

    Acest Moga este toată ziua acasă la Chebici și alți lucrători în poliție. Mulți au animale și sunt bogați dar nu fac atâtea pagube câte face Moga. Poliția nu va va face dreptate pentru ca nu se poate sa primești miei și brânză și dupaceea să faci dosar penal…e imposibil.

Lasă un răspuns

Actualitate

Mai multe în Actualitate

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017

VIDEO – Accident grav pe Autostrada Timişoara – Lugoj. Şapte persoane, printre care şi un copil printre pasagerii microbuzului implicat în coliziune

Cetateanul23 mai 2017

Încă un avion a „aterizat” în parcul de la Buziaş. A costat 3.000 de euro

Cetateanul23 mai 2017

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017
%d blogeri au apreciat: