Cetateanul Lugoj

Cetateanul Lugoj

Actualitate

[VIDEO] Uzina de apă a Lugojului, înconjurată de capre, gunoaie, noroi şi bălării

[VIDEO] Uzina de apă a Lugojului, înconjurată de capre, gunoaie, noroi şi bălării

Cetateanul Lugoj

Locul de unde pleacă apa spre toate locuinţele din Lugoj este departe de a fi unul dintre cele mai igienice puncte din oraş. Uzina de apă a municipiului, în loc să fie înconjurată de un gard şi să nu poată fi accesată de populaţie, este împrejmuită de bălării până la gât, noroaie, mormane de gunoaie aruncate de cei certaţi cu bunul simţ şi, mai nou, de o turmă de capre. Animalele sunt în siguranţă în vecinătatea apei, deoarece proprietarul lor a montat un gard electric în jurul lacului artificial.

Îngrijitorul caprelor susţine că accesul pe malurile apei din care beau lugojenii i-a fost acordat chiar de către şeful de la Meridian. Omul recunoaşte că animalele pot sa facă şi mizerie în zonă, dar că la fel pot crea şi pescarii şi cei care aruncă gunoaie pe maluri. De asemenea, omul se plânge că nimeni nu a mai venit să taie iarba în jurul lacului de ani buni.

„Am vorbit cu directorul (de la Meridian, n.r.), o zis că nu e problemă dacă le paşti aici. Gardul e până în poartă acolo, ca să nu treacă. Ele merg până la ieşirea din apă. Am 20 de capre, ăsta e gard cu 12 volţi. Nu e terenul meu, e teren ca la toată lumea. Eu am zis, vin cu maşinile la pescuit şi lasă mizerie, anul trecut 25 de capre mi-or murit că or mâncat coji de vinete cum or fript aici. Strâng de pe baltă şi dau foc la gunoaie aici, ei aduc şi varsă aici mizeria. Digul ăsta eu îl cosesc, ei nu au venit de când lumea”, a declarat pentru Cetăţeanul proprietarul caprelor.

Contactat pentru un punct de vedere, Iosif Groza, directorul Meridian 22, societatea care are în grijă buna alimentare a oraşului cu apă potabilă, spune:

„Meridianul nu a dat niciun fel de aprobare să fie capre pe malul lacului, vă daţi seama că nu am aprobat aşa ceva, fiind şi zonă de protecţie acolo nu au ce să caute. O să verific chiar astăzi să văd despre ce este vorba şi să remediem problema”, este de părere Iosif Groza, director Meridian 22 SA.

Potrivit legilor în vigoare, accesul în zona de protecţie este strict interzis tuturor persoanelor care nu fac parte din personalul calificat al societăţii care se ocupă cu administrarea serviciului în oraş. Zona de protecţie sanitară cuprinde terenul din jurul sursei, construcţiei sau instalaţiei, unde este interzisă orice folosinţă sau activitate care, punând apa în contact cu factorii externi, ar putea conduce la contaminarea sau impurificarea acesteia.

Vezi comentarii (3)

3 Comments

 1. victor L

  22 mai 2015 at 18:09

  Una mare porcheria!
  Auzi, el nu stie nimic, trebuie sa-i spuna altii ce se intimpla in apropierea ograzii sale.
  Huuuuooo

 2. boro

  23 mai 2015 at 0:12

  Ăsta-i omul care nu știe nimic. Dar ne-a propus scumpirea tarifelor la apă si canalizare?. Aprobată de Boldea si păcălicii.

 3. Mrc

  23 mai 2015 at 12:30

  Ar trebuie sa existe o zona de protectie sanitara severa. In jurul forajelor, a aductiunilor nu este permis accesul animalelor, deoarece prin dejectiile acestora se poate infesta sursa de apa potabila.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe în Actualitate

Cristian Blidar, victima tentativei de omor de la Traian Vuia

Instanţa i-a luat toporul! Ciomăgarul din Traian Vuia merge după gratii şi are de plătit zeci de mii de euro despăgubiri

Gabriel Iosa27 octombrie 2016
parcare-lugoj

Au început lucrările la parcarea de cinci milioane de euro de la Lugoj: „Proiectul îi aduce Lugojului calitatea de pionier în această industrie”

Daniel Dancea26 octombrie 2016
accountant-copy

“The Accountant” şi “Ouija”, filmele săptămânii la Cinema Bela Lugosi

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
furt-telefoane-lugoj

Un lugojean a rămas fără telefoanele mobile în timp ce stătea la o bere la terasă

Gabriel Iosa26 octombrie 2016
13754533_1213409505365602_8546908652392531992_n

Un lugojean, singurul candidat pentru postul de city manager al Timișoarei. Contracandidatul a fost scos din joc

Daniel Dancea25 octombrie 2016
elicopter-mai

Trei elicoptere, peste 60 de pompieri, poliţişti, jandarmi, voluntari şi câini de urmă au cătutat o bătrânică pierdută într-o pădure din Timiş

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
discutii-centura-lugojului-drumul-tapiei-intersectie-foto-cetateanul-5

Noul șef al poliției Lugoj, cu ochii pe accidentele de pe centură. „Vom face notificări pentru un sens giratoriu”

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
ora-de-iarna

Atenție: se schimbă ora. Când trecem la ora de iarnă

Iasmina Olariu25 octombrie 2016
1-leu

Doi lugojeni s-au judecat doi ani pentru un leu. Gălăgia făcută de o fetiță, sămânța scandalului

Daniel Dancea25 octombrie 2016
ziua-armatei-romane-lugoj-foto-cetateanul-8

[FOTO] Ziua Armatei Române, sărbătorită la Lugoj cu defilare şi depuneri de coroane

Gabriel Iosa25 octombrie 2016
grand-corso

Patronii din Lugoj investesc în terase încălzite pentru la iarnă, dedicate fumătorilor şi celor care vor să bea o cafea printre nămeţi

Gabriel Iosa24 octombrie 2016
politia noaptea foto lugojinfo

Rupt de beat, la plimbare cu maşina pe străzile din Lugoj! Cât a băut un lugojean înainte de a se urca la volan

Gabriel Iosa24 octombrie 2016