Actualitate

[VIDEO&FOTO] Avioanele au survolat Surducul! Show de neuitat pe lacul favorit al lugojenilor

[VIDEO&FOTO] Avioanele au survolat Surducul! Show de neuitat pe lacul favorit al lugojenilor

Autoliv

Sute de spectatori, în special tineri și copii au participat sâmbătă după-masa la un spectacol de excepție pe lacul favorit al lugojenilor, Surducul fiind în sărbătoare pentru două zile cu demonstrații aeriene, concerte, concursuri și alte surprize pregătite de organizatori. Cele mai așteptate evenimente ale zilei au fost categoric demonstrațiile cu avioanele ușoare, dar și salturile parașutiștilor din avionul Cesna 183, din care au sărit 6 parașutiști deasupra lacului.

Zilele Lacului Surduc au început la orele 16 sâmbătă, cu deschiderea oficială la care au participat reprezentanții administrației locale, ai Consiliului județean Timiș, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Timiș și Prefectura Timiș.

„Am adus la Surduc o sărbătoare de care lacul avea nevoie. Vrem să facem din zona aceasta una de turism adevărat, să o dezvoltăm și trebuie să începem de undeva. Faptul că sunt atâția oameni aici ne obligă să facem din aceste zile ale lacului o tradiție pentru anii următori”, a declarat Călin Dobra, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

După cuvintele de introducere, pe „scenă” au urcat avioanele, cel mai așteptat fiind cel din care au sărit trei parașutiști, avion ce a ajuns deasupra lacului și a făcut un tur de recunoaștere la înălțime, după care parașutiștii au sărit și încercat să aterizeze cât mai aproape de un punct fix stabilit de organizatori, lucru deloc ușor mai ales că aterizarea s-a făcut pe apă. După prima rundă, alți trei săritori experimentați și-au încercat norocul.

Înainte de saltul parașutiștilor, atmosfera a fost pregătită de piloții de la Aeroclubul Charlie Bravo Șiria din Arad, cu o decolare de motodeltaplan spectaculoasă, dar și cu acrobații și bineînțeles aterizare. Pe lângă motodeltaplan, deasupra lacului au mai zburat un avion de mici dimensiuni și o motoparapantă, o altă atracție a manifestării mai ales pentru cei mici.

Prima zi a manifestării se va încheia cu un concert AM Band și un foc de artificii. Duminică, petrecerea continuă la Surduc începând cu ora 8 dimineața, când are loc un concurs de pescuit. La 12 pe lac vor presta salvatorii de la ISU Banat cu 10 ambarcațiuni, în exerciții cu scafandrii de căutare și salvare de persoane de la înec. De la 13:30 vor avea loc probe speciale de caiac cu invitata specială Adriana Paraschiv, campioană mondială. De la 14 încep concertele la care vor presta artiști precum Benone Sinulescu, Vasile Conea, Liliana Savu Badea, Marius Cârnu și mulți alții.

Clic pentru a adăuga un comentariu

Lasă un răspuns

Mai multe în Actualitate

Lugojenii pot zbura spre Palma de Mallorca, Antalya, Santorini şi Constanta în vacanţa de vară! Doua noi curse spre Bucureşti

Daniel Groza29 mai 2017

Lugojul, pe un butoi cu pulbere. Locuitorii sunt indignaţi de ultimul scandal provocat de ţigani. Unii vor “război interetnic”

Cetateanul29 mai 2017

Cea mai aşteptată premieră a lunii ajunge şi la Cinema Bela Lugosi. Piraţii din Caraibe 5 se poate vedea 3D

Cetateanul29 mai 2017

Lugojean, evadat din Spania, prins la Timişoara! Individul, extrem de periculos, avea de executat 15 ani de închisoare

Daniel Groza26 mai 2017

Invitaţie la plimbare pe bicicletă, pe un traseu de 30 de kilometri în zona Lugojului

Cetateanul26 mai 2017

Puteţi să ajutaţi spitalul lugojean dacă mergeţi la un spectacol folcloric

Daniel Groza26 mai 2017

Tânărul bătut de ţigani: “Au sunat-o pe mătuşa mea, să-mi retrag plângerea, că ne omoară”

Cetateanul26 mai 2017

Un nou conflict provocat de romi. Au snopit în bătaie un tânăr care se plimba pe stradă cu prietena sa

Cetateanul25 mai 2017

FOTO – Un primar de lângă Lugoj s-a pozat dezbrăcat, iar fotografiile au ajuns pe facebook:”Mi-au fost furate din telefon”

Cetateanul24 mai 2017

S-a urcat la volan fără permis de conducere. Acum are dosar penal

Cetateanul24 mai 2017

Lucrările la Colonada de la Buziaş se apropie de final. Aleea pe care s-a plimbat împărăteasa Sisi îşi recapătă strălucirea

Cetateanul24 mai 2017

Unde găseşti un loc de muncă în zona Lugojului. Care sunt firmele care fac angajări în această săptămână

Cetateanul23 mai 2017
%d blogeri au apreciat: