Actualitate

[VIDEO] Uzina de apă a Lugojului, înconjurată de capre, gunoaie, noroi şi bălării

[VIDEO] Uzina de apă a Lugojului, înconjurată de capre, gunoaie, noroi şi bălării

Autoliv

Locul de unde pleacă apa spre toate locuinţele din Lugoj este departe de a fi unul dintre cele mai igienice puncte din oraş. Uzina de apă a municipiului, în loc să fie înconjurată de un gard şi să nu poată fi accesată de populaţie, este împrejmuită de bălării până la gât, noroaie, mormane de gunoaie aruncate de cei certaţi cu bunul simţ şi, mai nou, de o turmă de capre. Animalele sunt în siguranţă în vecinătatea apei, deoarece proprietarul lor a montat un gard electric în jurul lacului artificial.

Îngrijitorul caprelor susţine că accesul pe malurile apei din care beau lugojenii i-a fost acordat chiar de către şeful de la Meridian. Omul recunoaşte că animalele pot sa facă şi mizerie în zonă, dar că la fel pot crea şi pescarii şi cei care aruncă gunoaie pe maluri. De asemenea, omul se plânge că nimeni nu a mai venit să taie iarba în jurul lacului de ani buni.

„Am vorbit cu directorul (de la Meridian, n.r.), o zis că nu e problemă dacă le paşti aici. Gardul e până în poartă acolo, ca să nu treacă. Ele merg până la ieşirea din apă. Am 20 de capre, ăsta e gard cu 12 volţi. Nu e terenul meu, e teren ca la toată lumea. Eu am zis, vin cu maşinile la pescuit şi lasă mizerie, anul trecut 25 de capre mi-or murit că or mâncat coji de vinete cum or fript aici. Strâng de pe baltă şi dau foc la gunoaie aici, ei aduc şi varsă aici mizeria. Digul ăsta eu îl cosesc, ei nu au venit de când lumea”, a declarat pentru Cetăţeanul proprietarul caprelor.

Contactat pentru un punct de vedere, Iosif Groza, directorul Meridian 22, societatea care are în grijă buna alimentare a oraşului cu apă potabilă, spune:

„Meridianul nu a dat niciun fel de aprobare să fie capre pe malul lacului, vă daţi seama că nu am aprobat aşa ceva, fiind şi zonă de protecţie acolo nu au ce să caute. O să verific chiar astăzi să văd despre ce este vorba şi să remediem problema”, este de părere Iosif Groza, director Meridian 22 SA.

Potrivit legilor în vigoare, accesul în zona de protecţie este strict interzis tuturor persoanelor care nu fac parte din personalul calificat al societăţii care se ocupă cu administrarea serviciului în oraş. Zona de protecţie sanitară cuprinde terenul din jurul sursei, construcţiei sau instalaţiei, unde este interzisă orice folosinţă sau activitate care, punând apa în contact cu factorii externi, ar putea conduce la contaminarea sau impurificarea acesteia.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. victor L

  22 mai 2015 at 18:09

  Una mare porcheria!
  Auzi, el nu stie nimic, trebuie sa-i spuna altii ce se intimpla in apropierea ograzii sale.
  Huuuuooo

 2. boro

  23 mai 2015 at 0:12

  Ăsta-i omul care nu știe nimic. Dar ne-a propus scumpirea tarifelor la apă si canalizare?. Aprobată de Boldea si păcălicii.

 3. Mrc

  23 mai 2015 at 12:30

  Ar trebuie sa existe o zona de protectie sanitara severa. In jurul forajelor, a aductiunilor nu este permis accesul animalelor, deoarece prin dejectiile acestora se poate infesta sursa de apa potabila.

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Meridian 22 opreşte apa în tot Lugojul, pentru a trece pe noua reţea

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au reţinut 35 de permise de conducere. Cele mai multe pentru viteză excesivă

Cetateanul22 mai 2017

Trei bărbaţi au cerut unei minore să facă sex cu unul dintre ei, ca să nu distribuie pe Facebook fotografii în care apărea dezbrăcată

Cetateanul22 mai 2017

Poliţiştii de la Rutieră au aplicat 1.000 de sancţiuni în patru zile. Cele mai multe pentru viteză

Cetateanul19 mai 2017

Săptămâna viitoare vor fi multe întreruperi de curent. Enel are programate lucrări în zona Lugoj-Făget-Buziaş

Cetateanul18 mai 2017

Programul „Primul salariu” va garanta absolvenţilor de facultate un salariu de 2.500 lei pe lună, timp de 3 ani

Cetateanul18 mai 2017

Judecătoria Lugoj a autorizat 121 de interceptări telefonice, în ultimii cinci ani. În Timiş au fost aproape 3.000

Cetateanul17 mai 2017

Tinerii din Timiş, care vor să devină poliţişti, aşteptaţi la IPJ să-şi depună dosarele

Cetateanul17 mai 2017

Orăviţan clarifică situaţia retragerii sculpturii de la Lugoj: “Nu acolo era locul ei. Nu s-au ţinut de cuvânt”

Cetateanul17 mai 2017

Polițist din Belinț, trimis în judecată pentru 1.000 de lei. „Ingineria” de care este acuzat agentul

Daniel Dancea16 mai 2017

Un cetăţean german va primi “Cheia Oraşului” Lugoj

Cetateanul16 mai 2017

Funcţionari RAR Timiş, parteneri cu o reţea de hoţi de maşini

Cetateanul15 mai 2017
%d blogeri au apreciat: